FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - UTA

FC Botoșani - UTA 2-2 » Un gol în '90+7 l-a scăpat pe Rednic de ultimul loc! Clasamentul actualizat

FC Botoșani - UTA // foto: Ionuț Tăbultoc +19   FOTO
FC Botoșani - UTA // foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de , - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 20:46 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 21:01

FC Botoșani a fost aproape de prima victorie din acest sezon, dar s-a văzut egalată de UTA în minutul 7 al prelungirilor, scor final 2-2.

În căutarea primei victorii a sezonului, Botoșaniul a plecat în meci ca din pușcă. Doar limpezimea în fața porții adverse le-a lipsit moldovenilor. UTA n-a părut prea impresionată și a contrat jocul avântat al amfitrionilor cu prima ocazie a partidei: "cap" Benga, milimetric pe lângă vinclul din stânga lui Ducan.

+15 FOTO

Ocaziile care au anunțat golul

Replica jucătorilor lui Dan Alexa: șutul lui Ilicic, din 8-9 metri, lateral, respins de Florin Iacob. Iar după mai bine de-un sfert de oră și întâia oportunitate "vero": Pius, din mijlocul careului, însă Iacob are o nouă intervenție de top (18). Portarul UTA-ei n-ar mai fi avut ce face câteva minute mai târziu, însă Friday Adams n-a putut cadra lovitura sa de cap.

Ocaziile lui Pius și Friday parcă au anunțat reușita lui Eduard Florescu. Gol înscris dintr-un penalty cadou de la Stolnik, care, în duel cu Ilicic, a jucat balonul cu mâna: 1-0. "Centralul" Băban nu văzuse hențul croatului, dar a fost "tras de mânecă" de VAR-ul Horațiu Feșnic.

UTA s-a poticnit la construcție

În căutarea unei reacții, arădenii s-au poticnit la construcție. O consecință și a numărului mare de jucători pe care Mircea Rednic îi are de integrat, după ce, din vară încoace, a adus nu mai puțin de 21! La primul meci pe bancă după infarctul suferit, "Strâmbul" s-a agitat pe margine, însă degeaba.

Dar la pauză a intervenit în forță și a făcut nu mai puțin de trei schimbări! Cu efect imediat pe tabelă. Carp, nou intrat, 1-1. Bucuria arădenilor n-a durat prea mult pentru că Ilicic, bine văzut de Friday, și-a întors un adversar în careu și l-a executat pe Iacob: 2-1.

Carp ia cartonaș roșu

Schimbul de "croșee" a făcut bine partidei, mult mai alertă și mai echilibrată decât în prima parte. În vreme ce Alexa l-a retras pe Ilicic, hotărât să-și apere avantajul luat, Rednic l-a trimis în teren spre final și pe Cooper, alături de Vucenovic. Și cu două "vârfuri" veritabile a plecat în căutarea unei noi egalări.

Cooper a salvat un punct pentru UTA

Carp părea să-i fi demolat strategia, cu un cartonaș roșu luat după un fault și un șut în fund aplicat lui Zabou. Rămasă în zece UTA a avut noroc în final, cu finalizarea reușită a lui Cooper. Botoșaniul rămâne fără victorie în acest sezon, Aradul întrerupe la doi o serie de înfrângeri consecutive.

FINAL » FC Botoșani - UTA 2-2

  • Au marcat: Ed. Florescu '30 (pen.); Ilicic '52 / Carp '48; 'Cooper 90+7
  • Click AICI pentru statistici 
  • VIDEO cu fazele importante
  • 2.060 de spectatori au asistat la meci - număr oficial.
  • Meciul a fost întrerupt câteva minute, până în '26, după ce unui spectator din galeria arădenilor i s-a făcut rău. Medicii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, apoi bărbatul a fost transportat la spital. 
  • „Centralul” Vlad Băban a acordat penalty pentru gazde în minutul 29, pentru un henț comis de unul dintre stoperii oaspeților, Stolnik. Lovitura de pedeapsă a fost acordată după ce arbitrul a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului. 

FC Botoșani - UTA, echipe de start: 

FC BOTOȘANI (4-4-2): Ducan - R. Benzar, Pius (cpt.), Șeroni, R. Creț - Adams, Ed. Florescu, Dican, Pinson - N'Goma, Ilicic
Rezerve: Ureche - Mutombo, Țigănașu, E. David, Olinga, Cărăușu, Cioiu, Zabou, Mouaddib
Antrenor: Dan Alexa

UTA (4-4-1-1): Fl. Iacob (cpt.) - Diogo Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid - Micovschi, Marku, Dumitrașcu, P. Mihai - Fabry - Vucenovic
Rezerve: Kucher - Carp, Freitas, R. Stanciu, Stahl, Holst, R. Pop, Iurasciuc, Cooper
Antrenor: Mircea Rednic 

Stadion: Municipal, Botoșani 
Arbitru: Vlad Baban / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Adrian Vornicu 
Arbitru VAR: Horațiu Feșnic / Arbitru AVAR: Doru Lucaciu

Citește și alte știri din Superligă: 

Hagi, furios la interviuri pe „Arcul de Triumf”: „Numai prostii spune! O ieșire total neinspirată”

Nu gazonul l-a supărat pe Gică Popescu » Cel mai DUR discurs: „Ridicol, noaptea minții. N-am crezut că poate exista așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
creeperno534
creeperno534  •  23 Septembrie 2023, 22:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manx
manx  •  23 Septembrie 2023, 22:32
Postat de Syryus pe 23 Septembrie 2023, 21:24

UNDE DATI CLASAMENTUL ...că trebuie să mă uit pe alte publicații sa găsesc

Chiar sub articol. Daca-l citeai vedeai!

flick2020
flick2020  •  23 Septembrie 2023, 22:22
Postat de fairplayromania pe 23 Septembrie 2023, 19:21

Nu se mai face anchetă la simularea lui Compagnio de la Hermanstad ? 11 metri gratuit.... Toţi au fost fericiţi ..... fără ajutorul arbitrilor fc fcsbe este zero !!!

Esti pe langa articol bai praz, ca de obicei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează