FOTBAL  »  Superliga  »  RUNDA #8

FAZA ETAPEI Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 18:20 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 19:16

În minutul 80, Rapid o conducea cu 2-0 pe UTA în deplasare. Până la final, arădenii au egalat, iar golul #2 reușit de gazde a venit în urma unei acțiuni strălucite.

Toate rezultatele rundei #8 din Liga 1

După ce runda precedentă a cedat pe final toate punctele în fața CS Universității (1-2), nou-promovata a clacat din nou în ultimele minute, de această dată pe „Francisc Neuman”. 

Rapid stă comod pe locul secund, cu 17 puncte, în vreme ce UTA se clasează pe 5, la două lungimi în spatele alb-vișiniilor.

Faza etapei #8 » UTA - Rapid 2-2, minutul 85

Totul pornește de la o lansare nefericită semnată de Alex Albu, marcatorul ambelor goluri din tabăra oaspeților. Marzouk apucă doar să devieze balonul ajuns la Marius Tomozei

Tomozei continuă firesc, la Vorobjovas, care prelungește pentru Desley Ubbink.

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

IMPORTANT: la intrarea lui Ubbink in jumătatea adversă, Rapidul era cu toți jucătorii în propriul teren!

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Olandezul încearcă inițial să-l găsească pe Roger cu un „exterior” de finețe. Romario Moise se opune, însă balonul revine cu șansă la Ubbink. Acum, mijlocașul arădenilor alege o soluție la îndemână, Shlyakov, și NU se oprește din alergat.

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Din acest moment, UTA iuțește ritmul. De fapt, doar Ubbink va mai avea nevoie de preluare, Shlyakov, Roger și Antal jucând dintr-o atingere! 

Yevgeni Shlyakov întoarce la Ubbink, avansat, iar astfel sunt eliminați doi fotbaliști din axul central al Rapidului: Moise și Pănoiu. 

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Ubbink, creierul gazdelor la această fază, remarcă un spațiu liber în flancul stâng și îl angajează în profunzime pe Roger, cel care avea să câștige incredibil de ușor duelul cu Nicolae Carnat. Deși „optarul” giuleștenilor se afla într-o poziție mai bună în comparație cu adversarul său, Roger a știut cum să protejeze și să-și îndeplinească misiunea.

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

Ce a urmat? Brazilianul centrează impecabil, fără să se uite nicio secundă în careu! „Vulpoiul” Antal trece prin fața a doi fundași - Săpunaru și Junior Morais - și reia decisiv, cu stângul, la „lung”. 

Rapid, dezmembrată! » Adversarele să ia notițe: cum anihilezi un bloc defensiv

În momentul execuției, în careul lui Horațiu Moldovan echilibrul este perfect: 4 jucători de la UTA, 4 jucători de la Rapid. Dovadă că UTA a izbutit o tranziție pozitivă ca la carte.

Nu știu dacă Rapid a ajuns în careul nostru în repriza a doua. Dacă mai ținea meciul, puteam bate. Rapid a coborât foarte mult, s-a retras, dar noi tot ne-am creat ocazii
Laszlo Balint, antrenor UTA

6 etapea rezistat Rapid fără gol primit, record pentru campionatul nostru

Vezi și alte episoade din rubrica „FAZA ETAPEI”:

Au trimis-o pe Dinamo la baraj! Cum a lichidat FC Argeș apărarea „câinilor”

Atacul perfect, distrus de arbitraj: „Frustrarea e mare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
octavianus
octavianus  •  15 Septembrie 2021, 12:12

care este blocul defensiv ? despre ce vorbim ? erau in teren "titularii" ? sau macar jucatori "specializati" pe posturi ? comparam echipa "standard" care nu a primit gol 6 etape cu echipa din repriza a 2 a de la Arad ? RAPID a fost "dezmembrata" de accidentari, suspendari, inclusiv cea a lui Mita cu 3 ore inainte meciului si de ce sa nu recunoastem si de o tactica si schimbari paguboase cel putin la Arad, ca daca intra Grigore ultimile 15 -20 minute si trecea Sapun funda dreapta, acum nu mai aveam subiectul discutiei si veneam acasa cu 3 puncre de la Arad. Sa fie o lectie invatata pentru Mita si pentru baieti, nu este un capat de tara si din greseli se invata SPER ! FZR si Doamne ajuta p.s. atentie Rapid la amenzi si la FRF, acolo cineva nu va iubeste deloc si are putere si influenta.....stie toata lumea cine.......neica nimeni ajuns mare antrenor federal sau ce este el pe acolo...mi-e sila sa-i pronunt numele.....

paolo14
paolo14  •  15 Septembrie 2021, 06:06
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Vezi ca vine familia aluia peste tine! Ala cu masterat în păcănele.

fairplayromania
fairplayromania  •  14 Septembrie 2021, 22:59

Ce grijă aveţi voi ca să dezmembraţi Rapidul.... va e frică că ia locul fcsbiului?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează