FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Comisia de Disciplină, verdict în „cazul Mihai Pintilii” » Ce pedeapsă a primit antrenorul FCSB

Mihai Pintilii a primit 4 etape de suspendare // FOTO: Imago
Mihai Pintilii a primit 4 etape de suspendare // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 21:09 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 23:45

După mai multe amânări, Comisia de Disciplină a dat verdictul în cazul lui Mihai Pintilii: 4 etape de suspendare.

Reclamat la Comisia de Disciplină a FRF de Lucian Burchel, Mihai Pintilii, antrenor de facto al celor de la FCSB, și-a primit până la urmă  pedeapsa.

Mihai Stoica s-a enervat: „Nu ai cum să tolerezi așa ceva!” » Cere schimbarea regulamentului
FCSB
Mihai Stoica s-a enervat: „Nu ai cum să tolerezi așa ceva!” » Cere schimbarea regulamentului

Mihai Pintilii, 4 etape de suspendare

Din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor, membrii Comisiei au decis ca Mihai Pintilii să fie suspendat pentru următoarele 4 etape. 

Ceea ce înseamnă că fostul mijlocaș, trecut ca delegat pe foaia de joc, nu va putea sta pe bancă la ultimele 3 etape din sezonul regulat (Petrolul, UTA, Sepsi) și la primul meci din play-off, care pe configurația actuală a clasamentului ar fi cu Rapid.

Aceasta este pedeapsa minimă care-i putea fi aplicată lui Pintilii.

În plângerea făcută lui Mihai Pintilii, care nu deține nici măcar calificare de antrenor, dar se ocupă de pregătirea echipei, Lucian Burchel a enumerat 9 articole din regulamentele și statutele FRF. Dintre acestea, 4 sunt din Regulamentul Disciplinar, două din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și 3 din Regulamentul și Statutul Antrenorului. 

Pe lângă articolele care definesc modul în care trebuie să se respecte regulamentul, un punct din ROAF e extrem de explicit și practic anticipa ce sancțiuni va încasa cel care în prezent are rol de A1 la FCSB, dar nu deține și documentele necesare îndeplinirii acestui rol:

  • Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar directorul tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați), antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului
  • Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, la nivel de Liga 1, de la 6.800 lei până la 13.570 lei. Pintilii nu face parte din niciuna dintre categoriile prezentate de ROAF, fiindcă el nu are recunoscut în România nici măcar carnetul de antrenor pe care l-a dobândit în Republica Moldova, unde a urmat cursurile pentru licența B.

VIDEO Târnovanu, declarații la cald după FC Argeș - FCSB 1-2: „Nu am simțit niciodată că putem pierde avantajul”

Citește și: 

Se cere la echipa națională: „Punctul meu forte e mentalitatea! Sunt pregătit sută la sută”. Tu pe cine ai titulariza cu Andorra și Belarus?

Basarab Panduru se ia de un jucător al FCSB-ului: „Este mai mult șmecher decât fotbalist”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
John_Doe
John_Doe  •  28 Februarie 2023, 18:01
Postat de Dobermannul pe 27 Februarie 2023, 21:24

Aseara imi manifestam surprinderea ca in caseta tehnica a meciului de la Pitesti cu toate ca oficial era trecut Strizu ca antrenor doar la GSP aparea Pintilii ca antrenor . Azi GSP publica sanctiunea insistand ca "antrenor de facto al celor de la FCSB" este Pintilii. Deci cum spuneam iata inca o dovada ca GSP trage din toate pozitiile in echipa lui Becali.

Vina e a noastră. Ar trebui să fim mai selectivi în privința ziarelor/ posturilor tv/ jurnaliștilor. Vezi că unul e rău intenționat, nu îl mai citi/ urmări!

steauaefcsb
steauaefcsb  •  28 Februarie 2023, 15:07
Postat de vivi.napoca1_ pe 27 Februarie 2023, 23:52

Bine ,bine dar cum suspendat 4 etape ,de parca după ce le ispășește are carnet de antrenor emerit Pro sau de care vreți!? El efectiv dacă nu îndeplinește criteriile unei meserii nu are ce cauta pe acolo !? Pai eu dacă nu am carnet de șofer, tu ma suspenzi 2- 3 luni ( 90 de zile ) după care reiese ca pot sa conduc !!??

Vanzatorii de la Mega au carnet de vanzatori,ca altfel nu pot intelege ce cauta pe acele posturi fara carnet? Asa ceva nu se poate,asa ceva este de neacceptat!!!

Burunicolae69
Burunicolae69  •  28 Februarie 2023, 09:35
Postat de copacabana_70 pe 27 Februarie 2023, 21:50

Ce lucrătură. Săpunaru nu a stat o secundă pe bara după scandalul provocat. A bătut,a înjurat, afacut scandal cu Craiova și a fost doar amendat...Bravo corupției din fotbal.

Ai să mori de grija lui Sapunaru,postezi aiurea aici este vorba de antrenori vezi cazul Croitoru.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează