FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1

Alt sezon, aceleași deziluzii » FCSB poate rata titlul din același motiv din care a mai făcut-o de 5 ori în ultimii ani

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 07:05 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 19:22

FCSB a pierdut iar puncte prețioase în prelungiri, fiind egalată de Universitatea Craiova în primul minut suplimentar dictat de la margine în derby-ul încheiat 1-1. Ipostaza se tot repetă pentru roș-albaștri, care au ratat măcar două titluri în ultimii ani din cauza unor astfel de scăpări. 

Clubul lui Gigi Becali n-a mai luat titlul din 2015, deși, de la implementarea sistemului cu play-off și play-out, ar fi putut să-și adauge în vitrină minimum două trofee de campioană. Șanse pe care FCSB le-a irosit - și nu o dată! - la micile detalii, din neatenție, pe fondul unor erori copilărești survenite mai ales pe finalurile de meci sau chiar în „abisurile” prelungirilor. 

Au trecut vremurile în care FCSB era ea însăși „killer-ul” perfect din extra-time, o postură care le determinase pe rivale s-o catalogheze drept „cea mai norocoasă echipă din campionat”. Realitatea din 2023 e alta. 

„Multinaționala” din Liga 1 se scufundă în mediocritate! Sunt cei mai slabi din campionat și pot plăti scump pentru strategia din iarnă
ANALIZĂ GSP
„Multinaționala” din Liga 1 se scufundă în mediocritate! Sunt cei mai slabi din campionat și pot plăti scump pentru strategia din iarnă

FCSB putea fi lider în Superligă fără golurile luate în prelungiri

Un calcul extrem de simplu demonstrează că FCSB ar fi putut fi în prezent pe primul loc, peste Farul și CFR, dacă gestiona altfel trei dintre finalurile partidelor din acest sezon.

Remiza de pe Arena Națională contra Universității, cauzată de gafa lui Târnovanu, n-a fost unica situație în care vicecampioana dă cu piciorul unei victorii în prelungiri.

Pe 12 septembrie, în runda #10, cu Nicolae Dică pe bancă, roș-albaștrii erau egalați în al șaptelea minut al prelungirilor de FC Voluntari (1-1). Maniera? Radunovic a alunecat în propriul careu și l-a doborât pe Nemec, iar slovacul a înscris de la punctul cu var. Două puncte uriașe ratate la acel moment de bucureșteni, care n-o duceau grozav în clasament și erau în afara locurilor de play-off. 

Cel mai recent exemplu vine, evident, chiar din acest an și e la fel de absurd pentru clubul din Berceni. Pe 29 ianuarie, în etapa #23, FCSB o conducea pe Farul cu 2-1 în prelungirile partidei, însă “marinarii” au întors într-o manieră incredibilă, profitând și de eliminarea lui Dawa.

Bilanț teribil: FCSB a luat gol după minutul 90 în trei dintre ultimele patru meciuri

Luând în considerare și golul primit etapa trecută de la FC Voluntari în minutul 90, meci pe care roș-albaștrii l-au câștigat însă cu 2-1, echipa antrenată de Pintilii&Strizu are, practic, gol luat după minutul 90 în trei dintre ultimele patru meciuri de campionat, o ipostază deloc confortabilă pentru mentalul echipei care n-a mai luat titlul de opt ani.

În sens invers, FCSB a câștigat pe final cu CFR Cluj (1-0, gol Edjouma în minutul 88), cu FC Argeș (3-2, prin reușita lui Cordea din minutul 87) și a egalat-o pe Hermannstadt în tur în minutul 90+2 (2-2, Edjouma).

FCSB s-a „specializat” în dramele din prelungiri

Pană la startul play-off-ului, FCSB încă are timp să repare „defecțiunea” care o costă puncte vitale în Superligă, dar nu mai poate întoarce soarta unor evenimente similare din campionatele anterioare. Momente care au costat-o puncte, victorii și implicit titluri:

  • În play-off-ul sezonului 2021-2022, FCSB se încurcă pe teren propriu în fața aceleiași FC Voluntari, scor 2-2, ilfovenii egalând atunci prin Cristian Costin, în minutul 88. În prealabil, FCSB mai condusese o dată, dar fusese egalată în cel de-al doilea minut al prelungirilor primei reprize. Drept urmare, roș-albaștrii ratează șansa unei “directe” cu CFR Cluj în ultima etapă, meci ce s-ar fi disputat pe teren propriu, cu titlul pe masă.
  • Roș-albaștrii au fost cei care au venit din spate și în play-off-ul din ediția 2020-2021, ba chiar FCSB reușise să „topească” diferența de atunci față de CFR Cluj. Într-un moment de o importanță capitală, în care ar fi obținut “pole-position-ul” pentru titlu, FCSB a fost egalată de CFR Cluj în minutul 93 al derby-ului disputat la Giurgiu, după o gafă neverosimilă a lui Andrei Vlad. S-a terminat 1-1, iar trofeul avea să ajungă tot în Gruia.
  • Roș-albaștrii n-au fost departe de titlu nici în sezonul 2018-2019, dar au terminat play-off-ul la două puncte sub CFR Cluj. Un moment psihologic important s-a petrecut în etapa a șasea, în deplasarea cu Viitorul de la Ovidiu. Atunci, FCSB a irosit victoria ce ar fi menținut vie lupta cu CFR după ce a fost egalată în minutul 80 de gazde, care înscriau prin Ianis Hagi.
  • În ediția 2017-2018, Nicolae Dică a fost la doar câteva etape de un titlu ce i-ar fi schimbat complet traiectoria în antrenorat. FCSB era la mâna ei, dar a pierdut pe final de play-off cu Poli Iași, în Copou, 0-1, după un contraatac finalizat de Andrei Cristea în minutul 89.
  • În fine, FCSB mai are la activ un campionat irosit într-o manieră dramatică. În sezonul 2016-2017, formația patronată de Gigi Becali pierdea titlul la fotofiniș în favoarea Viitorului, după un final de play-off în care și-a băgat serios coada și Dinamo. Roș-albaștrii, antrenați atunci de Laurențiu Reghecampf, ar fi evitat ipostaza de a încheia play-off-ul la egalitate de puncte cu Viitorul dacă, în urmă cu două etape, nu cedau dramatic în derby-ul cu Dinamo. Hanca a adus atunci victoria roș-albilor în al șaselea minut al prelungirilor, din penalty.

VIDEO Andrei Cordea, după FCSB - Universitatea Craiova 1-1: „În play-off se decide tot!”

Citește și alte știri despre FCSB:

FOTO Viciere de rezultat la FCSB - CSU Craiova?! » Primul verdict al specialistului: „Eroare a lui Cojocaru” + roș-albaștrii s-au dus grămadă peste „central”

Deian Sorescu îi răspunde lui Gigi Becali: „În condițiile astea, e normal să nu dau randament ca la Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
rav410wrc
rav410wrc  •  20 Februarie 2023, 14:34

"Titlul" este ca si ratat, pt baietzii lu' nea JJ si nea Leo ... Cand vrei sa pacalesti FOTBALUL, si FOTBALUL te pacaleste pe tine !! :(((( Cand vor trata FOTBALUL, de-o maniera profesionista, vor avea o sansa, insa pan' atunci ...

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Februarie 2023, 13:45
Postat de anticenzuralasport pe 20 Februarie 2023, 10:18

Ce nu ne spune jurnalistul...În anul când a câștigat Viitorul Steaua câștigă la pas campionatul dacă la meciul direct Petrescu- arbitrul dădea cele două penalty-uri care trebuiau acordate...Bine,ai sa credem că a uitat...Dar cum sa nu menționezi cum arbitrii au decis nu numai meciul cu Voluntari dar și meciul de la Cluj din penultima etapă ? Chiar că Steaua este vinovată !!!

Lasa prostule ca s-a revansat radu petrescu prin golul dat in min.2 altfel luati atatea puncte cate ati luat si cu farul.si era gata-gata s-o luati pe carca cu tot ajutorul petrescian daca ivan lovea cum trebuie mingea si nimerea poarta in min.95.golul din min.2 autor petrescu radu nu ar mai fi contat.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Februarie 2023, 13:38
Postat de anticenzuralasport pe 20 Februarie 2023, 11:00

Ce vorbești mă ? Unde a greșit Cojocaru pentru noi ? Sau tu ești Crăciunescu care încurcă la analize tricourile echipei ??? Cojocaru a dat corner in loc de henț !!! Clar ...

Are dreptate ba prostule din moment ce radu petrescu a dat golul vostru in min.2 iar fara golul ala se termina 0-1.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează