FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

video + foto FC Argeș, 50 de ani de la primul titlu din istorie! Zi aniversară la Pitești: „Poate mai descoperiți un Dobrin”

Astăzi, înaintea meciului cu CFR Cluj (20:30), FC Argeș celebrează 50 de ani de la câștigarea primului titlu din istorie. +25   FOTO
Astăzi, înaintea meciului cu CFR Cluj (20:30), FC Argeș celebrează 50 de ani de la câștigarea primului titlu din istorie.

Articol de , , , - Publicat sambata, 07 mai 2022 18:26 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 20:45

Astăzi, 7 mai, înaintea meciului cu CFR Cluj, FC Argeș a celebrat 50 de ani de la câștigarea primului titlu din istorie (1971-1972).

În jurul orei 17:00, s-au strâns aproximativ 450 de oameni în Piața Primăriei din Pitești. Printre fani și glorii s-au remarcat și nume actuale precum Nicolae Dică, Argeș Vintilă, Gino Iorgulescu, Justin Ștefan sau Bogdan Vrăjitoarea.

+21 FOTO

Gino Iorgulescu: „Poate mai descoperiți încă un Dobrin”

Gino Iorgulescu, președintele LPF, a vorbit în fața microfonului: „Sunt foarte emoționat, am văzut mulți foști colegi, am jucat cu mulți dintre ei, am făcut echipă și la națională. Am revăzut antrenori, soțiile lor, sunt foarte emoționat, parcă aș fi la un test. M-am bucurat mult când echipa a revenit în Liga 1 și sper ca echipa să nu mai retrogradeze niciodată. Cine știe, poate mai descoperiți încă un Dobrin”.

Remus Vlad, căpitanul istoric al Argeșului: „Copiii de azi trebuie să viseze să ajungă mari fotbaliști”

Sunt emoționat. Am facut o mare performanță acum 50 de ani. Copiii de azi trebuie să viseze să ajungă mari fotbaliști și să scoată în evidență că Argeșul a avut de-a lungul timpului un rol important pentru echipele naționale
Remus Vlad, căpitanul lui FC Argeș din 1972

Sărbătorim un moment istoric pentru FC Argeș. Am lucrat în condiții excelente cu Halagian, împreună având cele mai strălucite rezultate pe plan național. FC Argeș reprezintă un simbol, având jucători de excepție
Tănase Dima, „secundul” lui Halagian

Cristian Gentea: „Andrei Prepeliță rămâne la FC Argeș”

Iată ce a spus și Cristian Gentea, primarul Piteștiului prezent la eveniment:

  • „Această echipă a făcut o performanță foarte mare. Ați văzut ce emulație creeaza acești jucători”
  • „Ne dorim încă o Generație de Aur. Investim foarte mult în centrul nostru de copii și juniori, avem acolo aproape 400 de copii, sperăm ca de acolo să ne formăm echipa viitoare”
  • „Suntem abia în al doilea an din Liga 1, nu e ușor, mai ales că în play-off jucăm cu cele mai bune echipe. În sezonul viitor vrem să ajungem măcar până în play-off”
  • „Am fost alături de echipă încă din Liga 4. Nu pot să nu fiu mulțumit, pentru că pașii pe care i-am făcut au fost rapizi. Am avut și mult noroc, n-am stat mult în nicio ligă. Personal, credeam că stăm încă un an în Liga 2, dar am fost ajutați de împrejurări”
  • „Andrei Prepeliță rămâne, sigur, cred că a și semnat contractul. Ne-am înțeles”

Gloriile Argeșului, premiate la marginea terenului

Chiar înainte de începerea meciului FC Argeș - CFR Cluj, gloriile piteștenilor au fost premiate la marginea terenului. Au înmânat trofee și medalii Gino Iorgulescu, președintele LPF, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF.

Lotul lui FC Argeș în sezonul 1971-1972:

  • Portari: Vasile Stan, Daniel Ariciu, Spiridon Niculescu 
  • Fundași: Marcel Pigulea, Constantin Olteanu, Remus Vlad, Ion Barbu, Petre Ivan II, Dumitru Ciolan, Constantin Nedelcu 
  • Mijlocași: Ion Prepurgel, Marian Popescu, Dumitru Ștefan, Emil Dumitru, Ion Roșu 
  • Atacanți: Constantin Radu I, Constantin Frățilă, Nicolae Dobrin, Radu Jercan, Ion Dobrescu, Paul Ciornoavă 
     
  • Antrenori: Florin Halagian și Tănase Dima

50 de ani de la primul titlu din istoria lui FC Argeș

Clubul a pregătit un eveniment special azi. De la ora 16:00, alb-violeții celebrează, alături de fani și gloriile clubului, titlul cucerit în urmă cinci decenii. Cu 45 de minute înainte de meciul cu CFR, jucătorii care au evoluat în acel sezon vor primi câteva cadouri speciale din partea oficialilor. Programul complet e mai jos:

  • 0ra 16.00 – Întâlnire a susținătorilor FC Argeș, la Fan Shop FC Argeș, în Piața „Vasile Milea”;
  • Ora 17.00 – Piața Primăriei: Discursuri oficiale susținute de către organizatori, invitați și de către campionii din 1972, prezentarea trofeului;
  • Ora 19.45 – 20.15 - Înmânarea diplomelor și a medaliilor de către oficiali campionilor din 1972, pe stadionul „Nicolae Dobrin”

După succesul din 1972, piteștenii au mai cucerit un titlu, în 1979, după celebrul meci Dinamo - FC Argeș 3-4, în care Nicolae Dobrin i-a îngenuncheat pe „câini” chiar în Ștefan cel Mare.

FC Argeș, 50 de ani de la primul titlu din istorie! Zi aniversară la Pitești: „Poate mai descoperiți un Dobrin”
infografie FC Arges anii '70

Citește și:

Ce-l împiedică pe Tănase să plece de la FCSB? „Doi ani la rând golgheter şi să nu poţi să pleci… E un semn de întrebare”
FCSB
Ce-l împiedică pe Tănase să plece de la FCSB? „Doi ani la rând golgheter şi să nu poţi să pleci… E un semn de întrebare”
Dinamo, 3 victorii consecutive după un an! Cine s-a evidențiat la Botoșani
FC BOTOȘANI - DINAMO 2-3
Dinamo, 3 victorii consecutive după un an! Cine s-a evidențiat la Botoșani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
laur_gr
laur_gr  •  08 Mai 2022, 08:48

Dobrin a devenit fotbalist pe maidan. Astazi nu mai exista maidane, copii trebuie sa plateasca ca sa joace fotbal, iar scolile si-au inchis terenurile pentru copii.

1113544842482101
Virgil Popa  •  08 Mai 2022, 07:50

Chestia asta, cu nu știu ce aniversări , din nu știu ce vremuri revolute, e un fel de "râsu-plânsu"! Mai ales că vine a doua zi după ce, suporterilor inimoși ai acestei echipe le-au fost deversate direct în cap, zoaiele unui 0-6 rușinos, fix în fieful legendei Dobrin! Epigoniilor de azi să le fie rușine! N-aveai voie să stai capră cu CFR, dacă figura emblematică a lui Dobrin ar fi însemnat cu adevărat ceva pentru tine, ca echipă ! Suntem vegetali și penibili, ca de obicei ! Mai ușor cu pianul pe scări...

lionforever
lionforever  •  08 Mai 2022, 00:03

Frumos ????, frumoasa aniversare????. Vai de capul lor de struți.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează