FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

FC Botoșani a făcut oficial contestație după anunțul că Primăria Botoșani a finanțat o echipă fără nicio performanță

FC Botoșani a depus contestație la alocarea bugetului local
Foto:Arhiva GSP
FC Botoșani a depus contestație la alocarea bugetului local Foto:Arhiva GSP

Articol de - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 15:17 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 15:25

FC Botoșani a depus contestație după ce în presă s-a aflat că Primăria din Botoșani a finanțat un singur club. Este vorba de CS Magnum Botoșani, club de handbal care a terminat pe ultimul loc în prima ligă, cu zero puncte, având un egal și 27 de înfrângeri

FC Botoșani a contestat oficial modul cum autoritățile moldovene au relocat bugetul orașului. Primăria a dat suma de 1 milion de lei nerambursabilă unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat niciun meci.

Decizia bizară a fost comentată și de patronul clubului, Valeriu Iftime: „Ce aș mai putea să spun după o asemenea informație? Am citit și eu. Evident că vom face contestație. Nu pot să îmi dau seama ce au votat cei de acolo, ce notorietate aduce acel club de handbal? Ce bani scoatem noi din bilete, ca să ne scoată din schemă? 

Cu tot respectul pentru cel care îl conduce, un om onest. Sper ca până la urmă Dumnezeu să le lumineze mintea, să le-o dea pe cea de pe urmă. Vreau să cred că a fost o eroare și că se vor regla lucrurile”, a spus Valeriu Iftime, pentru GSP.ro.

Au și depus contestația

În ceea ce ne privește, nu înțelegem cum Asociația Club Sportiv Magnum a obținut un punctaj mai mare de către subscrisa, în condiâiile în care, echipa de handbal a acesteia, care a jucat în sezonul competitâonal de anul trecut în Liga Națională, a înregistrat, conform rezultatelor sportive, o remiză și 27 de înfrângeri din totalul de 28 de meciuri jucate, neobținând niciun punct. Mai mult decât atât, la momentul de fata echipa de handbal a Asociatiei Club Sportiv Magnum, este chiar retrogradată. Pe de altă parte, tot conform rezultatelor sportive, constatăm faptul că echipa de fotbal a Asociației Fotbal Club Botoșani a participat anul trecut în cupele europene, iar în ediția 2020-2021 a participat pentru al doilea an consecutiv în play-off-ul Ligii 1. Deci, raportându-ne la chiar obiectul programului de finanțare: „Promovarea sportului de performanță”, nu înțelegem care performanță a echipei de handbal a Asociatiei Club Sportiv Magnum, este/urmează a fi promovată. Să înțelegem că, de fapt, la nivelul municipiului Botoșani se dorește a se promova neperformanța și mediocritatea?
- se arată în contestația formulată de clubul patronat de Valeriu Iftime

Anii trecuți nu au fost ocoliți

Chiar dacă sezonul acesta nu au primit finanțare din partea autorităților, FC Botoșani s-a bucurat de bugetul local în anii precedenți.

Sumele primite de FC Botoșani de la bugetul local

  • 2016-800.000 lei 
  • 2017-835.848 lei 
  • 2018-578.000 lei 
  • 2019-255.000 lei 
  • 2020-940.415 lei

4,8milioane de euro a cheltuit anul trecut FC Botoșani

Se anulează finanțarea după contestații?

Întrebat de ce a fost ocolit clubul de fotbal, președintele Comisiei a susținut că a contat faptul ca sumele colectate din vânzarea de bilete să nu depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la clubul de fotbal ar depăși. Explicația nu se susține, cu atât mai mult la capătul unui an in care stadioanele au fost închise pentru suporteri, iar începând din sezonul viitor nu vor avea voie mai mult de 50% din capacitatea stadionului, măcar o vreme. 

„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică. 

Unul dintre criterii era promovarea imaginii orașului. Iar eu am spus că atunci când începe campionatul de fotbal, la fiecare 3 zile se aude de Botosani. Dar … Eu sper ca decizia să se întoarcă la contestații. Eu de la 5 ani am crescut cu CS Botoșani, echipa de fotbal. Părerea mea: trebuie schimbat regulamentul, astfel încât o entitate să ceară doar un procent, nu toată suma. Mai lasă și la alții!”, a mai zis Bogdan Buhăianu conform botoșăneanul.ro

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Câte abonamente au vândut cele două rivale din Craiova » Diferența e uriașă

CSA Steaua - OFK Belgrad » Eveniment special în Ghencea: noua „bijuterie” de 100 de milioane de euro va fi inaugurată

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează