FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - PETROLUL 2-0

VIDEO Cu Alibec magistral, Farul s-a distrat cu Petrolul și se desprinde în fruntea SuperLigiI! Clasamentul ACUM

FOTO : Facebook @farulconstanta
FOTO : Facebook @farulconstanta

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2023 21:59 / Actualizat sambata, 18 februarie 2023 21:59

Liderul Farul Constanța a învins-o pe Petrolul Ploiești, scor 2-0, în runda cu numărul 26 din Liga 1. 

Farul e sigură de primul loc și la finalul rundei cu numărul 26. Gică Hagi a mizat astăzi un trio dinamic în ofensivă, cu revelația Adrian Mazilu, doar 17 ani, alături de Alibec și Munteanu, iar decizia s-a dovedit câștigătoare.

La 25 de ani de la episodul „să ne faceți statuie”, Dan Petrescu face o previziune sumbră: „Atunci să mă sunați! O să recunosc dacă am greșit”
CFR Cluj
La 25 de ani de la episodul „să ne faceți statuie”, Dan Petrescu face o previziune sumbră: „Atunci să mă sunați! O să recunosc dacă am greșit”

Denis Alibec, MVP în Farul - Petrolul 

Acțiunea de la golul de 1-0, în minutul 28, a fost încântătoare. Borza i-a pasat în adâncime lui Alibec, golgeterul Farului a așezat mingea cu călcâiul pentru Munteanu, iar vârful revenit la Fiorentina a tras tare, cu toată opoziția lui Mathaus.

Petrolul a ieșit rar din carapace și a fost din nou pedepsită în minutul 58. Gicu Grozav l-a călcat în careu pe Alibec. Sebastian Colțescu nu a remarcat inițial contactul, dar a fost atenționat din camera VAR de Sorin Costreie. A dictat penalty, unul transformat fără emoții „șeptarul” dobrogenilor.

Același Alibec a punctat și la impresia artistică în finală, „floricele”, atingeri subtile și devieri care l-au făcut pe Hagi să zâmbească larg.

Farul ajunge la 55 de puncte, un avans de 5 lungimi față de urmăritoarea CFR Cluj, și e sigură că va petrece cel puțin încă o săptămână în fotoliul de lider. Petrolul rămâne cu 33 de puncte, prima sub locurile de play-off.

Clasamentul actualizat în Liga 1

FINAL » Farul - Petrolul 2-0

Farul - Petrolul, echipe de start:

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, Nedelcu, T. Băluță - A. Mazilu, D. Alibec, L. Munteanu 
Rezerve: Buzbuchi - Baravykas, Sîrbu, Boli, Grameni, Casap, Mateus, Sali, Morar 
Antrenor: Gheorghe Hagi 

Petrolul: Leitner - Meijers, Mathaus, Papp - Borța, Seto, Jair, Țicu - Pashov, R. Moldoveanu, G. Grozav 
Rezerve: Vâlceanu - C. Achim, Tudor, Bucur, Doua, M. Bratu, L. Dumitriu, Purtic, Rădulescu 
Antrenor: Florin Pîrvu

Stadion: Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Buftea), Arbitru AVAR: Orbuleţ Mircea (Bucureşti)

Kovacs, chemat la VAR pentru o fază greșită » MM, Nistor și Chipciu se revoltă: „E penibil! În România trebuie să ieși și să țipi!” + „ Erau niște penalty-uri de închisoare”
VAR
Kovacs, chemat la VAR pentru o fază greșită » MM, Nistor și Chipciu se revoltă: „E penibil! În România trebuie să ieși și să țipi!” + „ Erau niște penalty-uri de închisoare”
Robert Popa nu s-a mai prezentat la antrenamente de teama lui Mititelu Jr: „Îmi e frică de Adiță. Bate jucătorii în vestiar!”
FCU CRAIOVA
Robert Popa nu s-a mai prezentat la antrenamente de teama lui Mititelu Jr: „Îmi e frică de Adiță. Bate jucătorii în vestiar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
username_2
username_2  •  18 Februarie 2023, 22:41

Farul magistral s-a distrat cu încă un pinalti, altfel era un 1-0 chinuit...inventați nește titluri terifiante, cred că le scoateți din puțul gîndirii

elefterie
elefterie  •  18 Februarie 2023, 21:32

Farul primește penalty, ok. Dar în meciul cu Universitatea Craiova de acum două etape, Ivan a fost faultat succesiv în afara careului si apoi în careu, și nu s-a acordat penalty!! (Dăștepții prin studiouri -încercând să justifice lovitura din afara careului și LIPSA DECIZIEI VAR- au zis că "doar la ținere continuată până în careu se dă penalty; la fault se consideră locul inițial deci din afara careului"... Băi, au fost două faulturi!!! În fine, era sărbătoarea națională Gheorghe Hagi și nici nu era de dorit ca Andrei Ivan să se remarce iar... așa că faza asta care putea schimba soarta meciului a dispărut până și din "rezumatele TV oficiale" ale meciului. Minciuni care distrug fotbalul românesc.

Jj23ab
Jj23ab  •  18 Februarie 2023, 20:52

Usor-usor trendul "Dan Petrescu" se aplica la toate echipele "mari" ale Romaniei. In repriza a doua se prevede ramanerea la 1-0, dar e posibil si Petrolul sa egaleze exact cum a facut-o Nottingham Forest

Vezi toate comentariile (12)
Comentează