FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - CFR 1-0

VIDEO + FOTO Surpriză IMENSĂ în Superliga » Botoșani câștigă al doilea meci al sezonului, cu CFR Cluj + Notele GSP

FC Botoşani - CFR 1-0, foto: Ionuț Tabultoc +33   FOTO
FC Botoşani - CFR 1-0, foto: Ionuț Tabultoc

Articol de , - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 16:57 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 18:47

FC Botoșani a obținut o victorie mare în fața CFR-ului, 1-0, succesul fiind al doilea în actuala ediție de Superligă (în rest, nouă remize şi 11 înfrângeri) ♦ Eduard Florescu a marcat singurul gol al meciului care l-a propulsat pe prima poziție în clasamentul golgheterilor, alături de Florinel Coman ♦ Ultima victorie pe teren propriu pentru Botoșani data din 20 mai 2023, atunci când s-a impus 5-1 cu CS Mioveni ♦ Andrea Mandorlini tremură în privința viitorului pe banca clujenilor.

CFR Cluj a pornit anul cu misiunea de a prinde FCSB-ul din spate. Și cu gândul de a încerca să cucerească un nou titlu de campioană, după ce, anul trecut, Farul i-a „furat” bijuteria. 

Botoșaniul, aflată cu un picior în Liga 2, l-a numit „principal” pe Bogdan Andone. Iar patronul Iftime nu s-a resemnat și a transferat jucători care pot trage la aceeași căruță. Obiectivul clar: evitarea retrogradării. Altfel fotbalul la Botoșani va dispărea! Să vedem cui îi va ieși.

FC Botoșani - CFR Cluj, la start: colecție de înjurături, nu de calitate fotbalistică

Cu două obiective total diferite, meciul de la Botoșani a început cu mulți nervi. Presiunea plutea în aerul rece din Moldova. Bîrligea și-a etalat colecția de înjurături atunci când l-a luat în colimator pe I. Filip, după un posibil henț în careu făcut de Miron (12). 

+29 FOTO

Politicianul cu echipament de arbitru, Iulian Călin, viitor candidat al PNL la primăria Ștefănești pentru postul de primar, a lăsat jocul să continue la mâna lui Miron. Decizia fiindu-i confirmată și de Andrei Florin, din VAR. Doar că reluările TV nu prea au elucidat misterul, terminat cu două cartonașe pentru scandalagiii de serviciu.

Cartonașe pe bandă rulantă

Și, din acel moment, Călin a început să fluiere orice. Nu l-a iertat pe Mamic de „galben” pentru o intrare cu piciorul sus asupra lui Benzar, apoi l-a avertizat pe Matei Ilie pentru o intrare umăr la umăr care l-a aruncat în reclame pe Eduard Florescu. Florescu a confirmat proverbul cu răzbunarea-i arma... 

L-a lovit cu cotul pe Ilie, după doar câteva minute! O lovitură intenționată sută la sută, iar „galbenul” se putea transforma fără niciun fel de probleme în „roșu” și eliminare. Mamic și-a dat și el în petic cu o nouă intrare la limită, la care arbitrul Călin a închis ochii, iertându-l de eliminare.

5 cartonașe galbenea arătat „centralul” Iulian Călin în prima jumătate de repriză: două pentru Botoșani, trei pentru CFR

Nu aruncăm cu pietre, dar CFR n-are față de titlu

După mai bine de jumătate de repriză, CFR-ul a mai mișcat pe ici, pe colo, dar șters, dezamăgitor. Combinațiile dintre Otele, Avounou și Mamic n-au ieșit aproape deloc. Apărarea era cam visătoare, cu capul în altă parte, iar gazdele au fost la un pas să deschidă scorul. Centrarea lui Florescu nu l-a surprins pe Kresic (38), iar trei minute mai târziu Sadiku a tras slab, fără mare panică. 

CFR nu a arătat deloc că este o echipă cu șanse mari la titlu. Și e clar că a fost o repriză ce trebuie rapid uitată pentru că altfel clujenii nu vor avea nicio șansă să facă absolut nimic într-un campionat mai palpitant ca niciodată. Bine, nu aruncăm prea devreme cu pietre. Mai așteptăm, dar CFR n-are față de titlu. 

1 singur șutpe poartă au avut cele două echipe în primele 45 de minute. Posesia a fost de partea CFR-ului, 52%, vs. 48%, pentru Botoșani

Floreeeeescu!

Și după pauză totul a fost pe „bătaie”. S-a băgat serios piciorul, iar Călin a fluierat la fiecare fază. N-a iertat nimic. Botoșaniul era să dea lovitura dacă minunăția de fază Kaprof - L. Fulop era transformată în gol de Lorand (52), dar Sava a fost pe poziții. Cu un singur grad în termometre, soarele a ieșit peste Botoșani. 

Iar spectatorii au prins viață. „Bo-to-șa-ni! Bo-to-șa-ni!”, se auzea din tribunele „Municipalului” în timp ce elevii lui Andone apăsau pedala de accelarație și mai tare, după ce-au prins curaj. Și roadele au dat rezultate rapid! Florescu a „aruncat” în aer stadionul cu un gol de aur pentru gazde (64). 

Romario Benzar a centrat din prima, Kresic era în lumea viselor, Cr. Manea s-a împiedicat și era pe jos, iar Florescu l-a învins pe Sava din trei metri. Ce bucurie! Ce gol! Și ce echipă corigentă a CFR-ului...

10 goluriare Eduard Florescu în actualul sezon de Superligă, fiind pe prima poziție a clasamentului golgheterilor, alături de Florin Coman (FCSB)

„E haos și panică”

Mandorlini părea că nu pricepea nimic. Din moment ce stătea aruncat în banca de rezerve, în loc să schimbe mai repede. A mișcat cu 15 minute înainte de final, când i-a trimis în luptă pe veteranul Deac și pe vedeta El Kaddouri. Fără meciuri în picioare de 8 luni ce-ar putea să facă ex-jucătorul lui Napoli? 

„Haos și panică în tabăra echipei lui Mandorlini! Nici nu știu ce sistem joacă echipa asta acum”, a fost și concluzia lui Bogdan Cosmescu la Prima Sport, după cele două modificări. Deac a încercat să aducă egalarea (78), dar „capul” expediat pe poarta lui Ducan nu l-a speriat pe portarul de 22 de ani. 

Tachtsidis a dat și el în ea din prima, dar degeaba (83). Așa s-a scris istoria, iar până la următorul meci, Andrea Mandorlini să se roage să-l mai prindă în Gruia. Nelu Varga nu-i Mititelu, să se schimbe peste noapte. E ca Gigi Becali în vremurile lui bune când făcea haos și dădea afară pe toată lumea. 

Și cine mai „zboară” odată cu Mandorlini? Conducerea nu-și reproșează absolut nimic? Sau e lapte și miere, domn președinte?

Notele GSP după Botoșani - CFR Cluj

FC Botoşani: R. Ducan 6 - R. Benzar 7 (81 C. Petro), R. Sadiku 6, A. Miron (cp) 6, Al. Ţigănaşu 6 - G. David 5 (90+5 Z. Mitrov), V. Dican 6, I. Filip 6 - Ed. Florescu 7 (80 A. Caputa), M. Ilicic 5 (46 L. Fulop 6), J. Kaprof 6 (83 A. Dragu). 
Antrenor: Bogdan Andone - 7. 

CFR Cluj: R. Sava 5 - A. Kresic 4, A. Ajeti 5, M. Ilie 5 - Cr. Manea 3 (cp / 89 V. Serebe), Durel Avounou 5 (75 C. Deac 6), P. Tachtsidis 5, K. Muhar 5 (83 A.Keita), P. Mamic 4 (74 O. El Kaddouri 6) - P. Otele 6, D. Birligea 5. 
Antrenor: Andrea Mandorlini - 4. 

Arbitru: Iulian Calin - 6.  Asistenţi: Romică Bîrdeş - 7, Adrian Vornicu - 7.

Situație explozivă la CFR Cluj » Varga, plin de nervi după 0-1 cu Botoșani: ce se întâmplă cu Mandorlini
CFR CLUJ
Situație explozivă la CFR Cluj » Varga, plin de nervi după 0-1 cu Botoșani: ce se întâmplă cu Mandorlini

FINAL » FC Botoşani - CFR Cluj 1-0

+29 FOTO

FC Botoşani - CFR Cluj, echipe de start:

FC Botoșani: Ducan - Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu - David, Dican, I. Filip - Florescu, Ilici, Kaprof 
Rezerve: Ureche, Petro, Kupa, Creț, Dragu, Adams, Dragomir, Cărăușu, L.Fulop, Mitrov, Aldair 
Antrenor: Bogdan Andone

CFR Cluj: Sava - Kresic, Ajteti, M. Ilie - Cr. Manea, Avounou, Tachtsidis, Muhar, Mamic - Otele, Birligea 
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, Boben, Keita, R. Filip, Fica, Deac, El Kaddouri, Serebe, Ciubăncan
Antrenor: Andrea Mandorlini

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Iulian Călin (Argeş). A1: Romică Bîrdeş (Argeş), A2: Adrian Vornicu (Iaşi). Arbitru VAR: Florin Andrei (Mureş), Arbitru AVAR: Lucian Rusandu (Covasna)

Aflaţi în cel mai greu moment al lor pe prima scenă, moldovenii pornesc în noul an cu gândul la salvarea de la retrogradare, un obiectiv în care botoşănenii cred cu tărie, dovadă fiind mutările realizate în această iarnă la nivelul lotului şi al băncii tehnice. De partea cealaltă, adversară va fi CFR Cluj, echipă care, şi în sezonul actual, luptă pentru câştigarea titlului. 

Succesul din ultima rundă, 2-0 la Galaţi, a fost singurul reuşit de FC Botoşani în ediţia curentă, în rest nouă remize şi 11 înfrângeri. CFR Cluj este fără victorie în precedentele şase deplasări din SuperLiga României, interval în care a înregistrat „afară” două rezultate de egalitate şi patru partide pierdute. 

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 27 de ori, de şapte ori au câştigat moldovenii, de 14 ori s-au impus ardelenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate. Palmares cu FC Botoşani gazdă: 13 meciuri - 6 succese FC Botoşani - 3 remize - 4 victorii CFR Cluj.

Clasamentul din Superligă

FC Botoşani - CFR Cluj, cele mai interesante informații despre meci

  • Întâia dispută a avut loc pe 21 iulie 2013, 0-0 pe „Municipalul” din Botoşani, partida consemnând şi debutul grupării moldave în Superliga României. 
  • Primul din cele 14 succese izbutite de clujeni s-a înregistrat pe 15 decembrie 2013, CFR-FC Botoşani 3-1
  • 13 decembrie 2015, FC Botoşani-CFR Cluj 2-1, prima victorie izbutită de formaţia botoşăneană în duelurile directe (Ngadeu, I. Fulop / Lopez). 
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 16 aprilie 2016, CFR Cluj-FC Botoşani 6-0. 
  • Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 26 august 2023, CFR Cluj-FC Botoşani 3-1, marcatori Otele - dublă, Tachtsidis, respectiv E. Florescu. 
  • 33 de jucători a utilizat FC Botoşani în primele 21 de etape, dintre care 18 sunt autohtoni. 
  • CFR Cluj s-a bazat pe 27 de fotbalişti, 13 dintre aceştia fiind debutanţi în SuperLiga României. 
  • Jucătorii cu cele mai multe contribuţii ofensive din cele două loturi: Eduard Florescu (FC Botoşani) - 13 (9 goluri, 4 pase decisive), respectiv Philip Otele (CFR Cluj) - 12 (8 goluri, 4 pase decisive).

VIDEO. Conferința de presă a lui Bogdan Andone

VIDEO. Andrea Mandorlini, înaintea meciului FC Botoşani - CFR Cluj

Mai puteți citi:

Decizia lui Kopic, criticată în direct: „Credeam că are experienţă şi nu face astfel de greşeli”

Jucătorul scos în evidență după Petrolul - Dinamo: „De ce să nu ajungă la FCSB? Îl place Becali și îl transferă”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (129)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  22 Ianuarie 2024, 19:13
Postat de legio.sud pe 21 Ianuarie 2024, 15:18

La dușuri că mirosiți …

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Fcsbpuscarie
Fcsbpuscarie  •  22 Ianuarie 2024, 18:42
Postat de gregorymac pe 22 Ianuarie 2024, 14:17

ognene,Steaua si daca pierde tot este la distanta uriasa de locul 2. dar voi sunteti cu doar un punct peste botosani,etapa viiotare picati pe ultimul loc,unde va este locul.

*** gigisti vor sa ii compătimim

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adybumbescu
adybumbescu  •  22 Ianuarie 2024, 17:57
Postat de parpalache pe 22 Ianuarie 2024, 15:46

Numai 3!!!Aproape ca nu e meci, in care sa nu va dea!Când plonjeaza Olaru sau Florinel,trebuie sa fie *** arbitrul ala- daca nu va da!Il linșeaza presa(la asmuțelile lui MM),iar Deaconu(cel care face delegarile-nu ținta falsa Vassaras),il și„taie”de la delegari!Plus ca,aveți și o cooperativa(„Omenia”)din trei sferuri din liga I,și mai „*** și la fundașii adverși- ca sa faca penalty-cu promisiuni de transfer!

da numara-le baiatule si ma refer la sezonul asta...cate au fost>???sau tu vorbesti din amintiri...

Vezi toate comentariile (129)
Comentează