FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 1-1

FOTO Uluitor! » 3 carduri puse unul peste celălalt au schimbat soarta derby-ului FCSB - Universitatea Craiova

3 carduri puse unul peste celălalt au schimbat soarta derby-ului FCSB - Universitatea Craiova / foto: Guliver/Getty Images
3 carduri puse unul peste celălalt au schimbat soarta derby-ului FCSB - Universitatea Craiova / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 17:43 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 18:26

Ofsaidul în care a fost semnalizat Miculescu în finalul primei reprize a derby-ului FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1 continuă să provoace discuții, la 48 de ore de la partida de pe Arena Națională. Decizia a influențat poate decisiv cursul jocului, ținând cont că oltenii n-au mai rămas în „10” și au putut forța egalarea în repriza a doua.

Întoarsă de Ovidiu Hațegan din camera VAR, faza e una fără precedent în campionatul intern în ultimii ani. O captură foto de pe reluarea oferită de softul cu ajutorul căruia s-a analizat faza  arată ceva uluitor: Miculescu a fost 3 milimetri în afara jocului!

Cum se pot traduce cei 3 milimetri care au schimbat soarta fazei? Echivalentul grosimii a trei carduri de credit puse unul peste celălalt! Altfel spus, un ofsaid de dimensiunea unei unghii de la degetul mic a fost cheia derby-ului FCSB - Craiova!

Uluitor! » 3 carduri puse unul peste celălalt au schimbat soarta derby-ului FCSB - Universitatea Craiova
Captură de pe soft: Miculescu, în roșu, e 3 milimetri în afara jocului. Soft-ul a descoperit poziția neregulamentară

Cum s-a derulat faza controversată din FCSB - CSU Craiova

FCSB - CS Universitatea Craiova, derby-ul etapei trecute, a avut parte de un moment controversat pe finalul primei reprize, în minutul 43.

Florinel Coman îl vede bine pe Miculescu și-l lansează între fundașii centrali ai Craiovei, Ndong și Zajkov. Ndong îl faultează clar, în fața careului de 16 metri, iar „centralul” Adrian Cojocaru îi arată direct cartonașul roșu, considerând că era ultimul apărător, iar Miculescu avea cale liberă spre poartă. O decizie discutabilă, de vreme ce, în stânga atacantului roș-albastru se afla Zajkov. 

În cele din urmă, din cabina VAR, Ovidiu Hațegan a îndreptat lucrurile după ce, analizând imaginile, a constatat că atacantul FCSB-ului se afla în poziție de ofsaid când a primit balonul. Unul mic, de-un sfert de gheată, dar ofsaid!

Gigi Becali, jigniri după arbitrajul din FCSB - CSU Craiova: „Hațegan a făcut «titi titi» pe el și a inventat o prostie”

După FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1, Gigi Becali l-a criticat pe Ovidiu Hațegan, cel care a fost arbitru VAR.

Patronul FCSB a avut un discurs dur la adresa arbitrajului, reclamând faza din finalul primei reprize. Atunci, Basilo Ndong a fost eliminat de arbitrul Adrian Cojocaru, dar faza a fost întoarsă după intervenția VAR, pentru un ofsaid.

„Să vorbim de arbitraj. Nu m-am băgat, dar am văzut că Neagoe vorbește. Vezi-ți de treaba ta, de echipa ta! Pe tine te interesează de ce s-a întâmplat cu un meci în urmă și spui că trebuia eliminat Edjouma. Dacă nu juca el, juca altul și dădea 3 goluri. Mergeți pe premisa că cineva trebuia să ia roșu? Nu trebuia să ia roșu!

(...)Și la Craiova.... Miculescu stătea așa? (n.r. - aplecat). Mă, stătea așa? El stătea normal. Nu e ofsaid. E eliminare și s-a terminat meciul.

Hațegan a făcut «titi titi» pe el și a zis «Ce să fac? Acum să inventez eu, Hațegan, ceva. Că eu sunt genial». A inventat o prostie cum mai mare nu există. Umărul e mai încolo de piciorul? El stătea normal. A mai și încercuit umărul ca să arate arbitrului «Vezi că acolo zic că e ofsaid». A zis «Poate nu își dă seama de șmecherie. Hai să încercuiesc umărul».

Citește și alte știri de actualitate:

Noile ordine de la palat: ce se întâmplă cu Târnovanu, Florinel Coman și Sorescu » „Dacă mai face una, iese!”

VIDEO Gigi Becali, prima reacție după ce MM Stoica a spus că ia în calcul plecarea de la echipă: „O să moară odată cu FCSB!” + Ce îi reproșează: „Nu e frumos ce a făcut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (69)
Dobermannul
Dobermannul  •  22 Februarie 2023, 17:20
Postat de dansy pe 22 Februarie 2023, 12:00

Având in vedere “ceata”ce exista peste comentatorii de aici ar trebui explicata de GSP in mod clar.Adică sa explice cum este cu softul din VAR.Nu înțeleg de ce nu o face!De fap înțeleg ca sunt interese mari și din acest motiv unii dintre arbitri din VAR nu folosesc softul in astfel de situații ci doar ochiul!

Sa explice ca o poza poate fi prelucrata cum vor muschii celor din camera VAR. Asta nu pot si atunci tu ceri sa te minta frumos.

Dobermannul
Dobermannul  •  22 Februarie 2023, 17:01
Postat de dansy pe 22 Februarie 2023, 11:51

Bai tu nu înțelegi ca nu e vb de ochii cuiva ci softul trage liniile și determina ofsaidul?Mai învață despre VAR ca te faci,ca mulți alții,de ras!

Exact. Te lucreaza stiintific.

dansy
dansy  •  22 Februarie 2023, 12:00

Având in vedere “ceata”ce exista peste comentatorii de aici ar trebui explicata de GSP in mod clar.Adică sa explice cum este cu softul din VAR.Nu înțeleg de ce nu o face!De fap înțeleg ca sunt interese mari și din acest motiv unii dintre arbitri din VAR nu folosesc softul in astfel de situații ci doar ochiul!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează