FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Valeriu Iftime anunță că vrea să RENUNŢE: „Da, vreau să mă las! Aerul fotbalului românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Am alte lucruri de făcut”

Patronul lui FC Botoșani vrea să iasă din fotbal / Sursă foto: Facebook CS Universitatea Craiova
Patronul lui FC Botoșani vrea să iasă din fotbal / Sursă foto: Facebook CS Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 17:51 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 18:24

Valeriu Iftime (61 de ani), finanțatorul celor de la FC Botoșani, a făcut un anunț neașteptat în această seară. Patronul moldovenilor spune că e tentat să iasă din fotbal și că e dispus să cedeze clubul fără să emită pretenții financiare. 

Finanțatorul lui FC Botoșani și-a argumentat intenția, mărturisind că e dezamăgit de nivelul scăzut al fotbalului românesc, de arbitraje, dar și de ceilalți investitori din campionat.

Declarații dure după circul de la FCSB: „Sunt unii care ajung seara acasă și încep să plângă”
FCSB
Declarații dure după circul de la FCSB: „Sunt unii care ajung seara acasă și încep să plângă”

Valeriu Iftime: „Dacă găsesc un investitor, vând”

„Da, vreau să mă las. Dacă găsesc un investitor, vând. Aerul fotbalului românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Am alte lucruri de făcut. Nu producem spectacol, nu producem o imagine coerentă. 

Motivul? Din cauza acestor patroni. Liga și Federația au și ele o responsabilitate enormă. Vreau să plec nu pentru că nu-mi place. Plec pentru că fotbalul românesc nu produce nimic. Fotbalul trebuie să producă fericire oamenilor, dar peste tot în jur produce numai angoase. Noi mimăm fotbalul, sunt doar greșeli de arbitraj și patroni excentrici. Fotbalul mă scoate din orice circuit al normalității”, a dezvăluit Valeriu Iftime, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport”. 

Valeriu Iftime anunță că vrea să RENUNŢE: „Da, vreau să mă las! Aerul fotbalului românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Am alte lucruri de făcut”
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Valeriu Iftime: „Dau clubul pe nimic!”

Iftime a recunoscut că nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar, dar asigură că FC Botoșani nu are datorii sau litigii problematice și că toate salariile sunt la zi.

„Pentru mine, financiar, nu e un an bun. Sper să găsesc soluții. Dar, în acest moment, aș vinde clubul fără remușcări. Dau clubul pe nimic! Doar să vină cineva și să țină clubul trei ani de zile. Noi suntem echilibrați, cu salariile la zi. Nu am litigii cu niciun jucător, jur!”, a adăugat patronul botoșănenilor. 

FC Botoșani a promovat în Liga 1 în 2013. De atunci, clubul lui Iftime activează fără întrerupere în prima ligă, fiind una dintre echipele solide din campionat, cu prezențe constante în play-off. În două râduri, moldovenii au participat și în preliminariile Europa League, fără a izbuti să ajungă în grupe. 

Țin la fotbal pentru că e un spectacol care merită. Sunt oameni care trăiesc și respiră prin fotbal. Oameni care își aruncă televizorul pe geam, care explodează sau care plâng. Marile piese de teatru te mai frământă așa tare. Teatrul și opera sunt pentru elite, fotbalul pentru masă. De asta e așa important.

- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani, într-un interviu atipic acordat Gazetei Sporturilor în vară

VIDEO Valeriu Iftime îl pune la zid pe MM Stoica: „Cam ăsta e nivelul lui. E o crimă!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Hagi, discurs înflăcărat! Planul lui pentru redresarea naționalei: „Ăsta e proiectul meu” » Rugat în direct: „Hai, Gică, vino și salvează-ne!”

Rădoi îl vede pe Chiricheș ca noul lider, dar un jucător cu 3 ani la națională vânează șefia! Ce spune Dorinel Munteanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  17 Noiembrie 2021, 05:19

Cand se da la o parte, clubul pica.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  17 Noiembrie 2021, 03:40
Postat de cfrinho pe 16 Noiembrie 2021, 20:01

***

Nu s-a dat la o parte în fața CFR! Ce prostii vorbești? I-a bătut mereu pe unde i-a prins!

cfrinho
cfrinho  •  16 Noiembrie 2021, 20:01
Postat de caravela pe 16 Noiembrie 2021, 19:49

ani de zile s-a dat la o parte din fata cfr-ului dar si a fecesebeului, acum daca nu s-a dat la o parte din fata cfr-ului esti suparat pe el. Pai se poate asa ceva? Asta e recunostiinta maghiara? cat despre iftimescu, oricum nu-i va duce nimeni dorul in afara Botosaniului, poate jiji. Asta sufera ca nu e bagat in seama si da declaratii socante doar, doar, o atrage atentia.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează