FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

„Multinaționala” din Liga 1 se scufundă în mediocritate! Sunt cei mai slabi din campionat și pot plăti scump pentru strategia din iarnă

Mario Zebic și restul transferurilor lui Marius Croitoru întârzie să confirme / Sursă foto: Imago Images (Anca Tepei)
Mario Zebic și restul transferurilor lui Marius Croitoru întârzie să confirme / Sursă foto: Imago Images (Anca Tepei)

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 07:00 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 11:20

Strategia lui Marius Croitoru de la Botoșani nu dă roade și la FC Argeș, un club pe care, de când l-a preluat, a mai câștigat un singur meci în Superligă. Antrenorul a transferat o echipă întreagă în iarnă, dar piteștenii sunt cei mai slabi din campionat în 2023.

La clubul lui Valeriu Iftime, antrenorul-scouter Marius Croitoru primise supranumele de „vrăjitor” pentru câteva dintre achizițiile cu care Botoșaniul făcea furori în campionat. Tehnicianul i-a importat în România, printre alții, pe Dugandzic, Ofosu, Meleke sau Al-Mawas, fotbaliști care au ridicat nivelul echipei și au adus ulterior bani în conturile clubului. Situația stă complet diferit la FC Argeș.

Alt sezon, aceleași deziluzii » FCSB poate rata titlul din același motiv din care a mai făcut-o de 5 ori în ultimii ani
FCSB - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1
Alt sezon, aceleași deziluzii » FCSB poate rata titlul din același motiv din care a mai făcut-o de 5 ori în ultimii ani

Transferurile lui Croitoru de la FC Argeș, zero peste tot

De când a fost instalat în Trivale, Marius Croitoru a „comandat” nu mai puțin de 8 transferuri din străinătate, iar randamentul celor aduși se lasă, deocamdată, așteptat. Cel care duce greul la echipă e tot Garita, atacantul-golgeter venit în „era Prepeliță”. 

Tehnicianul a trecut pe linie moartă câțiva dintre oamenii aduși în vară de „Harry Potter”, cum ar fi Fabio Vianna, Celestine sau Donisa, iar pe alții, precum Bertrand sau Jakolis, îi folosește mai rar pentru a-i integra pe nou-veniți în echipă. 

De altfel, oamenii care finanțează echipa asistă la o „ciocnire” a viziunilor celor doi, un soi de confruntare ideologică între Croitoru și Prepeliță: primul a considerat că lotul primit moștenire de la predecesor e prea „subțire” și a început în grabă căutările pentru a-l întări, în timp ce jucătorii aduși de vechiul management au început să se rărească

De suferit au avut rezultatele, consecință firească a lipsei de omogenitate, dar și fanii, care riscă să-și vadă iar echipa la matineu, după trei sezoane petrecute în „A”.

Cum s-au descurcat fotbaliștii străini aduși de Marius Croitoru la FC Argeș:

Nume jucătorMeciuri jucateGoluri / assist-uri
Kevin Koubemba (atacant)10/0
Boubacar Hanne (extremă dreapta)40/0
Wesley Jobello (extremă stânga)10/0
Mimito Biai (mijlocaș central)20/0
Zorhan Bassong (mijlocaș/fundaș stânga)50/0
Facundo Rizzi (fundaș stânga)40/0
Mario Zebic (fundaș central) 50/0
Lucas Brendon (fundaș central)30/0

*nu au fost luați în calcul jucătorii români aduși în iarnă: Tîrcoveanu, David Croitoru și goalkeeper-ul Sebastian Micu

5marcatori diferiți are FC Argeș în actuala ediție, fiind echipa care stă cel mai slab la acest capitol

Mă uit la toți jucătorii care îmi sunt propuși. Mă uit și la 20 de jucători pe zi, nu exagerez. Pentru că nu știi pe cine pierzi. În zece secunde îmi dau seama dacă e un jucător care îmi place, apoi intru să îl caut în amănunt. În rest, mă uit și tot după zece secunde închid, dacă nu-mi place jucătorul. 

- Marius Croitoru, în februarie 2022

Fără golurile lui Garita erau sub Mioveni

Argeșul a ajuns pe locul 13, poziție de „baraj”, după seria teribilă din ultimele patru luni. Alb-violeții n-au mai triumft în campionat de la debutul lui Croitoru, 1-0 cu UTA, la Arad, pe 30 octombrie. De atunci, n-au mai câștigat niciun meci, perioadă în care au adunat patru egaluri și șase înfrângeri

De altfel, clasamentul ultimelor 10 meciuri de campionat arată sumbru pentru piteșteni, echipa lor fiind pe ultimul loc.

Situația din Superligă ar fi putut arăta mult mai rău pentru FC Argeș fără golurile lui Arnold Garita, un jucător subestimat în momentul transferului, dar care a ținut clubul în viață cu golurile sale. „Tancul” din ofensiva Piteștiului a înscris nu mai puțin de 9 goluri, fără de care echipa ar fi fost, probabil, sub „lanterna roșie” CS Mioveni.

3 goluria înscris FC Argeș în 5 meciuri din 2023: două reușite de Garita, plus un autogol

Iftime: „La Pitești, Croitoru trebuie să fie mai mult antrenor și mai puțin scouter”

Într-o intervenție avută recent la GSP Live, Valeriu Iftime, fostul șef al lui Croitoru de la Botoșani, încerca să găsească explicații pentru rezultatele modeste înregistrate de tehnician la Pitești.

„Lui Croitoru îi trebuie timp să învețe unele lucruri. E alt ecosistem în alte locuri decât la Botoșani. La Botoșani, principiile morale, nu cele financiare, sunt primele. 

De asta cred că și la Pitești îi va fi foarte greu. (...) Nu va fi în același timp și antrenor, și scouter [așa cum era la Botoșani]. Într-o echipă așa cum este la Pitești trebuie să fie un foarte, foarte bun antrenor și mai puțin scouter. La Botoșani, avea toate aceste funcții fiindcă avea timp din partea mea și avea ajutoare. Gândiți-vă câte transferuri a făcut Marius la Botoșani. Au fost și «chifle» multe, dar a făcut și unele explozive care merită toată aprecierea”, a spus Iftime la începutul lui februarie. 

VIDEO Bâlbâieli în lanț ale fundașilor lui FC Argeș la primul gol înscris de CFR Cluj

Citește și alte știri de actualitate:

Misiune îndeplinită » CFR Cluj trece de Argeșul lui Croitoru și se pregătește pentru „decisivul” cu Lazio. Clasamentul ACUM în Superligă

Ciprian Deac, gol straniu în al doilea minut din CFR Cluj - FC Argeș » Bâlbâieli în lanț ale apărătorilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  22 Februarie 2023, 16:24
Postat de GardaIosefina pe 22 Februarie 2023, 10:11

Cum care e problema? Primarul pozeaza cu achizitiile tinand fularul. Asta ti se pare normal?

Nu mi se pare deloc normal. Dar la fel de anormal mi s ar parea si daca primarul ar fi de la un alt partid. Eu asta incerc sa iti spun, ca nu inteleg problema unora ca e "primar psd". Repet intrebarea, daca era "primar pnl" sau "primar usr" era mai bine, era in regula ce facea?

GardaIosefina
GardaIosefina  •  22 Februarie 2023, 10:11
Postat de Heiheiargesul1987 pe 20 Februarie 2023, 23:36

Ok. Primarul e Psd. Si care e problema? Are importanta din ce partid e primarul ? Repet intrebarea, daca era din alt partid era mai bine? Eu zic ca era la fel. Tu pari sa ai alta opinie.

Cum care e problema? Primarul pozeaza cu achizitiile tinand fularul. Asta ti se pare normal?

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  20 Februarie 2023, 23:36
Postat de GardaIosefina pe 20 Februarie 2023, 17:42

Profesionistule, momentan voi sunteti PSD. Echipa condusa de primar.

Ok. Primarul e Psd. Si care e problema? Are importanta din ce partid e primarul ? Repet intrebarea, daca era din alt partid era mai bine? Eu zic ca era la fel. Tu pari sa ai alta opinie.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close