FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CSU CRAIOVA 2-0

VIDEO + FOTO Viața cu Louis » Munteanu a fost coșmarul Craiovei, în premieră titular de la revenirea la Farul. Oltenii au dezamăgit pe linie! Clasamentul ACUM

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 23:27 / Actualizat duminica, 27 august 2023 23:57

Farul a învins-o fără drept de apel pe Universitatea Craiova, scor 2-0, în cel mai tare meci al rundei cu numărul 7 din Superligă. Louis Munteanu a marcat ambele goluri și i-a provocat lui Reghecampf primul eșec în noul mandat la olteni.

Programul și rezultatele etapei #7 din SuperLiga

Farul a mers „ceas” în Conference, în acest debut de sezon. Dar pentru că Gică Hagi a rotit jucătorii de la o partidă la alta, în campionat a ieșit adesea șifonat. Precedentele trei partide însemnaseră tot atâtea eșecuri. Până astăzi! 

Noul transfer al Craiovei, surprins la oficială în timpul meciului cu Farul » A bătut deja palma cu Rotaru
Farul - CSU Craiova 2-0
Noul transfer al Craiovei, surprins la oficială în timpul meciului cu Farul » A bătut deja palma cu Rotaru

Împotriva Universității Craiova, „Regele” a schimbat placa. N-a mai mers pe mâna unei formule „light”, ca altădată, ci a mizat pe formula de gală. Doar Alibec mai lipsea. Iar efectul s-a făcut simțit imediat. Și în teren, și pe tabelă.

Louis Munteanu, fără milă în Farul - Universitatea Craiova

Constănțenii i-au surprins pe oaspeți cu un pressing avansat și un joc de pase precis, amintind și-n Superliga de echipa care a câștigat titlul sezonul trecut. Iar după câteva schimburi "de încălzire", Adrian Mazilu și Louis Munteanu au "incendiat" careul Universității.

Dacă primul nu l-a putut convinge pe "centralul" Marcel Bârsan să-i acorde un penalty - chiar n-avea argumente! - Louis a sancționat nemilos toate fisurile din defensiva greoaie, permisivă a juveților.

VIDEO CU GOLUL. Louis Munteanu, execuție perfectă din lovitură liberă în minutul 35

Mai întâi, a trimis în plasă la centrarea lui Grameni. Reacția oaspeților? Inexistentă. Deși, la ce calitate au de la mijloc în sus, pretențiile sunt altele. Următoarea ocazie i-a aparținut tot lui Munteanu, din mijlocul unei apărări rămase parcă în admirație. Nu i-a ieșit, dar s-a revanșat câteva minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă: 2-0.

Universitatea? Execuția împiedicată a lui Baiaram, din 8-9 metri (40), a oferit un tablou fidel al alb-albaștrilor în prima parte. Laurențiu Reghecampf a adus corecturi echipei sale la pauză, oaspeții au plusat la "atitudine", însă tot Farul a fost mai limpede. 

După aproape o oră, Hagi a început să se gândească la returul cu HJK Helsinki și i-a retras în bloc pe Louis Munteanu, Vînă și Nedelcu, în condițiile în care la pauză îl înlocuise pe Mazilu.

Universitatea Craiova, inexistentă în meciul cu Farul

O șansă pentru Craiova? Când nici măcar Alex Mitriță nu funcționează la parametrii cu care ne-a obișnuit în debutul campionatului e foarte greu. Practic, cel mai bun om al oaspeților în partea a doua a fost portarul Laurențiu Popescu. Intervenții de senzație la Vână, în fața lui Budescu și a lui Grameni, fără șansă la șutul lui Sârbu, dar salvat de bară.

FINAL. Farul - Universitatea Craiova 2-0

Minutul 17 » Louis Munteanu deschide scorul 

Louis Munteanu a deschis scorul într-o fază în care oaspeții au cerut ofsaid. Fotbaliștii Universității au considerat că atacantul era în afara jocului în momentul devierii lui Vînă, dar nu a fost cazul. După consultarea VAR, reușita a fost validată. 

Viața cu Louis » Munteanu a fost coșmarul Craiovei, în premieră titular de la revenirea la Farul. Oltenii au dezamăgit pe linie! Clasamentul ACUM

Minutul 13 » Hagi a cerut penalty

Adrian Mazilu a încercat să lovească mingea din interiorul careului advers. A existat un contact la nivelul picioarelor în duelul cu Zajkov, dar fundașul Universității nu a avut intenția de a-l bloca. Gică Hagi a protestat vehement la adresa lui Marcel Bîrsan: „Ăsta nu a fost penalty?!”.

Viața cu Louis » Munteanu a fost coșmarul Craiovei, în premieră titular de la revenirea la Farul. Oltenii au dezamăgit pe linie! Clasamentul ACUM

Aproximativ 4.000 de spectatori sunt prezenți în tribunele arenei din Ovidiu. 

Viața cu Louis » Munteanu a fost coșmarul Craiovei, în premieră titular de la revenirea la Farul. Oltenii au dezamăgit pe linie! Clasamentul ACUM
FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Farul - Universitatea Craiova, echipe de start:

Farul: Aioani - Dussaut, Larie, Boli, Kiki - Vînă, Nedelcu, Artean - Ad, Mazilu, Munteanu, Grameni 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, T. Băluță, Marins, Budescu, Sali, D. Grosu, Rivaldinho 
Antrenor: Gică Hagi 

  • Gică Hagi odihnește doi oameni de bază pentru returul cu HJK Helsinki, din play-off-ul Conference League, programat joi. Tudor Băluță și Constantin Budescu sunt rezerve astăzi.

Universitatea Craiova: L. Popescu - Căpățînă, Zajkov, Raul Silva, N. Bancu - Kurtic, Screciu - A. Ivan, Baiaram, Mitriță - Markovic
Rezerve: Lazar - Badelj, Ndong, Al. Mateiu, Al. Crețu, Danciu, Cîmpanu, Roguljic, Koljic 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

  • Reghecampf îl titularizează în premieră pe mijlocașul central Jasmin Kurtic. Elvir Koljic a revenit în lotul oltenilor după 5 meciuri. De vină a fost o accidentare

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi”
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ - Neamţ), Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

Citește și:

Prima reacție a noului președinte de la FCU Craiova » Ce spune despre acordul cu Șumudică: „L-am dorit foarte mult”
FCU CRAIOVA
Prima reacție a noului președinte de la FCU Craiova » Ce spune despre acordul cu Șumudică: „L-am dorit foarte mult”
Un club de tradiție din România și-a dat afară antrenorul și anunță: „Nicolae Dică e pe listă”
ANTRENOR
Un club de tradiție din România și-a dat afară antrenorul și anunță: „Nicolae Dică e pe listă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (120)
MaxiP
MaxiP  •  28 August 2023, 11:15
Postat de legio.sud pe 27 August 2023, 23:28

Băi ciurli -burli s-a văzut astăseară cum câștigă *** , gol din ofsaid , lovituri libere moka , prelungiri doar trei minute !!!

:))))) Bai, i-au desfacut pe toate partile, s-a terminat 2-0 in conditiile in care au mai ratat vreo 5 faze clare de gol, diferenta a fost imensa. Pe voi inca va mira cum a putut Farul sa ia campionatul, cum de au ramas ei in Europa, care nu sunt echipa de Europa, ca si cum nu stiu care ar fi... pai e simplu, sunt peste celelalte. Ca va bagati voi in cap ca CFR, FCSB si Craiova au nu stiu ce nume si ele sunt echipele de top... nu are nicio legatura, ca joc tactic, Farul e singura echipa din campionat care chiar joaca fotbal. Si desi stau mai rau fizic ca altii, au aia 2-3 jucatori peste media campionatului care le face diferenta. Ceea ce FCSB nu are, CFR se chinuie acum sa inchege. Craiova, cu tot respesctul, are un lot slab. Cativa jucatori complet supraevaluati, rupti la mijloc... adica degeaba va tot caludati cu Bancu, care pe langa faptul ca nu e chiar asa mare jucator, si daca ar fi, nu poti astepta sa-ti faca fundasul de banda diferenta.

fanu2
fanu2  •  28 August 2023, 11:08
Postat de vivi.napoca1_ pe 28 August 2023, 01:20

Dacă pierdeți și cu fcsb etapa următoare iar jucați degeaba campionatul asta ! Sincer aveți o mentalitate de rah...! Nu ma interesați prea mult ( doar dacă bateți și voi odată echipa ciobanului ) ! Voi aveți o impresie greșită fata de voi înșivă ,una olteneasca ,smechereasca, dar cum am mai spus și va - ți supărat " va înecați la mal ca tig.....,( știu ca echipa este cosmopolita ) dar chiar nu sant naționalist, în Cluj sant ,am fost la școală cu de toți, maghiari ,nemți și de alte naționalități! În rest ,nu prea cred ca anul asta cu Reghe. o sa prindeți un loc de cupe ! Asa ca fiecare pasare pe limba ei piere ! PS. Farul ultima etapa a jucat pe " pe viata și mo ..." cu CFR ,( Hagi a stricat o veche prietenie cu Dan Petrescu) și va oferit pe tava o participare în cupe !? Dar ...!

..dar și Sepsi a jucat pe viață și pe moarte (doar) cu noi, voi ați avut victorii doar cu ei in play-off (prietenii știu de ce) și uite așa se scrie istoria in fotbal. Nu că îi condamn pe Farul sau Sepsi sau oricare joaca pe teren, doar așa putem spera că avansam -noi sau voi sau fotbal românesc. Ideea ar fi sa se joace pe teren toate meciurile, nu doar unele. Cat despre faptul că nu au acceptat ai noștri amânarea..până la urmă era previzibil că "o luam ***", am luat-o de fiecare dată când am incercat drumul lateral: am pierdut semifinala cu Voluntari când ne-am odihnit odinioară cu Viitorul, am pierdut finala cu CFR când am evitat meciul cu Astra, pierdem și acum cu Farul..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 August 2023, 10:19
Postat de kub4. pe 28 August 2023, 08:03

Multumim Farul! Inca odata, clonaó du Mogosoaia a jucat fotbal sampanie :))))

Pune gigele o "mazgalitura" din Faro cum am pus eu din Lisabona :)) doar esti in Faro, nu? :)))

Vezi toate comentariile (120)
Comentează