FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 4-1

„Thriller” la FC Botoșani - FCU Craiova, cu gafe în serie ale jucătorilor, dar și ale arbitrilor » Repriză de coșmar pentru olteni

Fază spectaculoasă în careul Craiovei / Foto: Ionuț Tăbultoc
Fază spectaculoasă în careul Craiovei / Foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de , , - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 00:16 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 16:03

FC Botoșani a învins-o pe FCU Craiova cu 4-1, la capătul unei partide dominate de mutările inspirate ale antrenorului Bogdan Andone, dar și de gafele „centralului” Iulian Călin. Printre acestea s-a numărat inclusiv eliminarea lui Aurelian Chițu, decisivă în stabilirea rezultatului final.

„Următoarele meciuri vor fi crâncene. Cine pune piciorul mai tare la minge va avea câștig de cauză. Punctele sunt strânse. Totul se joacă în continuare”, analiza Eugen Trică, antrenorul lui FCU Craiova, înaintea meciului.

Oltenii săi au băgat la cap și au început tare pe „Municipalul” din Botoșani. Numai că primele momente încinse ale partidei s-au consumat în careul lui Gurău.

Iulian Călin i-a iertat pe olteni de-un penalty

Mai întâi a fost ocazia lui Sadiku, care a trimis cu capul „peste”, din câțiva metri (6), apoi a venit penalty-ul acordat și ulterior anulat de Iulian Călin, la intervenția în careu a juvetelui Pop asupra lui Mouaddib (14).

Fault a fost, însă, pentru „centralul” partidei, nu unul suficient de clar pentru a-și menține decizia inițială. N-a trecut mult și s-a deschis și scorul. Însă la poarta cealaltă!

Blănuță concretizează superioritatea Craiovei

Autor, Blănuță. Argintul viu al oaspeților a reluat cu capul, din careu, la cornerul bătut de Baeten și prelungit, tot cu capul, de Sidibe: 0-1.

Ulterior s-au încins spiritele. Pe margine, unde Trică n-a scăpat de „galben”. Al doilea consecutiv, după cel din confruntarea cu Poli Iași. Dar și în teren, spre finalul primei părți, când Țigănașu a avut o altercație cu Sidibe, părând chiar că l-a lovit cu capul.

Penalty pentru Botoșani. El bueno!

Bogdan Andone a mutat inteligent la pauză și Botoșaniul a ieșit pentru un „totul sau nimic” de la cabine, văzându-și răsplătite eforturile în minutul 55. Atunci când Lekiatas, în încercarea de a-l bloca pe Ofosu, i-a prins neamțului piciorul stâng sub el.

Călin n-a fluierat inițial cuvenita lovitură de la 11 metri, însă l-a salvat Horia Mladinovici, din cabina VAR, care l-a trimis în fața monitorului. Penalty, Enzo Lopez, 1-1!

Aurelian Chițu e trimis la cabine, urmează capitularea

Partida a căpătat ulterior accente dramatice pentru FCU Craiova. În intervalul a numai 5 minute (65-70), Aurelian Chițu a văzut două „galbene” și a fost expediat la cabine. Al doilea, arătat destul de ușor.

Urmarea? Reduta craioveană s-a prăbușit. Definitiv. Mailat, introdus în minutul 68 de Bogdan Andone, a punctat pentru 2-1. Apoi, Enzo Lopez le-a dat lovitura decisivă oaspeților, reluând în plasă, din foarfecă, mingea revenită din „transversală” la șutul aceluiași Mailat.

Florescu pune parafa pe dezastrul oltenilor

Final? Nu, pentru că Florescu, unul dintre cei trei jucători introduși de Andone la pauză, se bucură de largul concurs al portarului Gurău și ridică scorul la un neverosimil 4-1.

Botoșaniul îi predă astfel „lanterna” lui Dinamo, urcând pe loc de baraj, 14, imediat deasupra lui FCU.

Notele Gazetei Sporturilor la FC Botoșani - FCU Craiova 4-1

FC Botoşani: Răzvan Ducan 6 - Romario Benzar 6 (85 Charles Petro), Rijad Sadiku 6, Andrei Miron (cpt) 6, Alexandru Ţigănaşu 6 - Gabriel David 5 (46 Zoran Mitrov 6), Victor Dican 7, Ioan Filip 5 (46 Aldair Ferreira 6) - Jaly Mouaddib 5 (46 Eduard Florescu 7), Enzo Lopez 8, Reagy Ofosu 7 (68 Sebastian Mailat 7).
Antrenor: Bogdan Andone - 8.

FC U Craiova 1948: Ion Gurău 2 - Gabriel Compagnucci 4 (81 Jibril Ibrahim), Rokas Lekiatas 3, Leo Lacroix 4, Andrea Padula 4 - Dragoş Albu 5, Vlad Pop 5 (63 Vlad Achim 4) - Sekou Sidibe 6 (73 Radu Negru 4), Aurelian Chiţu 3, William Baeten 5 (cpt / 81 Yassine Bahassa) - Vladislav Blănuţă 6.
Antrenor: Eugen Trică - 4.

Arbitru: Iulian Călin - 3. Asistenţi: Romică Bîrdeş - 7, Marius Cristian Marchidanu - 7.

FINAL. FC Botoșani – FCU Craiova 4-1

  • Marcatori: Enzo Lopez (58 pen., 78), Mailat (75), Florescu (90+1) / Blănuță (21)
  • Cele mai importante faze, AICI
  • Min. 71: Aurelian Chițu este eliminat, pentru un al doilea cartonaș galben.
  • Min. 14: „Centralul” Iulian Călin acordă penalty la intervenția lui V. Pop asupra lui Mouaddib, apoi, după revederea imaginilor pe monitor, îl anulează.
  • Spectatori: 4.216 (oficial)
  • Aici live + statistici

FC Botoșani - FCU Craiova
Foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - FCU Craiova
Foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - FCU Craiova
Foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - FCU Craiova
Foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - FCU Craiova
Foto: Ionuț Tăbultoc
+15 FOTO

FC Botoșani – FCU Craiova, echipe de start

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – G. David, Dican, I. Filip – Mouaddib, E. Lopez, Ofosu
Rezerve: Kukic, Petro, E. Florescu, L. Fulop, Mailat, Aldair, Gligor, Șeroni, Adams, Kaprof, Mitrov, Margiotta
Antrenor: Bogdan Andone

FCU CRAIOVA: Gurău - Compagnucci, Lacroix, Lekiatas, Padula - D. Albu, V. Pop - Baeten, Chițu, Sidibe - Blănuță
Rezerve: R. Popa, Kvakic, Mascarenhas, R. Negru, V. Achim, Blidar, M. Ilie, Bahassa, Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

Arbitru: Iulian Călin // Asistenți: Romică Bîrdeș, Marius Marchidanu
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Asistent VAR: Alexandru Filip

 

Clasamentul live din play-out-ul Superligii:

Cele mai tari informații înainte de FC Botoșani – FCU Craiova

  • 29 februarie 2024, FC Botoşani-Sepsi OSK 1-2 a fost singura înfrângere suferită de moldoveni pe teren propriu în acest an calendaristic, interval în care au mai înregistrat acasă trei succese şi două rezultate de egalitate.
  • FC Botoşani şi FCU 1948 s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de opt ori, de două ori au câştigat moldovenii, de patru ori s-au impus craiovenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.
  • Prima confruntare a avut loc pe 26 septembrie 2021, FC Botoşani-FC U Craiova 1948 1-1.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 10 februarie 2022, FC U Craiova 1948-FC Botoşani 3-2.
  • Ultima victorie bifată de moldoveni: 15 octombrie 2022, FC Botoşani-FC U Craiova 1948 1-0.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 11 decembrie 2023, FCU Craiova 1948-FC Botoşani 2-0, goluri marcate de Leo Lacroix şi Juan Bauza

VIDEO. Ce a spus Bogdan Andone

Va fi un un nou joc extrem de important. E un joc pe care trebuie să-l abordăm cu gândul la cele trei puncte, de care avem mare nevoie. Trebuie să avem aceeași atitudine pe care am avut-o în ultimele meciuri de acasă și să încercăm să câștigăm.  O putem egala pe FCU Craiova la puncte și asta e foarte important. Trebuie să fim foarte bine motivați și foarte concentrați.

- Bogdan Andone, antrenor FC Botoșani

Ce a spus Eugen Trică

Întâlnim un adversar dificil, e o echipă bine lucrată. Eu îl știu foarte bine pe Bogdan Andone. E un antrenor bun, știu cât lucrează. FC Botoșani are jucători buni, interesanți. Mă refer la Ofosu, Florescu sau Lopez. Pot face diferența oricând. FC Botoșani nu merită să fie pe acest loc. Va fi un meci mai greu decât cu Poli Iași.

Noi am lucrat foarte bine în această săptămână. Am corectat greșelile de la Iași și cred că vom arăta din ce în ce mai bine.

Obiectivul e adjudecarea celor trei puncte. Să dea Dumnezeu să fie așa! Ați văzut ce înseamnă o victorie. Următoarele meciuri vor fi crâncene. Cine pune piciorul mai tare la minge va avea câștig de cauză. Punctele sunt strânse. Totul se joacă în continuare. Nu va fi un meci decisiv.

- Eugen Trică

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (63)
talpaiadului
talpaiadului  •  14 Aprilie 2024, 20:41
Postat de s0r1n_naccio pe 14 Aprilie 2024, 19:28

Nu sunt doua clone, e o singura clona care s-a infiintat pentru ca olga nu a reusit sa-l prosteasca pe mititelu. Bine, ala e si paranoic si grandoman. El a simtit imediat ca vor sa-i bage astia mortul in casa si s-a retras. Nu se stiu discutiile, doar olga si pavelbadea le stiu. In orice caz, nu clona era solutia. Evident ca mititelu e incompetent si nu se putea continua cu el, dar nu te apuci sa faci alta echipa, apoi incepi sa inventezi povesti ca ai reinfiintat-o, apoi ca tu esti de fapt clubul adevarat. Lumea a respins clona la inceput, apoi ne-am bagat aia clubul in faliment la Tribunalul Brasov si a ramas doar clona in oras. Multi, profitori cum sunt oltenii, s-au dus cu *** sa traiasca din mila si pomeni, contrar cantecului. Din cauza asta nu se poate face fuziune pentru ca nu ai cum. Ei ne-au distrus clubul. Nu pot fi iertati niciodata nici aia care au facut asta, nici tradatorii care la inceput le-au strigat clona, iar cativa ani mai tarziu se duceau la meci de plictiseala. Daca vezi ce comenteaza fanii lor cand pierd iti dai seama ca sunt doar spectatori de rezultat. Ei vor doar sa se bucure, nu-i intereseaza adevarul. De aia tot castiga pesedeul alegerile in Oltenia, pentru ca oamenii vor sa manance si sa se distreze, nu au principii sau valori. Am multi cunoscuti care s-au clonat in timp. Niciunul nu m-a surprins.

In primul rand CSU este o echipa nelegitima, care, pentru a capata legitimitate, trebuie fie sa mearga in liga a patra (lucru imposibil), fie sa fuzioneze cu o echipa legitima, asa cum este FCU, indiferent daca aceasta este sau nu o clona. FCU a fost infiintata in mod regulamentar in liga a patra si a promovat 100% pe merit sportiv, beneficiind de respectul intregii tari din acest punct de vedere, fiind opusul lui CSU in aceasta privinta, CSU fiind un simbol al interventiei abuzive a politicului in fotbal, cu sfidarea bunului simt si a tuturor celorlate echipe participante la competitie. CSU are nevoie de FCU, FCU nu are nici un rost sa functioneze in conditiile actuale, fara perspective de mai bine, iar Craiova si Otenia au nevoie de o singura echipa, care sa poata fi o urmasa demna a Universitatii Craiova, indiferent daca va fi considerata continuatoarea acelei echipe sau o echipa de sine statatoare.

kuba
kuba  •  15 Aprilie 2024, 10:28
Postat de s0r1n_naccio pe 14 Aprilie 2024, 19:42

Baiatu, esti bine? Ti-au spart contul? Si nu intelegi ca nu sunt Chipesu? :))

Toata Craiova rade de tine, Sudul s-a dezis de Ajica, ai mai ramas tu si vreo 50 alaturi de Blondu si Saceanu. De la anul te duci in B dupa Unica lui Mititelu? Pe bu ne Sorine?

creeperno807
creeperno807  •  14 Aprilie 2024, 22:57

Dinamo se salveaza la mana ei

Vezi toate comentariile (63)
Comentează