FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - UTA ARAD 2-0

video FC Argeș - UTA Arad 2-0, în prima etapă de Liga 1 » Prestație stelară pentru debutantul Bertrand

Dorian Bertrand, FC Argeș
Dorian Bertrand, FC Argeș

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 20:30 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 20:45

FC Argeș a câștigat acasă cu UTA Arad, scor 2-0, în prima etapă a noului sezon de Liga 1.

Toate rezultatele etapei #1 din Liga 1

Pe o căldură toropitoare, meciul a început perfect pentru gazde, care au deschis scorul după 80 de secunde. Bertrand, jucătorul din Madagascar venit în Trivale în această vară, a profitat de luftul lui Vukcevic și a trimis din prima la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Florin Iacob.

Bertrand și-a continuat evoluția solidă, iar în minutul 21 a avut ocazia „dublei”. A pătruns în flancul stâng, și-a amețit un adversar cu o „bicicletă”, apoi a șutat puternic la scurt, cu stângul, dar Iacob a fost la post. 

Vukcevic, fundașul arădenilor, și-a continuat prestația ștearsă. Muntenegreanul a greșit din nou, în minutul 26, când Argeș a avut două ocazii în aceeași fază.

Mai întâi, Njike a trimis năpraznic pe centrul porții. Mingea a ricoșat la Calcan, care a șutat puțin pe lână poartă din marginea careului.

Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează
ECHIPAMENTE
Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează

Bertrand, cel care a deschis scorul, nu a scăzut nivelul pe parcursul reprizei, fiind cel mai periculos al gazdelor. În minutul 40 a mai ratat o ocazie bună, dar șutul său la colțul lung a trecut puțin pe lângă poartă. Impresionați de prestația lui, argeșenii din tribune i-a scandat numele pe finalul primei reprize.

Internaționalul din Madagascar a început în același mod și repriza a doua. Bertrand a finalizat perfect un contraatac al Argeșului în minutul 54, ducând scorul la 2-0. La o pasă în fața porții a lui Jakolis, Bertrand a luat perfect fața fundașilor adverși și a trimis pe lână portarul Iacob. La fel ca în prima repriză, numele extremei stânga a fost strigat cu putere de suporterii din Trivale.

Meciul și-a pierdut din ritm, cu FC Argeș care a preferat să conserve rezultatul. Meza Colli a fost însă aproape de golul de 3-0, în minutul 75. 

Mijlocașul a trimis un trasor de la mare distanță, dar Iacob a atins ușor mingea care se ducea în vinclu și a trimis-o în bară. Portarul UTA-ei a intervenit din nou la un șut de la distanță, expediat de această dată de Njike, în minutul 90+4.

FINAL. FC Argeș - UTA Arad 2-0

FC Argeș - UTA Arad, echipe de start:

FC Argeș: Greab - Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevici - Meza Colli, Njike - Jakolis, A. Calcan, Bertrand - Al. Ișfan 
Rezerve: Straton - Turda, Dobrosavlevici, Vianna, Raynov, Alceus, Covaci, Donisa, Celestine 
Antrenor: Andrei Prepeliță 

UTA: Fl. Iacob - Vukcevic, Hoxhallari, Benga, Dobrescu - Batha, Fl. Matei - Ubbink, Miculescu, Otele - Keșeru 
Rezerve: Balauru - Erico, Cascini, Isac, Stahl, R. Pop, Negoescu, Șteau, Cr. Maxim 
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Vornicu Adrian (Iaşi)

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache, Arbitru AVAR: Sebastian Gheorghe

Citește și alte știri despre Liga 1:

Dinamo, aproape de loviturile verii! Un fost căpitan din „haită” și un jucător de la FCSB: „Sunt deschis, trebuie să rezolve cu domnul Mihai Stoica”

Hermannstadt, dezlănțuită la revenirea în Liga 1 » Victorie categorică cu CS Mioveni în primul meci al noului sezon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
knuty
knuty  •  17 Iulie 2022, 12:44

Stelara??!!!Un meci de nivelul div.C!!!Mare PROST esti cand scrii asa ceva!!!Cum sa teuiti la asemenea meci??!!!Si in Africa se joaca un fotbal mai bun!!!

thiamarcos
thiamarcos  •  17 Iulie 2022, 11:53
Postat de danielo pe 16 Iulie 2022, 20:16

Mă uit la rezultatul ăsta și mă gândesc ce echipă are Steaua care a câștigat acum câteva săptămâni amicalul cu FC Argeș și nu e lăsată să joace în prima ligă.Astăzi a învins cu 3-0 pe CSKA Sofia astea sunt lucruri de care presa de la noi nu zice nimic.

M-am uitat si eu la amicalul ala terminat cu 1-0, a fost doar un meci de antrenament, s-au incercat tot felul de variante in echipa Argesului, rezultatul n-are nicio importanta. Steaua asta pe care o lauzi a jucat urat in acel meci, n-o mai lauda atat, ca nu e mare branza de capul ei. Iar ca sa joace in liga 1 trebuie doar sa respecte legea, cum au respectat-o toate celelalte echipe, de ce ar trebui sa se dea o derogare special pentru ea? Esti ramas tot pe vremea lui Valentin Ceausescu cand smecheriile se aranjau la minister?

Amiralul2022
Amiralul2022  •  17 Iulie 2022, 00:26

FORZA VIOLAAA DIN PITEȘTI, bravo, băieți, hai, F.C. ARGEȘ !... Bertrand mi se pare chiar ceva mai rapid decât Malele, dar, e-adevărat, mai e mult până departe... paltonul îl prinde sigur la Pitești, la anul nu se știe...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează