FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - LUCERNA 1-0

Fără fantezie » CFR s-a impus la limită în al doilea amical al iernii, fără să strălucească

Maah (dreapta) a evoluat din minutul 65 în meciul cu Lucerna.
Maah (dreapta) a evoluat din minutul 65 în meciul cu Lucerna.

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 22:10

Clujenii şi-au trecut în cont doar 3 ocazii în faţa elveţienilor de la FC Lucerna. Weldon a marcat golul victoriei.

Campioana a cîştigat al doilea meci de verificare din cantonamentul de la Marbella, 1-0, în faţa celor de la FC Lucerna, locul 7 în campionatul Elveţiei. Paulo Sergio a folosit a doua garnitură a clujenilor în primele 65 de minute.

"Vişiniii" au exersat un joc de posesie, însă departe de poarta adversarului, astfel că fundaşii "feroviari" au plimbat mingea în jumătatea proprie, încurajaţi de faptul că elveţienii nu au făcut un pressing avansat.

Celestino şi Godemeche, folosiţi în linia mediană, n-au reuşit să iniţieze acţiuni periculoase. S-a remarcat juniorul Păun, prin combativitate şi entuziasm, dar şi fundaşii centrali Rada şi Maftei. Ultimul şi-a salvat echipa cu o deposedare din spate, la Winter, care scăpase singur cu Stăncioiu (49).

Clujenii au marcat la singurul şut pe poartă din prima repriză. Panin a centrat de pe dreapta, Puljici a greşit şi i-a permis lui Weldon să preia în mijlocul careului şi să trimită în stînga portarului (36). În rest, un joc fără orizont, cu o echipă a Clujului căreia i-a lipsit fantezia în ofensivă.

Jocul s-a mai animat după intrarea titularilor. Diogo Valente a prins doar bara (75), cu un şut de la 20 de metri, iar Rui Pedro (80) a trimis peste de la marginea careului mic centrarea lui Mureşan. Ultimul a devenit liderul din teren al "feroviarilor". Jucătorul de 30 de ani şi-a asumat un rol mai ofensiv şi pare a fi elementul fundamental pentru strategia lui Paulo Sergio.

Muniru: "Sînt fericit că am ajuns la CFR"
Ghanezul Sulley Muniru, poreclit de colegi Suleiman Magnificul, va semna cu CFR. Acesta a mărturisit că fratele său, mijlocaşul Milanului, Sulley Muntari, l-a sfătuit să meargă la Cluj. "Mi-a spus să trag tare, să arăt lucrurile de care sînt capabil. E o oportunitate foarte bună pentru mine, mă bucur că sînt aici. Perioada petrecută în probe la Real Madrid a fost una care m-a ajutat foarte mult, o experienţă incredibilă. Dar acum sînt la Cluj şi vreau să mă adaptez cît mai repede", a spus mijlocaşul de 21 de ani.

"Echipa arată bine pentru acest stadiu al pregătirii. E mai important în acest moment faptul că stăm bine în teren, că avem posesie şi că am cîştigat" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

CFR Cluj - FC Lucerna 1-0
A marcat: Weldon (36)

CFR Cluj (pînă în minutul 65): Stăncioiu - Panin, Maftei, Rada, Camora - Celestino, Godemeche - Păun, Hora, Deac - Weldon

CFR Cluj (după minutul 65): Felgueiras - Panin, Cadu, Piccolo, Sepsi - Muniru, G. Mureşan - Maah, Rui Pedro, D. Valente - Kapetanos

INBOX
- Ivo Pinto acuză o uşoară accidentare şi n-a evoluat în amicalul de ieri. Adam Vass şi Bjelanovici n-au jucat nici cu Ferencvaros, din cauza unor probleme medicale, dar vor reveni la antrenamente în 2-3 zile
- Bakary Sare va ajunge la Marbella pe 1 februarie. "Va veni apt sută la sută", a spus Iuliu Mureşan. Ivorianul n-a mai jucat de la meciul retur cu Basel, cînd a suferit o accidentare gravă
- La amicalul de ieri au asistat 10 suporteri români. Aceştia s-au întreţinut cu Gabi Mureşan şi cu Sepsi înainte de startul partidei

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
cfrclujole
cfrclujole  •  24 Ianuarie 2013, 13:34
Postat de bombon pe 24 Ianuarie 2013, 07:47

Despre Ronny, nici o veste?

inca accidentat, la fel ca Martinez si Sare...

46rossi
46rossi  •  24 Ianuarie 2013, 10:34

Nu a stralucit pt ca poate nu asta si-au propus. s-au testat jucatori noi, antrenorul incearca diverse experimente, ca asa e in amicaluri !!!! Nici nu vrem sa stralucim in astfel de meciuri, vrem doar ca la final sa avem un lot omogen, pregatit pt meciurile oficiale, si mai ales pregatit pt Inter.

whiteredarad
whiteredarad  •  24 Ianuarie 2013, 09:06

Ferencvaros pierde la CFR,castiga cu Steaua,totusi citind GSP,pare a fi invers.Prostelismul inflacarat al Gazetei nu se dezminte.Acum batand niste elvetieni de prima liga,jucand 2/3 din meci cu echipa secunda,din nou CFR este acuzata de joc slab.Ce sa mai zici ?.Oricear face CFR nu se poate ridica la nivelul interesului(probabil interesat)al gazetei,pentru Steaua. Stie becali pentru ce ! banii vorbesc !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează