FOTBAL  »  Superliga  »  GALATASARAY

„De ce plătești 5,7 milioane pe cineva cu o cotă de 2,8?” » Fanii lui Galatasaray, nedumeriți după transferul lui Moruțan

Olimpiu Moruțan a fost cumpărat de Galatasaray de la FCSB pentru 5,7 milioane de euro / foto: GSP
Olimpiu Moruțan a fost cumpărat de Galatasaray de la FCSB pentru 5,7 milioane de euro / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 09:00 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 10:19

Tratativele pe axa Galatasaray - FCSB - Olimpiu Moruțan sunt aproape de a se încheia. Fotbalistul de 22 de ani a ajuns deja în Turcia, fiind o chestiune de ore până când își va pune semnătura pe contract.

„Au început negocierile pentru transferul lui Olimpiu Morutan de la FCSB”, au comunicat cei de la Galatasaray pe Twitter. Turcii au procedat la fel și în cazul mutării lui Cicâldău, iar în următoarele ore aveau să-l prezinte pe român.

Opinii împărțite printre fanii Galatei

Pătimașii fani ai turcilor și-au exprimat opinia pe rețelele de socializare vizavi de transferul lui Moruțan. Unii au criticat suma mare de transfer pe care Galata i-o plătește lui Becali, 5,7 milioane de euro: „Frate, de ce oferi 5,7 milioane de euro pe cineva cu o valoare de piață de 2,8?”. 

„Iar se plătesc mult prea mulți bani pentru cineva despre care știm atât de puține lucruri”, a scris un alt suporter. 

„Nimeni nu i-a văzut până acum pe Cicâldău și Moruțan și i-am văzut noi? Unul are 24 de ani, celălalt are 22 și nici măcar n-a jucat în naționala României. Sper să iasă bine și sper că situația financiară nu se va deteriora din nou”, e opinia altui fan.

Alții au fost mai optimiști. Și-au adus aminte de trecutul lui Gică Hagi la Istanbul și au găsit o poză din copilăria lui Moruțan, în momentul în care s-a fotografiat alături de „Regele” fotbalului românesc.

„De ce plătești 5,7 milioane pe cineva cu o cotă de 2,8?” » Fanii lui Galatasaray, nedumeriți după transferul lui Moruțan

Moruțan a fost surprins deja la Istanbul:

Hagi, după transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Trebuie să aveți răbdare”

E îmbucurător că doi jucători români ajung la un club atât de mare cum e Galatasaray. Trebuie să fie conştienţi că trebuie să facă acel salt valoric, au nevoie de timp de adaptare. Trebuie să aveţi răbdare cu ei. 

E o schimbare destul de mare când ajungi la un club atât de mare, cu alt ritm, altă intensitate, şi trebuie să le dăm timp. Sunt jucători talentaţi amândoi, atât Cic, cât şi Moruţan. Dacă au ajuns să semneze cu Galatasaray, înseamnă că sunt valoroşi.

 - Gheorghe Hagi, fost jucător la Galatasaray

Galatasaray l-a transferat recent și pe Alexandru Cicâldău

Galatasaray Istanbul l-a cumpărat în această vară și pe Alexandru Cicâldău, de la CS Universitatea Craiova. Oltenii au încasat 6,5 milioane de euro, iar jucătorul va primi un salariu de 1,1 milioane de euro pe sezon. Cicâlădu a parafat un angajament pe 5 sezoane cu gruparea „Cim Bom Bom”.

De-a lungul anilor, Galatasaray a fost cu ochii pe fotbalul românesc. Nu mai puțin de 14 fotbaliști „tricolori” au evoluat la cea mai galonată echipă din Turcia: Iosif Rotariu, Gică Hagi, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gică Popescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Gabi Tamaș, Ovidiu Petre, Bogdan Stanciu, Iasmin Latovlevici, Florin Andone și Cicâldău. Moruțan va fi al 15-lea.

VIDEO Cornel Șfaițer și povestea aducerii lui Moruțan la Botoșani » Cum l-a ascuns de Hagi, FCSB și Dinamo: „I-am schimbat numărul de telefon”

Citește și alte știri de actualitate:

Galatasaray, prima reacție despre transferul lui Moruțan » Jucătorul pleacă în Turcia!

Hagi, după transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Trebuie să aveți răbdare” Gheorghe Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
futhienzbang
futhienzbang  •  25 August 2021, 14:31

adică *** nu spală bani?doar italienii,sau grecii,sau mls?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  25 August 2021, 14:14

diferenta de pret e pentru poza in tricoul lui U. Diferenta e de fapt acel tricou. Haide U!!!!

1250984458283448
Catalin Amariei  •  25 August 2021, 14:12

Sa-l ai la mana pe Tanase cu 3mil si tu sa platesti pe Morutan 5,7 ,ceva miroase nasol la Galatasaray....undeva ,cineva doreste devalizarea clubului ..sunt ori tonti ori *** ori prea smecheri. Becali din nou partas la porcarii dar mereu sta in umbra precum Al Capone. Ce buna e mierea ....ma tem ça nu ma pot opri la timp ....parca sunt facute toate sa duca la disparitia FCSB .....vedem ça la un serial TV si asteptam ce toata lumea stie ça o sa se intample in final

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close