FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Motive de îngrijorare pentru FCSB? Anunțul lui Gică Popescu: „Avem jucători infectați”

Gică Popescu
Gică Popescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 12:20 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 12:39

Farul a câștigat aseară, scor 2-0 cu FC Botoșani și se pregătește de restanța cu FCSB, meci amânat din cauza cazurilor de coronavirus din lotul roș-albaștrilor.

La finalul partidei cu moldovenii, președintele Farului, Gică Popescu, a declarat că speră ca meciul programat joi, 4 noiembrie, să se poată disputa, constănțenii având probleme de lot.

„Urmează două meciuri foarte grele, cu FCSB și Craiova, două dintre echipele fruntașe ale clasamentului. Anul acesta am jucat foarte bine acasă. Nu am pierdut puncte. Eu sper să continuăm tradiția și să câștigăm cele două jocuri. 

L-am pierdut pe Mladen, avem doi jucători infectați, eu sper ca până la ora meciului să fim în regulă din punct de vedere al efectivului, astfel încât să putem juca cu FCSB”, a declarat Gică Popescu la finalul partidei.

Ce se întâmplă dacă meciul nu se va putea disputa

Dacă Farul va amâna meciul cu FCSB din cauza problemelor de lot, atunci roș-albaștrii vor pierde 0-3 „la masa verde”, asta după ce au fost primiii care au cerut amânarea disputei.

Motivul? În primul rând, protocolul implementat de FRF spune așa:

1. Un joc amânat poate fi reprogramat cel mult o singură dată.

2. Fiecare joc poate fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile de la data programării inițiale, urmând ca organizatorul de competiții să stabilească datele disponibile.

3. Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 0-3.

Prevederile sunt extrem de clare, iar formularea de la punctul 3 o pune pe FCSB în dificultate. Și, ATENȚIE, la data când va fi reprogramat jocul, pentru ca Farul să câștige la „masa verde” nu e obligatoriu ca, atunci, meciul să nu se poată juca exclusiv din cauza cazurilor de COVID-19! „Indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse)" este specificația clară din protocolul de desfășurare.

Mai departe, în ROAF, sunt definite, la articolul 14, situațiile în care cluburile pot solicita neprogramarea unui meci la data stabilită:

Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.).

 În această situație, în funcție de probele prezentate, organul jurisdicțional competent va hotărî, după caz, reprogramarea jocului respectiv, care va fi efectuată de Departamentul Competiții al forului organizator, conform prevederilor prezentului regulament.

Practic, formularea „PROBLEME ACUTE DE SĂNĂTATE A CEL PUȚIN 5 JUCĂTORI TITULARI (ÎN ULTIMUL MECI OFICIAL)” înseamnă că dacă atunci când va fi reprogramat meciul cu FCSB, 5 dintre titularii Farului vor prezenta subit probleme de sănătate, atunci clubul condus de Hagi și Popescu ar putea invoca amânarea lui

Doar că o altă amânare nu mai e permisă de regulament și, în acest caz, FCSB ar fi cea care ar avea de suferit: 0-3 la „masa verde”

Citește alte știri din Liga 1:

Mircea Rednic a anunțat cine dă comisioane la Dinamo: „Ăștia suntem” » 3 oameni de afaceri bagă bani în club

Gabi Tamaș, dezvăluiri, la un șpriț, din perioada arestului în Israel: „Nu știe nimeni din România ce s-a întâmplat. De acolo mi s-a tras!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  30 Octombrie 2021, 18:09
Postat de Marian Manolache pe 30 Octombrie 2021, 15:58

Ce se agita consonarii aici:))))stati ma lin ca oricum sunteti pe 3 anul asta. Cu toate furaciunile tot pe 3 terminati:))))))sa vezi atunci infarcturi aici:)))))

Așa sus vor termina?

ionica007
ionica007  •  30 Octombrie 2021, 16:39

Farul este deja ''specialista''... Sezonul trecut ''U'' pierdut pe aceeasi speta.

457961185625445
Marian Manolache  •  30 Octombrie 2021, 15:58

Ce se agita consonarii aici:))))stati ma lin ca oricum sunteti pe 3 anul asta. Cu toate furaciunile tot pe 3 terminati:))))))sa vezi atunci infarcturi aici:)))))

Vezi toate comentariile (29)
Comentează