FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

VIDEO FC Argeș și-a găsit antrenor: Bogdan Vintilă, fostul „principal” de la FCSB! Urmează prezentarea oficială

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 10:23 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 15:46

Bogdan Argeș Vintilă (51 de ani), ex-FCSB, este noul antrenor principal de la FC Argeș.

UPDATE ora 11:30 - Primele declarații ale lui Bogdan Vintilă ca antrenor la FC Argeș

FC Argeș a prezentat primele declarații ale lui Bogdan Vintilă ca antrenor al echipei. Acesta s-a declarat încrezător că-i poate salva pe alb-violeți de la retrogradare.

„Este un sentiment frumos. Sunt bucuros că am revenit la Pitești, oraș care m-a adoptat și căruia îi datorez multe. Am venit să pun umărul la îndeplinirea obiectivului, să jucăm un fotbal plăcut, dar și eficient. 

Dacă nu veneam în situația asta, când să mai vin? Dacă nu eu, atunci cine? Mă bucur că au apelat la mine. Sper să reușim împreună cu jucătorii și să fim fericiți la sfârșitul campionatului. 

Important este să ieșim din zona locurilor care pot duce în liga a doua, dar asta doar cu un joc bun. În momentul ăsta trebuie să le redau plăcerea jucătorilor de a juca fotbal. 

Este presiune, este normală presiunea într-un fel, dar trebuie să fie pozitivă. Suporterii argeșeni trebuie să aibă încredere în echipă”, a precizat Vintilă.

Guardiola, după 7-0 cu Leipzig: „Sunt și voi rămâne un eșec în Champions League! Vă dezvălui un secret, are legătură cu Julia Roberts”
MANCHESTER CITY - LEIPZIG 7-0
Guardiola, după 7-0 cu Leipzig: „Sunt și voi rămâne un eșec în Champions League! Vă dezvălui un secret, are legătură cu Julia Roberts”

UPDATE ora 11:15 - Bogdan Vintilă, anunțat oficial de FC Argeș

Clubul din Trivale a anunțat pe site-ul oficial angajarea lui Bogdan Argeș Vintilă în funcția de antrenor principal. Acesta a semnat pe doi ani și 3 luni, până în vara lui 2025, și a condus deja primul antrenament la FC Argeș.

FC Argeș și-a găsit antrenor: Bogdan Vintilă, fostul „principal” de la FCSB! Urmează prezentarea oficială

Știrea inițială - Bogdan Vintilă, noul antrenor de la FC Argeș

FC Argeș era în căutarea unui nou A1 după despărțirea de Marius Croitoru și s-a orientat către Argeș Vintilă, fost fotbalist la Pitești în anii '90, apoi între 2004 și 2007.

Părțile au ajuns la un acord și au bătut palma. Vintilă va fi prezentat zilele următoare, în cadrul unei conferințe de presă.

„Au fost analizate mai multe variante și în final toți cei din club am considerat că Bogdan Vintilă este varianta cea mai bună”, a transmis conducerea piteștenilor pentru GSP.ro.

Vintilă a antrenat ultima oară în vara lui 2021, când a plecat de la cârma echipei secunde a celor de la FCSB. În ultimele luni, fusese șeful Centrului de Copii și Juniori de la Concordia Chiajna. Cea mai importantă experiență din carieră a avut-o pe banca primei echipe a roș-albaștrilor, între august 2019 și iulie 2020.

Alte experiențe notabile sunt cele de pe banca Viitorului, între septembrie 2013 și iunie 2014, plus mandatul de „secund” al lui Gică Hagi la Galatasaray, între octombrie 2010 și martie 2011.

Cu el antrenor principal, FCSB a câștigat 18 dintre cele 32 de meciuri jucate.

Obiectivul lui Bogdan Argeș Vintilă la FC Argeș: salvarea de la retrogradare

Bogdan Vintilă o preia pe FC Argeș într-o situație delicată. Piteștenii sunt penultimii în Liga 1, cu doar 27 de puncte, 5 peste CS Mioveni, ultima clasată din campionat.

Prima echipă de pe locurile sigure, Chindia, are două puncte peste FC Argeș la intrarea în play-out.

Obiectivul lui Argeș Vintilă va fi să-i mențină pe alb-violeți în prima ligă. FC Argeș n-a mai câștigat în campionat de 4 luni și jumătate, de la un 1-0 cu UTA la Arad.

Bogdan Argeș Vintilă a fost alesul

Înainte de a se opri la varianta Bogdan Vintilă, conducerea lui FC Argeș a luat în calcul mai multe nume. La întâlnirea de zilele trecute cu suporterii, au fost vehiculate și numele lui Adrian Ursea (ex-Nice) și Ionuț Badea, cel care i-a promovat pe piteșteni în prima ligă în 2020. 

Cu Ionuț Badea s-a ajuns și la negocieri, dar antrenorul în vârstă de 47 de ani nu a fost mulțumit de salariul care i-a fost propus: 

„Am avut niște discuții cu conducerea lui FC Argeș, s-a înaintat o ofertă destul de mică. Probabil că banii din club nu mai sunt cei care au fost în trecut. Nici eu nu pot să semnez pe orice sumă”.

Mai multe știri din Liga 1: 

O căruță de bani și postul de antrenor! » Mizele reale puse în joc la Sepsi - FCU Craiova, „finala” pentru play-off

Play-off-ul la putere! Doar 4 echipe din SuperLigă dau jucători în cel mai bun „11” din sezonul regulat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
mircea_pop112
mircea_pop112  •  16 Martie 2023, 09:59

Primarul din Pitesti este un fel de Danila Prepeleac, pleaca da acasa cu 2 boi la targ si se intoarce cu o punga goala ... si Primarul din Pitesti pleaca cu Prepelita si Jean Vladoiu de acasa si ajunge la Bogdan Vintila ... si povestea nu s-a terminat, astept finalul sa vedem cine este cu adevarat punga goala la care ajunge Danila al nostru ...

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  16 Martie 2023, 01:37
Postat de dobrin pe 15 Martie 2023, 16:50

Ce a facut Gentea cu Prepelita e exemplul clasic de "if it ain't broke, don't fix it". Acum o sa din rau in mai rau. Vintila a fost cel mai slab dintre secunzii de la FCSB, pana si Mioveniul a angajat un antrenor ceva mai bun (pe Dica).

Bine zis, bine punctat ! (ca de obicei de altfel domnule "Dobrin"). As adauga doar ca am vaga senzatie ca nu numai Gentea e responsabil de aceasta cadere,ci si Daniel Stanciu...Parca prea s-au intamplat toate relele de cand a venit la echipa.

dobrin
dobrin  •  15 Martie 2023, 16:50
Postat de Heiheiargesul1987 pe 15 Martie 2023, 10:34

Primarul Gentea tocmai a semnat condamnarea definitiva, fara recurs, la retrogradare a echipei. Singurul lucru bun din asta e ca va pierde si el urmatoarele alegeri. Nu se poate sa vii cu un asemenea experiment acum la echipa, cand suntem atat de aproape de retrogradare! Cu tot respectul sincer pe care il port lui Vintila pentru cariera de portar si pentru tot ce a facut ca portar pentru FC Arges, ca antrenor pe unde s-a dus a fost jale...Chiar ati luat decizia de a arunca fc arges in liga a doua?

Ce a facut Gentea cu Prepelita e exemplul clasic de "if it ain't broke, don't fix it". Acum o sa din rau in mai rau. Vintila a fost cel mai slab dintre secunzii de la FCSB, pana si Mioveniul a angajat un antrenor ceva mai bun (pe Dica).

Vezi toate comentariile (26)
Comentează