FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 1-1

VIDEO + FOTO FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1 » Cronică de Cristian Geambașu: „Târnovanu a dat, Târnovanu a luat”

FCSB - CS Universitatea Craiova +31   FOTO
FCSB - CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2023 21:10 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 09:27

FCSB și CS Universitatea Craiova au remizat, 1-1, în derby-ul etapei 26. Lucrurile importante s-au întâmplat la început, minutul 2, și la sfârșit, minutul 90+1. Craiova a avut posesia, FCSB a avut mai mult miez fotbalistic. Greșeala lui Târnovanu de la golul oltenilor i-a dat prilejul lui Neagoe să spună că a fost un egal meritat. Serios, nea Eugene!?

Eugen Neagoe clatină din cap și are motive. Craiova lui ia gol mai repede decât Danemarca în finala Campionatului de handbal. 

Edjouma face cumva și se află mereu la întâlnirea decisivă cu mingea, de data asta după respingerea lui Laurențiu Popescu la lovitura de cap a lui Cristea. Este secunda 58 a meciului, e 1-0 pentru FCSB, dar tonul la muzică îl dăduse deja Mateiu, care s-a crezut ceva între Akanji și Rodri, și a pierdut obiectul muncii, prilejuindu-i lui Miculescu prima ratare a derby-ului. Sau prima paradă a lui Laurențiu Popescu.

VIDEO cu golul lui Edjouma din FCSB - Universitatea Craiova, al treilea cel mai rapid al sezonului

Fotbalul ascuns, să vină detectivii!

Maamă, ce meci ne așteaptă!, ne-am zis. Aiurea, foc în șemineu scump cu paleți de proastă calitate. Meciul se cufundă în tăcere aproape întreaga primă repriză și nu îți rămâne decât să admiri dispunerea echipelor, presingul sau travaliul general al jucătorilor.

Dar nu fotbalul demn de două pretendente la titlu. Fotbalul este ascuns înapoia lui 4-3-3 al FCSB-ului, căci Octavian Popescu îi cam taie calea lui Florinel Coman, din dorința instinctivă de a juca acolo unde se simte bine, nu unde îl pun fanteziile lui nea Gigi

Șut este harnic, devotat și disciplinat, dar nu poate fi confundat cu Olaru, Cordea are momente de sclipire, dar și pasaje de absență. Iar Miculescu cam dispare după faza din primele secunde.

Ișfan și fotbal cu stafii din FCSB - Universitatea Craiova

Fotbalul este tupilat și în spatele mai elasticului 4-2-3-1 al oltenilor, care nu reușesc decât foarte rar să ducă mingi utile către un Markovici comod ca niște papuci de casă. Ivan a avut o tentativă de lovitură de cap în minutul 10. Și punct. 

Fără virgulă, Câmpanu nu este nici constructor, nici marcator. Nu se știe ce este. Crețu încearcă să facă ordine, dar nu este ajutat prea tare de Mateiu, marcat permanent de începutul de meci ca un film cu stafii. Iar Ișfan mi se pare că trebuia să facă parte din lotul celor plecați către alte zări, nu din primul 11. Nu-i așa, nea Eugen?

Schimbările făcute de Eugen Neagoe

Fără schimbări la pauză. Hai că mai nou la FCSB patronul a adoptat altă modă, dar de ce Neagoe nu a simțit nevoia să trimită forțe proaspete în teren din minutul 46? De altfel, Ișfan și Markovici le lasă locul lui Koljic și Roguljic de-abia în minutul 61, când era clar că se bate apa-n piuă. 

Nu se simte însă și o îmbunătățire în jocul Craiovei, care fără o linie de mijloc creativă își arată lipsa de idei cu o evidență care nu doar că îi convine adversarului, dar mai și atentează la calitatea meciului.

Întoarcerea golgheterului Elvir Koljic

FCSB rămâne echipa mai periculoasă și cu toate că are constant o posesie cu cel puțin 10 procente sub Craiova punctează la capitolul ocazii prin Coman (47, șut puternic de pe dreapta, respins de Popescu) sau Edjouma (71, lovitură cu capul). Neagoe realizează că are totuși oameni pe bancă în măsură să îl ajute și îi trimite în teren și pe Rivaldinho, și pe Vlădoiu, și pe Sala.

FCSB respiră greu, Cordea trage de el, Coman a fost schimbat, în vreme ce disperarea Craiovei se transformă mai întâi într-o ocazie uriașă a lui Koljici, blocat de Târnovanu cu un reflex miriapod, apoi în gol: reluare cu capul a lui Koljic și deviere a lui Iulian Cristea în proprie poartă. Târnovanu strică ce făcuse cu un minut înainte, iese prost pe centrare și duce partida la un rezultat contrar cursului ei fotbalistic. 

Acesta nu este ghinion, ci superficialitate. Există și un cuvânt mai dur, dar hai să fim mai buni! 

Arbitrajul lui Cojocaru? Slab. La singura fază mai dificilă a partidei, îl eliminase nejustificat pe N'Dong, cel care îl faultase pe Miculescu. Atacantul fecesebist nu se afla totuși într-o situație iminentă de a marca. Norocul oltenilor? Ofsaidul milimetric văzut totuși numai de Hațegan în camera VAR.

23.427de fani au fost prezenți la meci

FINAL » FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1

VIDEO Fanii Universității Craiova au făcut o atmosferă spectaculoasă pe Arena Națională

FCSB - CS Universitatea Craiova, echipe de start

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Oct. Popescu - Cordea, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve:  An.Vlad, Crețu, Dawa, Haruț, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

Universitatea Craiova: L.Popescu - Vătăjelu, Zajkov, R. Silva, Ndong - Mateiu, Al. Crețu - Cîmpanu, Ișfan, A. Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Mitrea, Găman, Sala, Roguljic, Rivaldinho, Koljic
Antrenor: Eugen Neagoe

UPDATE 19:50 » Fanii i-au strigat numele lui Mihăiță Neșu

Înainte de startul partidei, cei aproximativ 20.000 de fani prezenți la meci au strigat numele lui Mihăiță Neșu, Fostul fundaș stângă împlinește azi 40 de ani.

UPDATE 19:30 » Primele imagini de la Arena Națională

Fanii celor două echipe au ajuns la stadion. Sunt așteptați peste 20.000 de spectatori, un record al anului 2023 în fotbalul românesc. Printre ei se vor numără și aproximativ 1.000 de susținători ai oaspeților.

Stadion: Arena Națională, București 
Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: George Neașcu și Bogdan Ggheorghe 
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Asistent VAR: Lucian Rusandu

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Rapid, comunicat fără precedent după meciul cu Mioveni » Replică acidă a lui Mihai Stoica + Verdictul specialistului
Mioveni - Rapid 0-0
Rapid, comunicat fără precedent după meciul cu Mioveni » Replică acidă a lui Mihai Stoica + Verdictul specialistului
Dan Petrescu, nemulțumit înaintea meciului cu FC Argeș: „Inuman! Nu înțeleg. La noi totul e invers, pe cuvânt!”
CFR Cluj
Dan Petrescu, nemulțumit înaintea meciului cu FC Argeș: „Inuman! Nu înțeleg. La noi totul e invers, pe cuvânt!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (377)
danglumetu
danglumetu  •  20 Februarie 2023, 21:05

daca n'dong ii provoca o indisponibilizare de lunga durata, tot nepedepsit raminea??? ok, ofsaid, dar cu ce a incasat stelistul cum ramine? sau daca faza de sapt trecuta se petrecea acum si se constata ca a fost ofsaid, ala raminea cu ranile si celalalt nepedepsit? cind a faultat era in timpul jocului, apoi s-a constatat ca...dar faultul si efectele lui ramin nesanctionate???

VardyParty
VardyParty  •  20 Februarie 2023, 20:03
Postat de firfirel_postacul_ciobanului pe 20 Februarie 2023, 15:49

Eh, na! Codul ăla sigur îl știi. Cei care-ați prins finala de la Sevilla, îl visați și noaptea. Cum îl visez eu pe bursuc, și al său elan scurt... de la penalty-ul acela blestemat... care-a tăiat elanul unei generații... și-al celor care au urmat. Cât despre cel care s-a agățat în lanțul meu,... nu te lăsa păcălit. E rapidist cum ești tu ardelean. I-a rămas sufletul în Ghencea. Blocat cu Talpa-n iadul unui templu părăsit. Nici 47 de catalynni nu-l mai scot de-acolo.

Oh, bata-te sa te bata!!! :)))

brera30
brera30  •  20 Februarie 2023, 19:28
Postat de freddy pe 19 Februarie 2023, 23:10

Băi Bulă, dacă nu ți susții afirmațiile cu dovezi ești mai rău ca Firicel. ***. Visează frumos. A murit și capra vecinului. Happy?? :)))))

Hai la multi ani! a implinit 10sb, 20 de activitate.

Vezi toate comentariile (377)
Comentează