FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

FC HERMANNSTADT // Vasile Miriuță aștepta de două luni să plece Eugen Neagoe! Iuliu Mureșan căuta un pretext să schimbe antrenorul

Articol de , , - Publicat vineri, 03 ianuarie 2020 15:06

Vasile Miriuță (51 de ani) avea deja un acord cu conducerea de la Hermannstadt și-i va prelua din nou pe sibieni. Șefii Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir știau că-l vor readuce și au căutat un pretext să-l debarce pe Eugen Neagoe, condamnat până la urmă fiindcă ar fi cerut o reformă prea amplă a lotului.

Eugen Neagoe a condus-o pe Hermannstadt pe poziția a zecea, deasupra locurilor care pică în liga a doua, însă antrenorul n-a avut nicio șansă de a continua la Sibiu. Conducerea hotărâse deja să-l schimbe cu Miriuță și ar fi operat modificarea indiferent de rezultatele pe care le-ar fi înregistrat echipa în ultima parte a anului 2019. 

I-au căutat un defect 

Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir aveau un acord cu Miriuță încă de acum două luni, explică surse din club, și căutau doar un pretext pentru despărțirea de Neagoe. Ocazia a apărut înaintea ultimei etape din anul trecut, când tehnicianul a cerut, într-o ședință cu șefii, refacerea din temelii a lotului pentru a garanta salvarea de la retrogradare. 

Mureșan s-a opus în discuția avută cu Eugen și a susținut și într-o declarație publică: „Nu puteam accepta să schimbăm atât de muți jucători!”. 

Hermannstadt a câștigat ultima partidă a lui Neagoe, 1-0 cu Iași, apoi antrenorul a anunțat că va părăsi clubul. Simțise și el că i se șubrezise postul. Ce se petrecuse, din moment ce rezultatele fuseseră bune, respectau obiectivul de a păstra echipa deasupra ultimelor trei locuri? 

A inventat o grevă 

Eugen a scos din echipă, uneori chiar și din lotul de 18, fotbaliști care au ajuns la Sibiu prin intermediul lui Octavian Moraru, un impresar cu influență în club.  

Fiul lui Valerii, patronul care a falimentat Rapidul, s-a supărat că Jo, Caiado, doi clienți ai lui, nu jucau suficient de mult și a lansat în presă informația potrivit căreia fotbaliștii străini din lot ar fi planificat o grevă, un protest față de metodele de pregătire ale lui Neagoe. 

Știrea falsă a circulat pe site-uri. „Geană” a avut o discuție cu jucătorii: „Vreți să faceți grevă?”. „Mister, nu ne-am gândit la așa ceva” a fost răspunsul. Agentul lansase, oricum, zvonul că vestiarul nu-l mai suporta pe Neagoe. 

Miriuță a acceptat, așadar, de două luni să se întoarcă la Sibiu, o formație pe care a salvat-o de la retrogradare la limită în sezonul trecut. S-a calificat la baraj ca urmare a unei partide dramatice cu Dunărea Călărași în play-out și apoi a învins-o pe U Cluj, din liga a doua, ca să obțină dreptul de a continua în Liga 1. Vasile a plecat pe urmă în Ungaria, la Kisvarda, unde a fost demis după numai nouă meciuri.  

Conexiuni la Iași, la Sibiu, la Mediaș 

Octavian Moraru, impresarul care a făcut tot posibilul „să-l lucreze” pe Neagoe la Hermannstadt, e conectat la mai multe cluburi din Liga 1. Firma pentru care lucrează el a plasat fotbaliști și membri ai staff-ului tehnic și medical la: Hermannstadt, Iași, Gaz Metan, U Cluj, Petrolul. Jucătorii pentru care agentul s-a supărat pe Neagoe au fost buni în trecutul lor din Liga 1, doar că n-au mai confirmat și la Sibiu, motiv pentru care Eugen renunțase să-i mai folosească. Jo, excelent la Iași în 2017, chiar a fost în grevă la Sibiu, nu a marcat niciun gol în 11 meciuri! Cum nu a marcat nici Caiado, portughezul care fusese printre cei mai buni la Gaz Metan.  

Mihai Teja îl înlocuiește pe Cristiano Bergodi 

Conducerea tehnică se schimbă și la Voluntari. Primarul Pandele și oamenii lui l-ar fi demis mai devreme pe Cristiano Bergodi, doar că italianul avea o clauză de reziliere a contractului în valoare de 150.000 de euro, o sumă pe care clubul nu-și permitea s-o plătească. Această condiție pentru ruperea colaborării depindea de situația echipei la finalul anului 2019.

Bergodi era forțat să adune minimum 15 puncte ca să rămână cu contractul blindat. FC Voluntari a acumulat doar opt puncte și clauza a dispărut. Ilfovenii au găsit și înlocuitorul: Mihai Teja, demis de curând de Poli Iași. Teja, 41 de ani, nu a bifat un sezon întreg nicăieri! Cele mai recente experiențe: Iași, FCSB, Gaz Metan.

Citește și:

Se destramă Dinamo? Jucătorii străini au pus mâna pe telefoane și au vorbit cu impresarii: „Ori ni se dau banii, ori să ne lase să plecăm liberi!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
johnwick
johnwick  •  13 Ianuarie 2020, 02:39

2587032921313866
Dura Gigi  •  03 Ianuarie 2020, 18:53

Am spus-o, și ma repet,cu Miriuta antrenor FC Hermanstadt este retrogradata. După care, sa vedem pe unde scoate cămașa Iulica Mureșan. E clar ca la o eventuala retrogradare, nu vor trebuii sa fie demiși, ca fug ei repede.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  03 Ianuarie 2020, 18:09

Sistem toxic, fotbal de mizerie, conducători, fotbalisti, antrenori, ziarişti slabi peste măsura. Astea sint numai citeva motive pentru care fotbalul românesc a ajuns intr-un colaps total. Trist.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează