FOTBAL  »  Superliga  »  FUZIUNE

Încă o fuziune în fotbalul românesc? Anunțul zilei: „Nu ne putem permite două echipe în Liga 1!”

FC Argeș a fost una dintre surprizele sezonului trecut. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Argeș Pitești
FC Argeș a fost una dintre surprizele sezonului trecut. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Argeș Pitești

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2021 09:51 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 14:48

Fuziunea realizată pe axa Viitorul-Farul pare să le dea idei oamenilor din fotbalul românesc. Primarul Piteștiului spune că județul Argeș nu își permite două echipe în Liga 1 și că i-ar fi surâs o contopire cu nou-promovata CS Mioveni.

Începând din sezonul următor, județul Argeș va fi reprezentat în Liga 1 atât de fosta campioană FC Argeș, cât și de CS Mioveni, un club cu o vechime de doar 20 de ani. 

Cristian Gentea, unul dintre „greii” de la FC Argeș, recunoaște că s-a gândit de mai multe ori la o fuziune între cele două echipe, însă, cel puțin în viitorul apropiat, ideea are șanse mici să se materializeze.  

Am spus de nenumărate ori că Argeşul nu este un judeţ care să îşi permită să aibă două echipe în Liga 1. 

Eu aşa vedeam lucrurile, să avem o echipă foarte puternică în Liga I, iar cealaltă să rămână echipa a doua care să crească jucători pentru prima echipă”, a declarat Cristian Gentea, primarul Piteștiului, într-o conferință de presă ce a avut loc vineri.

Ion Georgescu: „Nu există o luptă cu FC Argeș”

Nu există o luptă cu FC Argeș. Suntem argeșeni cu toții și ne aducem aminte de vremurile de acum 10-15 ani, când cele mai tari erau derby-urile locale. Astăzi, FC Argeș este mai valoroasă decât CS Mioveni. Plus că FC Argeș are istorie, iar noi suntem un club mai tânăr. Ne bucurăm că vom avea aceste meciuri și vom oferi spectacol sportiv argeșenilor în fiecare week-end - Ion Georgescu, primar Mioveni, într-un interviu acordat Gazetei în iunie

CS Mioveni, a treia promovare în Liga 1 

Clubul din orașul argeșean de 30.000 de suflete a ajuns din nou pe prima scenă, după ce anul trecut a ratat incredibil promovarea. În ultima etapă a play-off-ului, CS Mioveni a pierdut pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, 1-2, deși „găzarii” nu mai aveau la acel moment șanse de promovare. Galben-verzii au ajuns la „baraj”, unde au pierdut clar în fața Chindiei Târgoviște (1-3 la general). 

A doua echipă a județului Argeș mai are două prezențe pe prima scenă, în sezoanele 2007-2008 și 2011-2012. De fiecare dată, echipa a „picat” înapoi în «B» după un singur an. În 2008, Mioveni a ajuns până în semifinalele Cupei României, unde a pierdut cu CFR Cluj (0-3).

VIDEO Viorel Tudose, finanțatorul piteștenilor, rememorează partida cu Dinamo din 1979

Mai multe știri din Liga 1:

CS Universitatea Craiova - Ufa 0-2. Doar Nistor s-a apropiat de nivelul obișnuit » Înfrângere pentru olteni în primul amical al verii

EXCLUSIV Dinamo apelează la o soluție disperată: îi cere daune de 100.000 de euro unui fost jucător!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
juv3ntin
juv3ntin  •  27 Iunie 2021, 04:25

daca nici Argesu' nu-si permite 2 echipe.. Mioveniul are cei mai multi bani la primarie pe cap de locutor din tara. Clar isi permite echipa. Si de bine de rau, nici Pitestiul nu o duce tocmai prost. Campulung Muscel e un oras falimentar, dar asta e alta poveste.

fibra
fibra  •  26 Iunie 2021, 18:25
Postat de risc_mix pe 26 Iunie 2021, 12:23

O mizerie tipic romaneasca. Pai bine ba nesimtitilor, acum o luna nu stiati ca judetul nu-si poate permite doua echipe in L1. Ati ocupat locul altora care puteau sa-si permita. Acum o sa fiti ciuca batailor si nu e exclusa nici vanzarea de meciuri, denaturand astfel clasamentul.

Asta se intampla cand citesti doar titlurile bombastice scoase din contextul unor declaratii.Iei plasa.

amadeus2021
amadeus2021  •  26 Iunie 2021, 15:22
Postat de iosif_ pe 26 Iunie 2021, 12:47

Tiberiu IQ 33, un prostălău dovedit. Plătiți bă salariile la Mimao și după aia vorbiți de alții.

*** De fapt esti Iosif, fara alte comentarii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează