FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - U CLUJ

FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 » Istvan Kovacs a salvat brigada lui Colțescu! Două decizii cruciale la Sibiu

FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 // sursă foto: Facebook U Cluj
FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 // sursă foto: Facebook U Cluj

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 17:57 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 18:02

U Cluj a învins-o pe Hermannstadt la Sibiu, 1-0, la capătul unui meci în care gazdele au avut un gol anulat și au ratat un penalty, ambele decizii fiind corecte și venind din camera VAR, unde s-au aflat Istvan Kovacs și Vlad Bârleanu.

Vezi aici programul etapei #28 din Liga 1

Veniți după o serie de 3 etape fără eșec, clujenii au lovit rapid la Sibiu. În minutul 10, Dan Nistor și Ioan Filip au creat o fază superbă. Primul a depășit doi adversari, apoi i-a pasat lui Filip în fața porții, de unde mijlocașul central a introdus mingea în plasă cu călcâiul!

Douăzeci de minute mai târziu, Mamadou Thiam, poate cel mai în formă jucător din trupa lui Ioan Ovidiu Sabău, a fost aproape să majoreze avantajul oaspeților. Thiam a preluat la marginea careului, l-a driblat pe Stoica și a șutat cu stângul, însă Letica a respins.

Mai preciși în ofensivă, 3-1 la șuturi pe poartă, oaspeții au intrat în avantaj la pauză.

În partea a doua, Hermannstadt, aflată în căutarea egalării, a ridicat liniile. Sibienii au celebrat egalarea în minutul 70, când Balaure a introdus mingea în poartă cu capul, dar sărbătoarea a fost de scurtă durată!

Istvan Kovacs a salvat brigada lui Sebastian Colțescu în Hermannstadt - U Cluj

Călin Popescu, autorul centrării, se afla în ofsaid în momentul în care a primit mingea, astfel că golul a fost anulat la intervenția perechii din camera VAR, Istvan Kovacs - Vlad Bârleanu. „Asistentul” Andrei Constantinescu ratase ofsaidul în timp real. 

FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 » Istvan Kovacs a salvat brigada lui Colțescu! Două decizii cruciale la Sibiu

Video-arbitrajul a intervenit din nou 14 minute mai târziu, însă această dată cu noroc pentru Hermannstadt!

Gorcea, portarul Universității, a ieșit nefericit pe o centrare și l-a lovit cu genunchiul în bărbie pe Babic. „Centralul” Sebastian Colțescu a ratat intervenția, dar Kovacs i-a transmis din camera VAR că ar face bine să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. Colțescu a mers la monitor și a arătat spre punctul cu var!

Babic a executat lovitura de la 11 metri, însă Gorcea s-a revanșat, a ghicit colțul ales de croat și a respins în corner!

U Cluj a rezistat până la final, a ținut de scor și pleacă de la Sibiu cu 3 puncte prețioase, care o urcă pe locul 9 în Superligă. Clujenii au acum 31 de puncte, 5 peste Hermannstadt, care rămâne pe 13.

Hermannstadt n-a mai câștigat un meci în Superligă din decembrie 2022. În acest an are 4 înfrângeri și două egaluri, fiind apăsată puternic de penalizarea de 9 puncte dictată în decembrie.

FINAL » FC Hermannstadt - U Cluj 0-1

FC Hermannstadt - U Cluj, echipe de start

Hermannstadt: Letica - I. Stoica, F. Bejan, C. Ene - Butean, Biceanu, Alhassan, Opruț - P. Petrescu, D. Paraschiv, C. Popescu
Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, S. Balaure, Oroian, C. Bărbuț, Limaj, G. Iancu, Babic
Antrenor: Marius Măldărășanu
Absenți: Sota Mino (suspendat)

U Cluj: Gorcea - Martic, F. Ilie, Ipas, D. Oancea - Chipciu, I. Filip, R. Pires, Bic - D. Nistor - M. Thiam
Rezerve: Iliev, Pițian, A. Miron, Goranov, Remacle, L. Fulop, Haită, I. Stoica, Ze Gomes
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Absenți: -

Stadion: Municipal (Sibiu) 
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Adrian Popescu, Andrei Constantinescu 
Arbitru VAR: Istvan Kovacs / Asistent VAR: Vlad Bârleanu

VIDEO Ce a remarcat Daniel Rednic într-o vizită recentă în România: „Lumea se gândește prea mult la ziua de mâine”

Citește și:

Dan Petrescu șochează despre un om de bază: „A dispărut, n-a mai venit la antrenamente” » Dan Udrea, dezvăluire de ultim moment: „Înțeleg că pleacă de unde a venit”

Comisia de Disciplină, verdict în „cazul Mihai Pintilii” » Ce pedeapsă a primit antrenorul FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
rav410wrc
rav410wrc  •  28 Februarie 2023, 23:53
Postat de the_dude1980 pe 28 Februarie 2023, 18:07

cam ciudata linia aia de offside. nu ar tebui sa fie paralela cu linia careului de 16 m? E clar ca nu e, dar daca ar fi offsidul ar fi si mai clar.

Cool !! La VAR-ul nostru linia de off-side formeaza un trapez cu linia de 16m a careului !! :))))

balotelli
balotelli  •  28 Februarie 2023, 22:47
Postat de CiprianBirtea_84 pe 28 Februarie 2023, 22:36

Crișana e doar zonă folclorică. Nu am auzit pe nimeni să spună că e crișănean. Deși aveam o tembelă la geografie care a zis că Arad și Bihor sunt în Crișana, nu în Ardeal. Însă profa de istorie, care era din com. Căpâlna, jud. Bihor, a zis clar că Bihor și Arad sunt în Ardeal. Desigur, autorul articolului nu prea trecut pe la școală, deci nu le prea are cu geografia.

Nu, nu. Autorul articolului zicea doar că noi, clujenii... suntem ardeleni... iar sibienii nu. Asta cu Aradul era doar o chestie de care s-a legat userul guimaraes, care are o problemă cu faptul că m-am înfrățit cu ut-istul rav. Eu glumeam cu rav, numindu-l 'bănățean'. Colegul guimaraes a sărit să mă taxeze, demonstrând că rav locuiește la nord de râul Mureș, adică în zona care aparține de Crișana. Iar cel care n-a prea dat pe la școală, cum am mai spus și cu alte ocazii... sunt chiar eu. :-(((.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  28 Februarie 2023, 22:36
Postat de balotelli pe 28 Februarie 2023, 21:34

Deci m-ai trimis pe google și primul articol găsit pe temă suna cam așa: "Zona de la sud de râul Mureş a Aradului este considerată ca făcând parte din Banat. Această zonă a judeţului cuprinde, printre altele, oraşele Lipova, Pecica, Nădlac şi comunele Secusigiu, Felnac, Zădăreni, Şagu şi Vinga. Chiar şi municipiul Arad are o parte care aparţine Banatului istoric. Mai precis cartierele Sânicolal Mic şi Aradul Nou.Dincolo de aspectele teritoriale putem vorbi şi despre o moştenire cultural bănăţeană într-o anumită parte a judeţului Arad." Să nu crezi că te contrazic. Mă doare la patină dacă Aradul colegului Raw care te obsedează... e situat în Crișana sau în Banat. Harta îți dă oarecum dreptate. Istoricii încă se contrazic. Iar eu... sunt doar un biet postac care în gimnaziu și liceu scăpa de corigențele la geografie doar cu ajutorul fițuicilor. Deci... din partea mea... ia-ți Aradul și pune-l unde vrei. Chiar și-n vitrina de trofee a lu' Talpan. See if I care.

Crișana e doar zonă folclorică. Nu am auzit pe nimeni să spună că e crișănean. Deși aveam o tembelă la geografie care a zis că Arad și Bihor sunt în Crișana, nu în Ardeal. Însă profa de istorie, care era din com. Căpâlna, jud. Bihor, a zis clar că Bihor și Arad sunt în Ardeal. Desigur, autorul articolului nu prea trecut pe la școală, deci nu le prea are cu geografia.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează