FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO, VINERI, 19:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Fără milă! O legendă a lui Dinamo nu iartă pe nimeni: "Cea mai slabă apărare! Era din «Miaunel și Bălănel»" » Atac la Miriuță și la un stelist: "Parcă juca la noi"

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 14:44

Astra - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 19:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și LookTV, iar echipa alb-roșie are nevoie de victorie pentru a fi sigură de locul în play-off.

Cornel Țălnar a transmis un mesaj dur dinamoviștilor și spune că s-au jucat cu viitorul clubului. ”Țânțarul” râde de defensiva de ”Miaunel și Bălănel” a echipei de suflet

Cornel Țălnar, 60 de ani, a fost fotbalist de glorie al lui Dinamo în perioada 1977-1985, când a marcat 24 de goluri în 230 de meciuri, fiind unul dintre oamenii marii echipe ce-a ajuns în semifinalele CCE în 1984. După aceea, "Țânțarul" a fost în cinci rânduri antrenorul roș-albilor, "mantaua de vreme rea la nevoie" pentru club.

Cel mai răsunător rezultat e victoria cu 2-1 din Derby de România, în 2008, când Steaua a pierdut titlul în Ștefan cel Mare în detrimentul celor de la CFR Cluj, iar succesul "i-a scăpat pe mulți de la Dinamo de închisoare, fiindcă stăteau să ne lege la orice pas greșit", cum avea să declare ulterior chiar Țălnar.

- Domnule Țălnar, ce șanse estimați că are Dinamo să prindă play-off-ul?
- Ne ajută enorm faptul că Astra e calificată deja în play-off, altfel era grav. Acesta e atuul principal. Apoi, faptul că vom avea mulți suporteri la meci la Giurgiu și faptul că parcă jucăm mai bine de la etapă la etapă. Cu Steaua n-am jucat rău, însă au fost multe erori, în special ale celei mai slabe apărări pe care am văzut-o eu de când știu jocul lui Dinamo, de aproape 50 de ani!

- Nu sunteți prea drastic?
- Eu nu vreau, dar asta e realitatea. Defensiva noastră e din filmul "Miaunel și Bălănel", adică e copilăroasă. Multe greșeli aiurea și cu Steaua, pe care nu știu când o vom mai prinde într-un moment mai prielnic de bătut. Rivalii erau obosiți, cu mintea la Lazio, ce vreți mai mult?! Fundașii lor centrali jucau cu ranița-n spinare, iar Enache a fost, practic, la noi. I-am prins vai și amar de ei, cu nasul pe sus, iar noi am terminat bocind! Au mai fost și schimbările alea total aiurea, cel puțin ultima, Popa în locul lui Nistor.

"Greșelile cu Steaua pot costa viitorul clubului"

- Miriuță zice că Nistor nu mai putea.
- Și-atunci de ce nu i-a băgat pe Katsikas sau pe Monroy. De spaniol zicea că e Prâslea al închizătorilor! Nu pricep de ce nu mai joacă grecul acela, Katsikas, mie-mi plăcea de el. Era logic că trebuia să închidă jocul, Steaua nu mai avea altă șansă în finalul de meci decât s-o pună pe trăgaci, ceea ce a și făcut, nouă ne trebuiau oameni care să distrugă atacurile lor. Bine, apărarea noastră e departe de adevăr, asta e realitatea! N-am nimic cu nimeni, sunt tineri, neexperimentați, au fost schimbări mari acolo. Mai pleacă și stâlpul apărării, Nedelcearu, cu două zile înainte de meci, de parcă nu-l mai puteau ține 48 de ore...

- Ce se va întâmpla dacă Dinamo nu bate la Giurgiu?
- Ne ducem... Murim cu toții! Se alege praful și pulberea de tot. Greșelile din meciul cu Steaua pot costa viitorul clubului!

- Ce le-ați transmite jucătorilor în vestiar înaintea meciului?
- Ori bateți, ori să vă duceți ... Să nu mai ieșiți din case! Trebuie să joace cu cuțitul la os, e un meci decisiv, dacă ajungem în play-out suntem rușinea rușinilor. O să iasă revoluție! 

"Cine naiba ar mai juca din echipă în play-out?! Praful se va alege de Dinamo, de tot. Eu zic că vom învinge 1-0 la Giurgiu, cu emoții, nici nu vreau să iau în calcul altceva decât play-off-ul" Cornel Țălnar

"Hanca a fost printre cei care au dus greul sezonul trecut. Acum, și el, și Nemec nu se regăsesc. Să stea toți cu capul în pământ și să muncească, să realizeze că aici e Dinamo și nu ai voie să tremuri pentru locul 6, ci trebuie să te lupți la titlu" Cornel Țălnar

7 meciuriconsecutive fără eșec a strâns Dinamo de la înfrângerea cu CFR Cluj (0-2), patru victorii și trei remize

8 victorii în 12 meciuri pe teren propriu a reușit Astra în această ediție de campionat. Mai are două remize și două eșecuri, golaveraj 24-13

5 victorii a reușit Dinamo în 13 deplasări în actualul sezon de Liga 1, plus 3 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 19-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
stonewall
stonewall  •  21 Februarie 2018, 17:49

nebraska e miaunel si catalynnn-moflea e balanel

calinescu_
calinescu_  •  21 Februarie 2018, 17:39

ADEVARUL ESTE CA OLTEANU E DIN ALT FILM ....!!!!! HANKA E CATASTROFA .....!!!!! DAR SI MIRIUTZA E LA FEL ....!!!! CUM SA JOCI FARA INCHIZATORI ....!!!! DACCA LA 2-0 II INTRODUCEA PE DUDEA , MONROY SAU KATZIKAS , INTREG SEZONUL ERA SALVAT ....!!!! MIRIUTZA ERA EROU ....!!!!! ASA, A DEVENIT MIC DE TOT ....!!!!

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  21 Februarie 2018, 17:17

Nu este nimic, Edy Iordanescu va promis ca puteti sta linistiti, "Dinamo trebuie sa joace in play-off."

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close