FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Transfer din Franța în Liga 1: „În acest moment, lotul este complet”

Paul Arnold Garita / Sursă foto: facebook.com/cristian.gentea.3
Paul Arnold Garita / Sursă foto: facebook.com/cristian.gentea.3

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 17:06 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 18:48

Camerunezul Paul-Arnold Garita (27 de ani) a semnat astăzi cu FC Argeș, atacantul de careu de 1,86 m. fiind ultima achiziție a piteștenilor din această pauză competițională. Transferul a fost confirmat de edilul Cristian Gentea.

De la succesul avut în urmă cu doi ani cu Cephas Malele, FC Argeș a tot încercat să-și întărească ofensiva cu vârfuri puternice de atac, așa cum a fost cazul elvețianului. Dacă în sezonul trecut au dat rateuri pe bandă rulantă, piteștenii speră să fi avut mai mult succes vara aceasta. După ce i-au luat pe Julio Donisa (28 de ani) și Enzo Celestine (24), Argeșul a bătut palma și cu Paul-Arnold Garita.

Garita vine de la Bourg-en-Bresse, formație din a treia ligă franceză. Vârful a mai evoluat la FC Villefranche, US Boulogne, USL Dunkerque, Charleroi, Bristol City sau Plymouth.

Bun venit, Paul-Arnold Garita! În acest moment, lotul este complet. Mult succes în sezonul care stă să înceapă!”, a anunțat, pe Facebook, primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

400.000 de euroe cota de piață a lui Garita, potrivit site-ului Transfermarkt

FC Argeș. Miza pe jucători bătrâni și pe tânărul Prepeliță

La FC Argeș s-a produs o adevărată revoluție în vară. A plecat 40% din lot, au fost făcute mai bine de 10 achiziții, în marea lor majoritate jucători cu foarte mare experiență, în frunte cu Straton, Marius Constantin și Cestor.

Atuul piteștenilor vine de pe banca tehnică. Andrei Prepeliță e deja de mai bine de un an și jumătate la conducerea echipei, a progresat continuu: a preluat clubul care era practic retrogradat, l-a salvat miraculos, apoi, în sezonul trecut l-a dus în play-off și până în semifinalele Cupei. E cel mai tânăr antrenor din actuala Liga 1, are doar 36 de ani.

Echipa e puternic susținută de primarul Cristian Gentea, va avea un buget decent, la jumătatea clasamentului Ligii 1 privit din perspectivă financiară.

Primul „11”: Straton - Turda, M. Constantin, Cestor - Jakolis, Meza Colli, Raynov, Latovlevici - Ișfan, G. Ganea, Bertrand

VIDEO Planuri mari la FC Argeș. Daniel Stanciu: „Se va face un întreg complex!”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Detalii despre noul complex de 5 stele care se va construi în România: „Vom avea o arenă de 15.000 de locuri, stadion de atletism și terenuri de baschet și tenis”

FCU Craiova, înfrângere la Tribunal! Obligată să-și schimbe numele și marca » Decizia nu e definitivă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  12 Iulie 2022, 19:36

Vrem rezultate in Europa si noi transferam din Liga3.Asta arata valoarea jucatorilor romani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează