FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Demitere de antrenor în SuperLigă: „Vreau antrenor cu licență, am început să dau telefoane. Cumva... ne-a învins sistemul”

Marius Croitoru, în alb, înainte de Dinamo - FC Botoșani // foto: Raed Krishan, GSP
Marius Croitoru, în alb, înainte de Dinamo - FC Botoșani // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 16:54 / Actualizat marti, 15 august 2023 17:00

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, a anunțat că a demarat căutările pentru un antrenor principal care să-l înlocuiască pe Marius Croitoru (42 de ani).

Marius Croitoru a revenit în această vară la FC Botoșani, dar începutul de sezon este catastrofal pentru moldoveni. Botoșaniul a obținut doar două puncte în 5 etape și ocupă ultima poziție în SuperLigă, un parcurs dezamăgitor pentru finanțatorul Valeriu Iftime.

Acesta a decis să-l înlocuiască pe Marius Croitoru cu un antrenor care deține licența Pro, necesară unui „principal” la nivelul primei ligi. În absența licenței, Croitoru este angajat în acte ca antrenor secund și nu are voie să dea indicații și să îndeplinească toate atribuțiile aferente unui A1.

Știrile ProTV mută ora meciului Nordsjaelland - FCSB! » UEFA a dat curs cererii postului TV + de ce echipa lui Becali e singura care rivalizează cu Las Fierbinți
Nordsjaelland - FCSB
Știrile ProTV mută ora meciului Nordsjaelland - FCSB! » UEFA a dat curs cererii postului TV + de ce echipa lui Becali e singura care rivalizează cu Las Fierbinți

Valeriu Iftime anunță înlocuirea lui Marius Croitoru: „Ne-a învins sistemul”

„Nu avem antrenor. Marius nu poate fi antrenor, nu a fost lăsat să fie antrenor. Regula pe care o are acum Federația, că un antrenor secund nu are voie să se ridice de pe bancă, să comenteze, să spună nimic... pur și simplu nu am antrenor. El nu este lăsat să fie antrenor!

Sută la sută numesc un alt antrenor. Am vorbit cu Marius. Nu are cum, să stea un an de zile și să-și facă școala. Rămâne la mine la club, să văd în ce poziție, consilier al meu sau un om care face ceva pentru fotbalul din Botoșani, pentru că are multe lucruri de spus, dar trebuie să-și facă școala.

Cumva... ne-a învins sistemul. S-a pus atât de tare pe noi încât dacă nu ai licență Pro nu ai cum să profesezi.

Marius a fost continuu un om care i-a impulsionat de pe bancă pe jucători. Vă dați seama, stă pe bancă cu pastile. Aseară mi-a spus: «Nu pot, nu sunt eu, nu am niciun fel de putere. Altfel joacă echipa la antrenament. Când intră pe teren își pierd reperele. Cumva cred că așteaptă să strig de pe margine și eu nu pot să o fac»”, a spus Iftime inițial la „Liga DigiSport”.

FC Botoșani, în căutare de antrenor principal

Finanțatorul de la Botoșani a demarat deja discuțiile pentru numirea unui nou principal. A dezvăluit că-l ia în calcul și pe Ionuț Badea, care era prezent în studioul DigiSport în momentul intervenției sale telefonice.

„E greu să găsesc antrenor până etapa viitoare. Acum caut, echipa va rămâne pe mâinile celor 2 antrenori secunzi, Daniel Șchiopu și Andrei Patache, cu antrenor principal Mihai Ciobanu. Nu mă grăbesc acum, am dat niște telefoane abia astăzi.

Clar este că îmi trebuie antrenor cu licență Pro. Aș vrea să vorbesc săptămâna viitoare cu câțiva antrenori, să văd în ce condiții agreează o scurtă aventură la FC Botoșani”, a transmis Iftime.

Pentru FC Botoșani urmează un meci pe teren propriu cu Oțelul Galați, sâmbătă, pe 19 august.

În momentul ăsta suntem cea mai slabă echipă din Liga 1. Asta mă doare și mă pune în mare gardă.

- Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

Mai multe știri din SuperLigă:

Dinamo anunță măsuri radicale, după ce un spectator a luat la țintă arbitrul: „Pe măsura faptei!”

„Îi ajut pe băieți pe partea medicală” » Soția lui Dan Șucu, reacție după dezvăluirile GSP: „Asta e singura mea implicare la club”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
paolo13
paolo13  •  16 August 2023, 05:19
Postat de muschyla pe 15 August 2023, 23:57

"În momentul ăsta suntem cea mai slabă echipă din Liga 1. Asta mă doare și mă pune în mare gardă ". Pai mai moldovene atat timp cat tu ai vrut sa fii vasalul ciobanului si i.ai oferit tot ce ai avut tu mai bun nu te.ai gandit ca o sa ajungi sa fii cel mai slab din curtea scolii (ca sa cu zic altfel )cand ii dadeai jucatori erai frate cu el acum ca esti jos nici nu se uita la tine iti meriti soarta cu varf si indesat ...sper sa ajungi in liga a doua poate iti dai si tu seama cu ce fel de oameni ai avut deaface .

Nu mai bate campii. Nu i-a "oferit" nimic ciobanului! Si-a vândut jucătorii așa cum face și Hagi ori alt președinte care vrea sa vândă.

cineva90
cineva90  •  16 August 2023, 02:37

Are dreptate . Va datiseama cum ar fi jucat Botosani daca sistemul l ar fi lasat pe Croitoru sa dea indicatii? Ar trebui reclamat sistemul (FRF SAU Liga) ptr cenzura .Cum sa nu lasi pe cineva sa vorbeasca?

johny2003
johny2003  •  16 August 2023, 01:53
Postat de DMA87 pe 15 August 2023, 21:04

In ligile inferioare să mai antreneze așa-zisul mare antrenor.

Cine mah?!? gigi becali?!? Ca numai el e Marele Antrenor!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează