FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTITORI

Un club cu pretenții din Liga 1, în atenția unor investitori din Germania: „Am niște propuneri, vor să ne punem la discuții”

FC Botoșani se află în atenția unor investitori din străinătate / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc (GSP)
FC Botoșani se află în atenția unor investitori din străinătate / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2022 08:53 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 09:22

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, spune că n-a renunțat la ideea de ieși din fotbal și că e tentat să cedeze clubul unor investitori din Germania.

FC Botoșani a promovat în Liga 1 în 2013, a prins play-off-ul de două ori, a participat în doi ani în preliminariile Europa League și a vândut numai la FCSB jucători în valoare de aproape 4 milioane de euro. Totuși, patronul Iftime declară din ce în ce mai des că e tentat să cedeze echipa unui alt investitor.

Valeriu Iftime: „Am niște propuneri, vor să ne punem la discuții”

„Ideea de a ieşi din fotbal o am de un an şi ceva. Acum am o problemă, trebuie să transform clubul în societate pe acţiuni. Aici este o chestiune juridică. Dacă reuşesc să fac asta, mi-e mai uşor să vând.v

Astăzi (n.r. - joi) am nişte propuneri, nişte discuţii cu anumiţi investitori din Germania. Ei vor să vină la masă, să ne punem la discuţii. Dacă le spun că suntem asociaţie non-profit, nu o să înţeleagă nimic. Dacă voi rezolva chestiunea juridică, voi căuta investitori. Cam ăsta e planul. Între timp, clubul trebuie să fie echilibrat”, a declarat Valeriu Iftime, conform PlaySport Live.

Iftime în ianuarie: „Botoșani nu mă mai motivează”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.RO la sfârșitul lui ianuarie, Iftime mărturisește că se gândește tot mai des la retragere

- Mai aveți gânduri de retragere? 
- Da, n-am spus-o la ambiție și nici la băutură! Retragerea nu înseamnă o cortină trasă și praf în urmă. Mă gândesc că FC Botoșani nu mă mai motivează. O spun cu sinceritate, pentru că nu pot face mai mult. Sistemul în care mă mișc e atât de dezaxat! Rolul meu în tot puzzle-ul ăsta e să fac spectacol sportiv. Cred că fotbalul e cel mai mare spectacol pe acest glob. Iar eu vreau să fie cât mai frumos.

- Cum? 
- Păi, prima chestie care îmi vine în cap e stadionul din Botoșani. Acolo nu poți face ceva. Îți amintește de Divizia B, de când am fost acolo. Vezi toți jucătorii ăia care au fost, unii-s bătrâni și unii „Dumnezeu să-i odihnească!”. Apoi văd lucrurile astea apropo de FRF care nu se schimbă. Văd o lipsă de talent și de energie la copiii ce vin din urmă. Mă consumă asta!

Valeriu Iftime, dezvăluiri la GSP Live: „Am pierdut 8.200.000 de euro în fotbal”

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, susținea în aprilie, într-o intervenție la GSP Live, că a pierdut cu echipa de fotbal peste 8 milioane de euro!

Am pierdut până acum vreo 8,2 milioane de euro. Îmi vine să-mi dau cu pumnii în cap! E un deficit pentru mine, companiile mele și asociații mei. N-am nicio șansă să-mi iau banii înapoi. Am vrut mereu să fac ca acest club să plutească, să se întrețină singur. 

Am avut 4 ani în care am ieșit pe plus la buget, cu 100.000 de euro, dar anul trecut am pierdut mai mult, din niște motive de criză, lipsa spectatorilor, și prostii la negocieri în vânzarea fotbaliștilor

Citește și alte știri din Liga 1: 

FCSB sparge limitele: a subordonat Testul Gacon! Doar Bănel reușea asta în trecut

Cum l-a convins Mititelu pe Marius Croitoru să vină la FCU Craiova: condiții cum n-a mai avut până acum!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
oncica07
oncica07  •  24 Iunie 2022, 12:45

Sigur ca ai pierdut bani,dospalaule,daca ai tot facut cumetrii cu ciobanul.sigur te au ajutat cele 454 de meciui pierdute cu ciobanul.marele filosof moldovean nu se mai simte motivat:)))) serios..pai ciobanul i a promis marea cu sarea si a ramas ca pestele pe uscat.acum ca se introduce VAR ul nici ciobanul nu mai prinde "plaiofu'"..la ce sa spere si franzela de moldovean??!! Trebuia mai putina cumetrie si mai multa seriozitate (cand ne explica croitoru la meciurile directe cu ciobanu' cat ghinion aveau..:)))))) dar intotdeauna).

alexiosas
alexiosas  •  24 Iunie 2022, 12:16
Postat de DM4ever pe 24 Iunie 2022, 10:05

:)))) du-te ba de-aici! Nu vad vreun investitor vest european sa bage bani intr-un asemenea club sau in vreun club din Romania!

de acord.....nici un investitor serios din Romania nu ar avea curaj sa "investeasca" in mocirla din mamaliga dar mai ales cei din vest......doar daca sunt o varianta a spaniolilor lui Dinamo

io.s_ge
io.s_ge  •  24 Iunie 2022, 12:10

herr gheorghe von pipera !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează