FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Iosif Rotariu laudă un transfer: „Cel mai bun făcut de o echipă din Liga 1! E un jucător cu carte de vizită”

Iosif Rotariu
Iosif Rotariu

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 10:12 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 11:55

Fostul mare jucător al Stelei, Iosif Rotariu (60 de ani), consideră că transferul mijlocașului argentinian Marco Borgnino (25 de ani) la campioana Farul Constanța este cea mai bună mutare făcută, pe piața transferurilor, de o echipă din Superliga în această vară. 

Fostul internațional spune că „marinarii” au adus un jucător de mare calitate, cu o tehnică și cu o viziune a jocului extraordinară. Iosif Rotariu mai crede că, pentru ca echipele din Liga 1 să aducă fotbaliști de valoare, acestea trebuie să plătească pentru aceștia, nu să-i aducă liberi de contract. 

După Cîrjan, Rapid forțează un alt transfer cu greutate: „Am discutat cu jucătorul și cu clubul. Ni-l dorim!”
RAPID
După Cîrjan, Rapid forțează un alt transfer cu greutate: „Am discutat cu jucătorul și cu clubul. Ni-l dorim!”

Iosif Rotariu, după ce Farul l-a adus pe Marco Borgnino: „E un jucător cu carte de vizită”

„Cei de la Farul s-au întărit cu un jucător cu carte de vizită, îl știu pe Borgnino, am vorbit și cu foarte mulți oameni care deja l-au văzut și arată foarte bine. 

E tehnic și are o viziune a jocului extraordinară. E cel mai bun transfer făcut de o echipă din Liga 1. În rest, n-am văzut ceva spectaculos.

Dacă vrei să iei jucători foarte buni, trebuie să plătești”, a declarat Iosif Rotariu, potrivit sport.ro. 

Marco Borgnino a fost ultima oară legitimat în țara natală, la Atletico Rafaela, formație din liga a 2-a. Experiența la malul mării va fi cea de-a doua din fotbalul european pentru Marco Borgnino. Sud-americanul, care deține și cetățenie italiană, a mai jucat în perioada iulie 2019 - iunie 2020 în Portugalia, la Nacional de Madeira. 

Iosif Rotariu laudă un transfer: „Cel mai bun făcut de o echipă din Liga 1! E un jucător cu carte de vizită”
Marco Borgnino, noul transfer de la Farul. Foto: Instagram @marcoborgnino

Crescut de Atletico Rafaela, Marco Borgnino a mai jucat în carieră la Estudiantes (sub formă de împrumut, între august 2017 și iunie 2018) și Club Atletico Union (tot împrumutat, în perioada august 2020 - decembrie 2021).

În Argentina, sezonul se joacă în sistem primăvară-toamnă, iar campionatul a ajuns abia în etapa a 17-a. Din aceste 17 meciuri jucate în actuala stagiune, Marco Borgnino a bifat minute numai într-unul, contra lui Club Atletico Estudiantes de Buenos Aires. În rest, acesta fie nu a fost în lot, fie a fost rezervă neutilizată.

Bursa transferurilor la Farul

  • Antrenor: Gheorghe Hagi (confirmat)
  • Veniri: Marco Borgnino (Rafaela), Rivaldinho (CSU Craiova), Nicolae Carnat (CS Mioveni), Fábio Vianna (FC Argeș), Ionuț Vînă (CSU Craiova), Damien Dussaut (Rapid), Zorhan Bassong (FC Argeș), Diogo Queirós (Famalicao)
  • Reveniri: Florian Haită (U Cluj), David Maftei (Unirea Dej), Răzvan Matiș (Unirea Dej), Gabriel Buta (Unirea Dej), Robert Mustacă (Slobozia), Denis Bujor (Slobozia), Ștefan Bodișteanu (CSA Steaua București)
  • Plecări: Ștefan Bodișteanu (Oțelul), Carlo Casap (liber), Vlad Morar (liber), Rolandas Baravykas (liber)

Citește și: 

FCSB. Ai progresat? Afară din echipă! » O nouă decizie controversată: cum vrea Gigi Becali să-și construiască primul „11” pentru noul sezon

El e „principalul pericol” pentru FCSB: „A jucat la Palermo atâția ani, nu știu ce mai caută la echipa asta”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (12)
username_2
username_2  •  24 Iunie 2023, 15:03

„Dacă vrei să iei jucători foarte buni, trebuie să plătești”, a declarat Iosif Rotariu, da n-am înțeles cît a plătit rejili pt acest megatransfer...cu așa jucători dl rege va juca max două meciuri în șampion lig, alea cu șerifii

observator_federal
observator_federal  •  24 Iunie 2023, 13:39
Postat de befree pe 24 Iunie 2023, 12:49

Esti penibil, ca de obicei. Sa pierzi atata timp sa scrii niste tampenii...

"Tâmpeniile" astea trebuie scrise, din când în când, ca să dovedim că nu suntem toți gigiști... (cum ești tu).

persanu
persanu  •  24 Iunie 2023, 13:25

Pe cine sa laude si Rotariu daca nu pe Hagi ? E jucator extraordinar , e magaexceptional , ma intreb doar unde naiba a reusit el sa il vada daca a jucat numai la echipe care nu televizeaza meciurile ? A jucat un an la national de madeira unde nu a confirmat , daca si in liga 2 din argtentina nu joaca , cum poate spune ca e mega extraordinar ? Astia au distrus fotbalul romanesc , au pretentia ca daca au facut fotbal stiu si fotbal ... vai mama noastra.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează