FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Cine e, de fapt, nașu': Becali sau Varga? De ce primește Voluntari ștampila „echipa de casă” a CFR-ului și nu a FCSB-ului

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 14 mai 2022 07:08 / Actualizat sambata, 14 mai 2022 08:35

Meciul Voluntari - FCSB e privit cu suspiciune din cauza relației dintre Florentin Pandele și Gigi Becali, însă istoria tuturor campionatelor în care CFR a cucerit titlul spune că echipa ilfoveană a fost cea care a încurcat-o doar pe FCSB, iar în fața clujenilor a fost victima perfectă: 11 înfrângeri în 12 meciuri și un golaveraj șocant, 2-28

  • FC Voluntari joacă azi cu FCSB, de la ora 21:00, în etapa #9 din play-off. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Disputarea ultimei etape cu titlul pe masă depinde în primul rând de meciul Voluntari - FCSB. Roș-albaștrii sunt, practic, obligați să se impună pentru a păstra miza și pentru runda finală, în care e programat chiar duelul direct cu CFR. 

Dacă FCSB nu va lua toate cele 3 puncte, atunci ar sta la mâna meciului CFR - CSU Craiova pentru a vedea dacă mai are șanse. Practic, aflată cu spatele la zid, FCSB e văzută însă mare favorită în fața Voluntariului, din mai multe puncte de vedere:

  1. E echipa mai bună și mai motivată pentru acest meci.
  2. Partida se va disputa pe Arena Națională, practic acasă la FCSB, terenul din Voluntari fiind indisponibil fiindcă se schimbă suprafața de joc.
  3. Voluntari e foarte posibil să menajeze jucători în perspectiva finalei Cupei, care va avea loc joia viitoare. Mai ales după calificarea celor de la Sepsi, șansele formației antrenate de Liviu Ciobotariu de a cuceri trofeul sunt și mai mari.
  4. Relația de familie dintre Gigi Becali și Florentin Pandele, primul fiind nașul de cununie al primarului din Voluntari, atunci când acesta s-a căsătorit cu Gabriela Firea.
CFR încearcă stimularea Voluntariului pe filieră PSD » Jocuri politice la titlu pe axa Rus-Năstase-Pandele!
LUPTA LA TITLU
CFR încearcă stimularea Voluntariului pe filieră PSD » Jocuri politice la titlu pe axa Rus-Năstase-Pandele!

De ce primește Voluntari ștampila „echipa de casă” a CFR-ului

Acest ultim argument revine acum în prim-plan, mai ales în contextul în care FCSB are nevoie mai mult ca oricând de un succes în fața echipei ilfovene. Totuși, în istoria ultimelor campionate, de când CFR a ieșit din insolvență și a început să câștige pe bandă rulantă, FC Voluntari s-a dovedit a fi o echipă mai degrabă supusă clujenilor, din perspectiva rezultatelor, și una extrem de incomodă pentru FCSB

În fiecare din precedentele 4 sezoane, daunele provocate de Voluntari au fost mai mari pentru Becali. De fapt, în fața CFR-ului a fost victimă non-stop! Are un palmares cum nici măcar Botoșani, considerată echipa de casă a roș-albaștrilor, nu are în fața vicecampioanei. Voluntari a pierdut 11 dintre ultimele 12 confruntări cu CFR, a remizat o dată și nu are niciun succes. Mai mult, în 10 dintre cele 12 jocuri nu a marcat! Golaverajul e unul incredibil: 28-2 pentru CFR!

De ce nu poate primi Voluntari eticheta de „echipa de casă” a FCSB-ului

În schimb, fără nicio excepție, în toate aceste campionate, Voluntari a reușit să o încurce pe FCSB și, indirect, să-i facă un mare serviciu CFR-ului fiindcă în mai toți anii, disputa la titlu a fost strânsă și s-a purtat între clujeni și clubul lui Becali. 

Inclusiv în sezonul în curs, Voluntari a avut un rol important. A pierdut pe linie cu CFR, în vreme ce a bifat o remiză cu FCSB în turul sezonului regulat. Cu victorie în acel joc, bucureștenii ar fi intrat cu un punct în plus în play-off și acum ar fi fost presiune mai mare pe ardeleni: nu și-ar mai fi permis un egal cu Craiova, în cazul în care FCSB va trece de Voluntari.

Sezonul actual

Voluntari vs CFRVoluntari vs FCSB
0-10-0
0-10-1
1-30-4
0-1-
Concluzia: Avantaj CFR

Sezonul 2020-2021

Voluntari vs CFRVoluntari vs FCSB
0-02-1
0-11-2
Concluzia: Avantaj CFR

Sezonul 2019-2020

Voluntari vs CFRVoluntari vs FCSB
0-53-1
0-41-2
Concluzia: Avantaj CFR

Sezonul 2018-2019

Voluntari vs CFRVoluntari vs FCSB
1-21-2
0-52-2
Concluzia: Avantaj CFR

Sezonul 2017-2018

Voluntari vs CFRVoluntari vs FCSB
0-20-0
0-31-2
Concluzia: Avantaj CFR

FC Voluntari, zero pe linie doar cu CFR 

Voluntari a avut până în acest moment un sezon excelent. De fapt, cel mai bun de când echipa e în prima ligă. A accesat play-off-ul, acum e pe locul 4 și s-a și calificat în finala Cupei României. Cu toate acestea, doar împotriva CFR-ului a bifat exclusiv eșecuri. În fața niciuneia dintre celelalte 14 formații, Voluntari nu a pierdut pe linie.

Cum arată palmaresul Voluntariului cu echipele din play-off

ADVERSARPROCENTAJ PUNCTE CÂȘTIGATE
CFR0%
FCSB11%
CSU Craiova33%
Farul58%
FC Argeș11%

Voluntari l-a demis pe Edi Iordănescu

Trupa ilfoveană nu doar că i-a pus piedică FCSB-ului în sezonul regulat, dar a fost echipa din cauza căreia vicecampioana a produs o schimbare de antrenor. La acel joc, principal” al roș-albaștrilor era Edward Iordănescu. 

S-a terminat 0-0, iar Edi a fost criticat dur de patron. După respectiva partidă, campionatul s-a întrerupt pentru a face loc meciurilor echipei naționale, perioadă în care conflictul dintre Becali și Iordănescu junior a căpătat amploare. În cele din urmă, tehnicianul a luat decizia de a renunța la contract, chiar fără a solicita clauza pe care o avea în acel moment, de reziliere unilaterală.

FC Voluntari - FCSB, echipe probabile:

FC VOLUNTARI: 71. M. Popa - 13. D. Ciobotariu, 30. Tamaș, 5. Armaș, 6. Briceag - 3. Meleke, 66. Droppa l 24. Ricardinho, 8. I. Gheorghe, 14. Marcelo - 77. Nemec
REZERVE: 12. Râmniceanu, 2. C. Achim, 10. Merloi, 18. Helder, 21. Al. Ilie, 23. Al. Vlad, 80. L. Fulop, 98. Cr. Costin
ABSENȚI: Budescu (accidentat), Rață (suspendat)
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

FCSB: 32. Târnovanu - 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 4. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 8. Șut, 18. Edjouma - 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 9. Oct. Popescu
REZERVE: 99. A. Vlad, 13. Dumiter, 19. I. Stoica, 22. V. Gheorghe, 26. Oaidă, 31. Mamut, 55. Vinicius, 77. S. Șerban
ABSENȚI: Panțâru, C. Achim, Fl. Coman (accidentați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

VIDEO Liviu Ciobotariu, declarații înaintea partidei cu FCSB: „Nu joci o finală de cupă în fiecare an sau în fiecare zi, trebuie să mă gândesc foarte bine”

Citește și: 

Cine l-a vrut cu orice preț pe Horațiu Feșnic la FC Voluntari - FCSB? Vassaras i-a șocat inclusiv pe subalternii săi!

Mihai Stoica a văzut pe GSP.ro pozele cu Feșnic în tricoul lui CFR: „Nu e într-o formă extraordinară!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
1690772057661032
Ilie-Ciprian Nechifor  •  14 Mai 2022, 21:19

*** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  14 Mai 2022, 18:15

Ne-ați luminat și convins d-lor Craitoiu∁ nașul Hagi, finul Pandele, prietenul Efime, sunt echipele de casă ale CFR-ului, doar că noi, niște ignoranți, nu ne dădeam seama de asta!

nasty1
nasty1  •  14 Mai 2022, 15:27
Postat de legio.sud pe 14 Mai 2022, 15:03

Mai băieți PSD-ul stabilește campioana de 5 ani încoace prin diferite mijloace …

Si echipa infiintata in 2013 la Mogosoaia, direct in liga a doua, tot PSD a stabilit-o! :)

Vezi toate comentariile (58)
Comentează