FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Se naște o nouă forță în Liga 1?! Academie pe modelul Hagi și un stadion ultramodern: „Vrem să jucăm în cupele europene!”

FC Argeș are mari ambiții pentru anii următori / FOTO: Raed Krishan
FC Argeș are mari ambiții pentru anii următori / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 13:37 / Actualizat luni, 15 martie 2021 16:54

FC Argeș, club renăscut după falimentul post-Penescu și revenit anul trecut în Liga 1, se pregătește să treacă la nivelul următor. Viorel Tudose, principalul sponsor al alb-violeților, a dezvăluit la GSP Live planurile mărețe pe care le are în Trivale: stadion, academie, cupele europene!

Vara-pandemică din 2020 a consemnat, printre altele, și revenirea echipei lui Dobrin pe prima scenă, după 11 ani infernali, în care piteștenii au cunoscut, pe rând, retrogradarea pentru fapte de corupție, insolvența, iar mai apoi falimentul. 

Considerată o candidată certă la retrogradare - „vulturii” au stat etape în șir pe ultimul loc - FC Argeș a avut un reviriment nebănuit și a ajuns acum chiar să bată la porțile play-off-ului.

Proiect revoluționar la FC Argeș

Indiferent dacă echipa se va clasa sau nu în primele șase la finalul actualului sezon, Viorel Tudose, sponsorul argeșenilor și CEO la o companie de furnizare a energiei electrice, a promis un proiect revoluționar la Pitești. Unul care include întemeierea unei academii care să „rivalizeze cu cea a lui Gică Hagi”, un stadion ultramodern de 15.000 de locuri și o echipă care să lupte pentru câștigare campionatului. 

Viorel Tudose: „FC Argeș va ajunge o echipă de top a campionatului”

„Nu că ne dorim asta, dar FC Argeș va și ajunge o echipă de top a campionatului. Vom începe reconstrucția de la copii și juniori. Primăvara aceasta, în luna mai, se va înființa «Academia de Fotbal Dobrin Pitești». Școala de fotbal «Nicolae Dobrin» va intra într-un parteneriat cu firma mea în colaborare și cu celelalte școli de fotbal din județul Argeș și din Pitești, urmând ca dreptul de preempțiune al tuturor jucătorilor care vor ieși de aici să aparțină clubului FC Argeș. 

Acesta va fi primul pas spre formarea unor jucători tineri, de perspectivă, care peste trei, patru ani să poată juca în prima echipă a lui FC Argeș. Până atunci, vom încerca să îmbuntățim lotul cu câteva nume. Toți jucătorii care se află acum la FC Argeș își vor prelungi contractele pe doi, trei ani de zile. Unii dintre ei au și făcut-o, urmând ca, în perioada următoare, ceilalți să semnzeze. Pentru anul viitor, obiectivul nostru cert este play-off-ul ligii naționale”, a spus Viorel Tudose, la GSP Live. 

Tudose: „Sper că academia va rivaliza cu cea a lui Gică Hagi”

Începem să construim, dar nu ne avântăm. Obiectivele noastre nu sunt pe termen scurt sau mediu, ci pe 3-5 ani. Eu sper ca această academie care se va construi la Pitești să rivalizeze cu cea a lui Gheorghe Hagi de la Constanța. Cred că toți copiii din județul Argeș și foarte mulți tineri talentați din România vor alege Piteștiul în viitorul foarte apropiat. Vom avea o rețetă în care copiii vor merge și la școală, vor avea o bază ultramodernă de cantonament, de locuit. Va fi ceva occidental. 

Am reintrat în posesia titlului din 1972. E expus la Muzeul Sportului din Pitești, alături de titlul din 1979. Eu sper că, în viitorul apropiat, acolo să mai aducem două, trei titluri. Rețineți ce am spus în această emisiune din 15 martie 2021 și scoteți-o peste câțiva ani, să vedeți că am avut dreptate! -  Viorel Tudose, sponsor FC Argeș

Viorel Tudose: „Vrem să jucăm în cupele europene pe noul stadion”

Sponsorul „vulturilor violeți” a oferit detalii și despre construcția noului stadion de la Pitești și despre piedicile pe care le-a întâmpinat până acum. Unele care au legătură cu pista de atletism existentă în prezent pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

„Sunt multe foste campioane din orașe mari ale României care au nevoie de un stadion la nivelul anului 2021. La noi, problema e aceeași ca la Craiova, pista de atletism. Avem o discuție cu Federația Română de Atletism în ceea ce privește pista . Federația dorește ca unele concursuri, de la cadeți până la competiții naționale, să se desfășoare la Pitești. Primarul a avut o discuție, iar această pistă se va face în afara stadionului, exact cum s-a întâmplat și la «Ion Oblemenco». 

Compania Națională de Investiții a aprobat un stadion de 15.000-17.000 de locuri, ultramodern. Probabil că va fi cel mai modern stadion din România de această capacitate. Stadionul va fi unul doar pentru fotbal. Sperăm ca în toamnă să obținem autorizație de construcție și, în maximum doi ani, să jucăm în Cupele Europene pe acest stadion.

EXCLUSIV Se naște o nouă forță în Liga 1?! Academie pe modelul Hagi și un stadion ultramodern: „Vrem să jucăm în cupele europene!”
Așa arăta în vara lui 2020 stadionul lui FC Argeș / foto: Raed Krishan

16.500 de locuriare stadionul din Pitești, inaugurat în 1964

Citește și alte știri despre FC Argeș:

EXCLUSIV Craiova să mai aștepte! Unul dintre cei mai buni atacanți ai Ligii 1 le-a întors spatele oltenilor: „Semnează mâine cu noi”

EXCLUSIV Antul Palic revine în „Ștefan cel Mare”: „Acolo e acasă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
dansy
dansy  •  23 Martie 2021, 16:51
Postat de ucv1948 pe 15 Martie 2021, 22:21

Hai Pitestiul !

Prost la prost trage!

dansy
dansy  •  23 Martie 2021, 16:49

Tudose prinde fluturi!El nu a fost in stare sa bage in echipa mai mult de 100000 de euro și vrea stadion de 15000 de locuri și in cupele europene!Pai FCSrgesi abia dacă își umplea actuala arena când juca cu granzii campionatului și avea jucatori de mare valoare dar acum?Malele este un jucător mediocru gen Keita,Ogenda etc și nimic mai mult.Restul lotului este de liga a doua.Mai Tudose nu îți mai face reclama PT firma ta de furat curent ca nu suntem prosti!

ucv1948
ucv1948  •  15 Martie 2021, 22:21

Hai Pitestiul !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează