INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

SONDAJ Se cere la echipa națională: „Punctul meu forte e mentalitatea! Sunt pregătit sută la sută”. Tu pe cine ai titulariza cu Andorra și Belarus?

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 13:35 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 13:35

În mai puțin de o lună echipa națională intră din nou în focurile calificării la un turneu final. De această dată, Edi Iordănescu speră să spargă blestemul și să ducă România la Campionatul European din 2024 din Germania.

Pe lângă o mulțime de jucători accidentați pe care voia să se bazeze, Iordănescu jr. deja și-a schițat lista pentru debutul „tricolorilor”. Iar capitolul portari este unul care-i oferă liniște selecționerului.

Ștefan Târnovanu e titular indiscutabil la FCSB, pe Horațiu Moldovan n-are cine să-l scoată din poartă la Rapid, Ionuț Radu a prins postul de titular în Ligue 1 la Auxerre, în timp ce „veteranul” Florin Niță a început să apere de cinci meciuri la Pardubice, ultima clasată din Cehia.

Cel puțin la capitolul portari stăm bine, Iordănescu urmând să decidă pe mâna cui va merge în debutul preliminariilor pentru Euro, în meciurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie).

Extrem de lăudat în ultima perioadă, Ștefan Târnovanu speră să prindă din nou poarta tricolorilor. Așa cum a făcut-o la Chișinău, în amicalul cu Republica Moldova, din noiembrie trecut. „Eu sunt pregătit sută la sută pentru echipa națională! Dacă și Mister consideră asta eu sunt pregătit. Totul depinde doar de deciziile dânsului”, spune portarul de 22 de ani.

Sunt același om, la fel de serios. Punctul meu forte e mentalitatea. Cred că sunt mai bun ca acum un an sau doi
Ștefan Târnovanu, portar FCSB

Târnovanu, un meci la echipa națională

Ștefan a bifat debutul sub tricolor în meciul amical cu Moldova, de la Chișinău. Atunci a fost titular și integralist, iar la finalul partidei a venit cu primele impresii: 

E o senzație plăcută, așteptam de foarte mult timp momentul acesta și mă bucur că a venit cu o victorie atât de clară. Am țipat, chiar dacă e un meci în care adversarii nu prea au ocazii, trebuie să mă țin în priză, trebuie să țin colegii în priză și e normal să fiu răgușit după meci. Nu este nicio diferență față de meciurile de la echipa de club, e tot tensiune, trebuie să fii concentrat și nu simt o diferență foarte mare. Edi Iordănescu ne-a ajutat să ne integrăm”.

MM Stoica nu credea în el

Mihai Stoica a dezvăluit în cadrul unei emisiunii la OrangeSport că în momentul în care l-a văzut la primele antrenamente pe Ștefan Târnovanu, a considerat că acesta nu poate face față la un club de talia FCSB-ului.

Eu știu cum a venit Târnovanu la noi, iar la cum s-a prezentat nu credeam că există perspective. El a crescut extraordinar de mult când a început să colaboreze cu Marius Popa. E adevărat ce a spus Edi Stăncioiu când povestea că la 30 de ani a învățat ce înseamnă portărie. Pentru că așa e, când ești mic ți se trage la poartă, nu face nimeni tactică cu portarii”, a declarat Stoica.

A ajuns la FCSB de la Poli Iași

Ștefan Târnovanu a început fotbalul la grupele de copii și juniori de la Poli Iași. Apoi a fost împrumutat la Miroslava și Sportul Snagov. Pe 1 ianuarie 2020 acesta a fost transferat definitiv de FCSB contra sumei de 350.000 de euro, dar n-a fost păstrat din prima și lăsat sub formă de împrumut pentru în șase luni.

Abia în august a făcut pasul definitiv la București. Povestea transferului la FCSB e una amuzantă. „M-au chemat oamenii de la birouri să îmi dea o veste. Credeam că e ceva de salariu, că urma să mi-l mărească atunci. Am intrat în birou, era domnul președinte Ambrosie și m-a întrebat dacă știu despre ce este vorba. I-am spus că nu, apoi mi-a arătat acordul de transfer cu FCSB. Am rămas fără cuvinte”, a povestit Târnovanu într-un interviu pentru Fanatik.

Ofertă din Franța, dar refuzată de Becali

Prestațiile tot mai bune ale lui Târnovanu din ultima perioadă l-au adus pe acesta în vederile cluburilor din străinătate. În pauza de mercato a acestui an, pe numele portarului au existat mai multe oferte, dar pe care patronul echipei, Gigi Becali, le-a refuzat.

Cea mai bună a fost din partea francezilor de la Rennes care ofereau în schimbului lui Ștefan suma de 2,8 milioane de euro! „Fără cinci milioane nu pleacă!”, a fost mesajul clar pe care patronul l-a transmis, dar francezii n-au plusat.

La 5 milioane mă mai interesează pe mine cine apără? Mă duc eu în poartă. E adevărat, Târnovanu e portar de viitor, dar sunt 5 milioane, totuși, nu pot nici eu să rezist așa
Gigi Becali, patron FCSB

Ștefan Târnovanu, după 2-1 cu FC Argeș: „Avem cele mai ciudate goluri primite”

CITEȘTE ȘI:

După 270 de meciuri în Liga 1, acum vinde mănuși de portar: „M-am mutat la Cluj și nici nu m-am uitat în contract! Acum vreau propriul meu brand”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
După 270 de meciuri în Liga 1, acum vinde mănuși de portar: „M-am mutat la Cluj și nici nu m-am uitat în contract! Acum vreau propriul meu brand”
Marea dezamăgire a lui Florin Răducioiu: „Cred că retragerea mea de la națională n-a fost o idee bună și-ar fi trebuit să lupt mai mult”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marea dezamăgire a lui Florin Răducioiu: „Cred că retragerea mea de la națională n-a fost o idee bună și-ar fi trebuit să lupt mai mult”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
creeperno807
creeperno807  •  27 Februarie 2023, 22:55

Ne facem griji de portar cu nationale precum Andorra si Belarus. Rau am ajuns!

FCUCraiova
FCUCraiova  •  27 Februarie 2023, 18:12

Ionut Gurau portar FC Universitatea Craiova

forumer.47
forumer.47  •  27 Februarie 2023, 18:12

Portari din Mamaliga 1, da, fix aia trebuie sa joace :)). Nu ala titular in Ligue A.... Nici nu e subiect de discutii, nu poate exista decat Ionut Radu ca titular. Daca va fi oricine altcineva titular, inseamna ca Iedy iar se ocupa cu vopsitul petardelor din MamaLiga 1, ca sa fie vandute pe pret mai mare, iar el sa incaseze "comision"... La fel si Dragusin, nu exista sa nu fie titular. Sa nu vad vreo petarda de prin MamaLiga 1.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează