FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - RAPID 7-2

Rapid, cea mai mare umilință de după '89! De când nu au mai luat giuleștenii 7 goluri

FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 07 mai 2023 08:06 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 09:36

După 7-2, Farul a mai cucerit un teritoriu pentru a pune mâna pe titlu și a distrus Rapidul într-un meci istoric ♦ Ultima dată când giuleștenii luau cel puțin șapte goluri se întâmpla în urmă cu 34 ani.

Giuleștenii veneau cu supermoral la Ovidiu, asta după ce le-a bătut pe CFR (3-1) și FCSB (1-0), două dintre echipele care se luptau la titlu. Meciul de sâmbătă, nici n-a început bine că după doar 26 de secunde Mazilu a fost faultat de Horațiu Moldovan, iar "centralul" Popa a dictat 11 metri.

Alibec (3) a deschis scorul, apoi trupa lui Hagi și-a făcut de cap și i-a făcut KO pe rapidiști! După 30 de minute de joc, tabela arăta scorul de neprezentare, 3-0! Mutu era negru de supărare, cu mâinile pe față și plin de nervi, dar fără nicio replică.

Alarmă la Farul » S-a „rupt” omul-cheie de la mijloc: „S-ar putea să nu-l mai putem folosi până la final”
Farul - Rapid 7-2
Alarmă la Farul » S-a „rupt” omul-cheie de la mijloc: „S-ar putea să nu-l mai putem folosi până la final”

Meciul a curs într-o singură direcție, cu un public fabulos, care abia așteaptă cel de-al doilea titlu din istorie la Constanța. Și acum, cu Rapid a fost un meci de poveste! Hattrick Alibec și câte o „dublă" pentru Băluță și Luis Munteanu, jucătorii ce-au deriat Rapidul! Care nici n-a putut să se bucure la reușitele lui Săpunaru și Dugandzici, umilința era deja maximă!

Rapid, cea mai mare umilință de după Revoluție

Săpunaru et. Comp au bifat încă o seară în istorie neagră a echipei din Grant! Fără îndoială e cea mai neagră din ultimele trei decenii și prima după Revoluție. 

Pe 3 mai 1989, într-o după-amiază de miercuri, runda cu numărul 25 din campionatul intern a programat derby-ul Rapid - Steaua. Iar finalul a fost catastrofal. 8-2 pentru Steaua, cu un Rapid dezmembrat de o echipă stelară! E ultimul meci din istoria clubului în care giuleștenii au luat mai mult de șapte goluri.

 Atunci, Pițurcă reușea un hattrick, Rotariu o „dublă", iar D. Petrescu, Lăcătuș și Balint marcau câte o dată.

La finalul acelui sezon, Steaua devenea campioană fără să piardă nici măcar un meci, în timp ce Rapidul termina pe locul 17 şi retrograda în Divizia B. Scorul din mai 1989 a însemnat cel mai dureros eșec al Rapidului pe teren propriu din întreaga istorie a clubului!

Rapid, cea mai mare umilință de după '89! De când nu au mai luat giuleștenii 7 goluri
Cronica meciului Rapid - Steaua 2-8, din Sportul

Rapid-Steaua 2-8

  •  Au marcat: Ciolponea (3), Goanţă (62) / Piţurcă (4, 22, 83), Rotariu (53, 84), D. Petrescu (54), Lăcătuş (72), Balint (86) 

Rapid: Toader - Aprodu, Iorgulescu II, A. Popescu, Bacoş - L. Ilie, Goanţă, Vameşu - Damaschin II, Ciolponea, Craiu
Antrenor Ion Pop
 

Steaua: S. Lung - D. Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Balint, T. Stoica (46 Minea), Hagi (65 Bălan), I. Rotariu - Lăcătuş, Piţurcă
Antrenor: Anghel Iordănescu

17ani, 7 luni și 13 zile au trecut de la confruntarea Dinamo-Rapid 5-2, acesta fiind ultimul meci în care giuleştenii au luat goluri până la pauză! Atunci marcau pentru „câini" Șt. Grigorie, Fl. Bratu, Pleşan şi Zicu

Am zis să joc dezinvolt, nici nu m-am gândit la gol și mi-a ieșit. Nu mă mai interesează titlul de golgheter, vreau doar să luăm campionatul. Suntem favoriți și suntem la mâna noastră. Iau și mingea acasă după acest hattrick, dar doar dacă mi-o dă Sile de la magazine. 

- Denis Alibec, atacant Farul

Nu sunt foarte multe de spus după un astfel de meci, după un astfel de scor. Toți am simțit în teren că este meciul nostru, mă bucur că am obținut victoria. Asta e cel mai important acum. 

- Tudor Băluță, mijlocaș Farul

O seară perfectă! Am văzut defectele lor după alea două victorii pe care le-au obținut. Mâine trebuie să revenim cu picioarele pe pâmănt. Tot ce am pregătit a fost la nivel perfect, magic. 

- Gheorghe Hagi, antrenor Farul

Nu avem ce să mai spunem. Suntem penibili! Nu există nicio explicație. Acum o săptămână eram cei mai buni, acum suntem cei mai proşti. Seara asta vreau să o uit cât mai repede. Este o seară neagră pentru mine şi pentru colegii mei. Ăsta nu e Rapid. Ttrebuie să lăsăm capul ăn pământ şi spălăm ruşinea. 

- Cristi Săpunaru, fundaș Rapid

Parcă ni s-a turnat plumb în picioare. Nu e o tragedie, tragediile sunt altele. Nu ne mai rămâne decât să învăţăm din altfel de eşecuri. În seara asta e un eşec mult prea mare şi care doare mult prea tare. E vina noastră. 

- Dragoș Grigore, fundaș Rapid

A fost o seară de coșmar pentru noi, o seară neagră. Cred că rezultatul spune totul. Nu mai e nimic de spus. Sunt prea puține lucruri de spus. Pe lângă faptul că Farul are calitate, are jucători buni, noi am mai făcut și cadouri. 

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

Ce gândește Şucu? Trebuia să se gândească înainte că aici nu e mobilă, să o iei şi să o dai mai departe, aici e fotbal, nu iei o mobilă şi o dai mai departe, mai scumpă. Nu e aşa, trebuie să se gândească înainte.

 - Basarab Panduru, expert OrangeSport

Seven up. E greu să faci comparație între meciurile Rapidului de pe teren propriu și meciul ăsta din deplasare. Am văzut o diferență de atitudine. Cu noi au jucat foarte tare, au fost foarte agresivi, au fost și lăsați de recent jignitul Feșnic și Vidican, dar aici nu a fost nevoie de așa ceva. 

- Mihai Stoica, manager general FCSB

VIDEO Concluziile lui Gheorghe Hagi după o victorie istorică: „Îmi felicit echipa! Să ne bucurăm de această victorie”

Citește și: 

La 2-7 nu s-a mai cerut demisia » Cum a reacționat galeria Rapidului după umilința cu Farul

Farul poate deveni campioană etapa viitoare! Ce rezultate îi trebuie lui Hagi pentru al doilea titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
mcorneli46
mcorneli46  •  07 Mai 2023, 17:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mihai043
Mihai043  •  07 Mai 2023, 12:56
Postat de calinescu_ pe 07 Mai 2023, 09:54

Umilință in sensul ca mercenarii lor, in frunte cu Sapunaru s-au dat la o parte....!!!!! O echipa fara onoare se dezintegreaza in viitorul apropiat !!!!!

Când le-ați dat meciul să scape de la retrogradare, a fost onorabil! Ați uitat de steaua-viitorul 2-5? Sunteți cam scurți de minte. Omenie ați dat, omenie vi s-a dat înapoi. FORZA RAPID!

bunicu
bunicu  •  07 Mai 2023, 11:22

Nu cumva Mutu e finul lui Hagi se simt în familie.Nașul profită de fini și va lua campionatul.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează