FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - DINAMO

FC Argeș - Dinamo 1-2. Dublu impact » După victoria de la Pitești, Dinamo e ca și scăpată de retrogradare și poate ataca un loc de baraj pentru Conference League!

FC Argeș - Dinamo, liveTEXT pe GSP.ro +22   FOTO
FC Argeș - Dinamo, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de , - Publicat duminica, 16 mai 2021 18:30 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 19:06

Dinamo a obținut o victorie vitală, 2-1 în deplasare cu FC Argeș, însă nu scapă încă de amenințarea „barajului”: „câinii” au nevoie de cel puțin un punct în ultima etapă, contra Chindiei, pentru a răsufla ușurați după cel mai greu sezon din istorie. Totodată, o victorie plus jocul rezultatelor îi poate aduce pe alb-roșii pe un loc de baraj pentru Conference League!

  • La egalitate de puncte cu Voluntari după ultima etapă, Dinamo e dezavantajată, pentru că a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-out.
  • Paradoxal, „câinii” speră și la un loc pentru „barajul” de calificare în Conference League. Roș-albii au obținut licență pentru Europa și sunt la doar un punct în spatele lui FC Argeș. În ultima etapă, Dinamo dă piept cu Chindia, iar FC Argeș joacă în deplasare cu Hermannstadt.

Programul complet din play-out

FC Argeș - Dinamo 1-2. Cronică de Eduard Apostol: ”Câinii roșii” și ”SMURD” Uhrin

Dinamo a obținut 3 puncte de aur care o îndepărtează bine de tot de locurile de baraj, înaintea rundei finale. A 5-a victorie la rând în Liga 1, azi cu Argeșul în Trivale, și Uhrin poate ataca și un loc în Conference League.

"Pacientul bolnav" al Ligii 1 s-a refăcut și a obținut anticorpii necesari pentru a continua și în viitorul sezon pe prima scenă. Că așa e-n fotbal, dacă trage tare - și este susținută și de jocul rezultatelor -, dacă învinge și Chindia acasă în ultima etapă, Dinamo poate juca barajul pentru Conference League cu locul 3 din play-off. 

Ce înseamnă un gol, câteva puncte, în plus sau în minus... Ca în discursul personajului interpretat de Al Pacino în "Any given Sunday", vizavi de cum trebuie să se lupte sportivii unei echipe pentru fiecare metru din teren. "Câinii" aproape că au răzbit în lupta pentru supraviețuirea clubului. Sportivă, momentan, fiindcă șacalii spanioli s-au adunat prin market-uri și pe la terase

Dusan Uhrin are imaginea unui erou pentru suflarea roș-albă, revitalizând un uriaș chinuit de viruși, readucându-l la viață când era în comă. 

Cinci victorii consecutive în campionat, o serie pornită din Săptămâna Mare, după ce a venit preotul la stadion și a stropit cu aghiasmă. Dinamoviștii au arătat în Trivale că "blestemul" de la loteria penalty-urilor cu Astra, în urmă cu cinci zile, nu a doborât moralul echipei. 

Dusan Uhrin pentru un loc în istorie 

Tocmai Andreas Mihaiu (12) a deschis scorul, a șters praful de pe el, nu doar un mod de a celebra prima reușită în Liga 1. Cu stilul său matematic, simplu și mergând pe același sistem, aceeași formulă de start, în ciuda unor critici, antrenorul ceh și-a dovedit clasa, nu doar curajul. O dovadă este și încrederea acordată ratangiului din Cupă, transformat ieri în voinic. 

Mai e mult până departe, până la un mare Dinamo, cum visează fanii, care au dansat și ieri într-o ploaie torențială în Trivale. Drept dovadă că, lăsându-se pe tânjală, "câinii" s-au văzut egalați de un șut nici prea-prea, nici foarte-foarte. Mediop (59) i-a clătinat pe roș-albi, au fost ceva momente de panică, însă ceea ce nu te doboară te face mai puternic. 

Sorescu (82) a ieșit din nou la rampă, avansat de către Dusan, punctând după o pasă de clasă a lui Gol. Cu niște argeșeni lipsiți de două piese esențiale, Malele și Marici, absenți ciudați, Dinamo a obținut o victorie mare pentru un țel uriaș. A scăpat și de data asta!

Programul ultimei etape din play-out (toate meciurile se vor disputa la aceeași oră)

  • Dinamo - Chindia
  • Hermannstadt - FC Argeș
  • Viitorul - Astra Giurgiu
  • Voluntari - UTA Arad
  • Gaz Metan Mediaș - Poli Iași
  • *Meciurile se joacă miercuri, de la ora 18:30!

FC Argeș - Dinamo 1-2

FC Argeș - Dinamo, echipe de start:

FC ARGEȘ: Greab - Tofan, Turda, Boldor, Mușat - Meza Colli, I. Șerban - C. Dumitru, Honciu, De Jonghe - Mitoi
REZERVE: Micle, Leca, Deslandes, Grecu, Năstăsie, Teles, Barbu, Palic, NDiaye
ANTRENOR: Andrei Prepeliță 

DINAMO: Eșanu - Bejan, Puljic, Albentosa - Sorescu, Achim, Anton, Gol, Filip - Mihaiu, Nemec
REZERVE: Kongshavn, Grigore, A. Radu, Fabbrini, Nepomuceno, Bani, Crețu, Morsay, Blejdea
ABSENȚI: Răuță (nerefăcut), I. Șerban, Akpala (accidentați), Magaye (suspendat de ANAD)
ANTRENOR: Dusan Uhrin

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Piteşti)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Gheorghe Bogdan (Bucureşti) și A2: Vornicu Adrian (Iaşi)

+18 FOTO

Reapar spaniolii la Dinamo?

Rufo Collado, fostul director sportiv al „câinilor” se află în România și a anunțat că el și Pablo Cortacero nu vor renunța la club, ci au planuri importante pentru Dinamo.

„Da, sunt în București. Se va întoarce și Pablo Cortacero. O să facă declarații zilele viitoare în care va explica toată situația. Ne vom întoarce la Dinamo și vom face echipă bună”, a spus Rufo Collado pentru Gazeta Sporturilor.

FC Argeș vrea în Conference League

Un punct le asigură piteștenilor participarea la barajul pentru accederea în UEFA Conference League.

Etapa 8 play-out // Match Preview FC Argeș - Dinamo

Direct în istoria Ligii 1! Recordul lui Sulejman Demollari a fost egalat după 29 de ani

În ce condiții va mai băga Borcea bani la Dinamo: „Până atunci nu vrea să se amestece”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (396)
10216556724803876
Sebastian Constantinescu  •  17 Mai 2021, 03:23
Postat de Razvan Marcel pe 17 Mai 2021, 00:33

Dinamo e scăpa și de baraj,contează meciul doar cel cu Voluntari ,chiar daca ia bătaie și Voluntari câștigă ,contează meciul direct și Dinamo la câștigat cu 2-0.

Nu e chiar așa. Dinamo a beneficiat de rotunjirea punctajului la terminarea sezonului regulat în vreme ce Voluntari - nu. În caz de egalitate de puncte Voluntari are avantaj. Așa e regulamentul. .

749913671784643
Razvan Marcel  •  17 Mai 2021, 00:33

Dinamo e scăpa și de baraj,contează meciul doar cel cu Voluntari ,chiar daca ia bătaie și Voluntari câștigă ,contează meciul direct și Dinamo la câștigat cu 2-0.

1144777148894656
Moloiu Dragos  •  17 Mai 2021, 00:28

asa s-a votat? nu batem noi la sibiu. bine daca asa s-a votat asta e cat despre dinamo b-ul va manaca baaaa. se pare ca nu realizati

Vezi toate comentariile (396)
Comentează