FOTBAL  »  LIGA 1  »  MERCATO

FC Argeș a vândut un jucător la Benfica Lisabona! Sumă importantă de transfer

Mario Tudose (în roșu) // foto: Facebook @ Fotbal Club Arges Pitesti
Mario Tudose (în roșu) // foto: Facebook @ Fotbal Club Arges Pitesti

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 19:05 / Actualizat marti, 17 august 2021 20:53

FC Argeș l-a transferat pe juniorul Mario Tudose (16 ani, fundaș central) la Benfica Lisabona.

Mario Tudose, fundaș central în vârstă de 16 ani, merge în Portugalia, la una dintre cele mai titrate echipe ale țării. Clubul argeșean a anunțat că l-a vândut pe Tudose în schimbul a 200.000 euro. FC Argeș păstrează și 20% din drepturile jucătorului, în perspectiva unui viitor transfer.

FC Argeș l-a vândut pe Mario Tudose la Benfica

Fundaș central, Mario Tudose a fost crescut de Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi. Acesta a evoluat în ultimele sezoane în Liga Elitelor, categoria U15, respectiv U16.

Mario este component al echipei naționale U17 a României, fiind convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu la toate partidele disputate de tinerii „tricolori” în acest an.

Mario Tudose: „Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă”

„Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top și pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat și mai puternic. 

Vreau să mulțumesc pe această cale clubului FC Argeș care m-a format, dar și oamenilor de la Pitești cu care am lucrat. FC Argeș va rămâne mereu în inima mea!”, a comentat Mario, care în viitor va încerca să urce la prima echipă a clubului care a încheiat sezonul trecut din Portugalia pe locul 3.

Cel mai probabil, Tudose va începe la echipa U17 a Benficăi, al cărei lot are o medie de vârstă de 16,8 ani. Ceilalți stoperi ai echipei sunt Henrique Sa (Portugalia, 15 ani), Kaloyan Kostov (Bulgaria, 17 ani), Lucas von Hellens (Portugalia, 16 ani).

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cosmin Olăroiu crede că nu e dorit la FCSB: „Ar mai putea lucra Gigi cu mine?” + Poveste-șoc cu „Becali al Chinei”

Ce se întâmplă cu Dinu Todoran dacă Edi Iordănescu semnează cu FCSB » Gigi Becali a făcut anunțul

Playtech: BOMBĂ! Ce boală ar fi avut polițista care s-a împușcat în cap din Strehaia. Tânăra nu a vrut să audă de medici


Comentarii (1)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  17 August 2021, 19:51

Vindem copii si asteptam sa avem fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează