FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI - UTA 0-1

Dică, discurs dur după eșecul cu UTA: „Trebuie să înțelegem asta!”

FC Voluntari - UTA Arad
FC Voluntari - UTA Arad

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 16:47 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 17:39

Nicolae Dică (43 de ani), antrenorul celor de la FC Voluntari, a comentat eșecul cu UTA din etapa 26 a Superligii, 0-1. În urma rezultatului, ilfovenii au rămas pe loc de baraj, la doar 8 puncte peste Dinamo și FC Botoșani.

FC Voluntari rămâne fără victorie în Superligă de pe 9 decembrie, de la surprinzătorul succes din Giulești, 2-1 cu Rapid.

Astăzi, în al treilea meci cu Nicolae Dică pe bancă, ilfovenii au cedat pe teren propriu, 0-1 cu UTA, formație care bate acum la porțile play-off-ului, având doar un punct sub Petrolul, ocupanta locului 6.

La final, Nicolae Dică a pus înfrângerea pe seama lipsei de inspirație din ultima treime și a sugerat că a sesizat absența implicării printre elevii lui.

Rednic i-a bătut obrazul lui Fabry, dar l-a iertat după meci: „Contează că a marcat, nu că m-a înjurat!”
VOLUNTARI - UTA 0-1
Rednic i-a bătut obrazul lui Fabry, dar l-a iertat după meci: „Contează că a marcat, nu că m-a înjurat!”

Nicolae Dică, după FC Voluntari - UTA 0-1: „Dacă stau și aștept mingea în careu, e greu să marchez!”

„Nu am câștigat duelurile, nu am reușit să fim mai oportuni în ultimii 20 de metri. Avem de lucrat mult în ultimii 20 de metri. Aducem multe mingi acolo, dar nu reușim să luăm acțiuni 1 contra 1. Atunci când aducem mingea în careu nu câștigăm duelurile cu adversarii... Avem mult de muncă, știam acest lucru. Vom vedea ce vom face în viitor.

În momentul când nu marchezi, așa este, atacul mă îngrijoează. Să înțelegem că în careu trebuie să fii rău, dur, să câștigi duelul cu adversarul, să-i iei fața și să marchezi. Dacă stau și aștept mingea în careu e greu să marchez.

Ne-am creat ocazii, am adus multe mingi în careu, am pus presiune pe cei de la UTA, mai ales în a doua repriză, dar nu am reușit să marcăm. Și Iacob a scos două mingi senzaționale, parade superbe”, a spus Dică la PrimaSport. 

Nici prestația pe faza defensivă nu l-a mulțumit pe antrenorul Voluntariului:

„Și defensiv trebuie să fim mai atenți, în a doua repriză nu ne-au pus probleme în afară de 2-3 cornere. Golul l-au înscris dintr-o centrare, nu am făcut marcajul în careu cum trebuia și am primit acel gol”.

Nicolae Dică: „Trebuie să schimbăm atitudinea!”

Dică speră ca elevii lui să-și schimbe atitudinea, astfel încât obiectivul echipei, salvarea de la retrogradare, să fie îndeplinit.

„Clasamentul este strâns. De asta s-au apucat de fotbal, știu că joacă sub presiune. Sunt jucători cu experiență, unii au mai trecut prin momente dificile. Este important ca noi, staff-ul, împreună cu ei și cu conducerea să reușim să menținem echipa în prima ligă.

Dar trebuie să schimbăm atitudinea, să avem dorința de a câștiga, să punem presiune pe echipă, pe jucători. Trebuie să înțeleagă că jucăm sub presiune, doar așa putem face performanță.

Am așteptări de la fiecare jucător. Că au 18 sau 35 de ani, nu contează. Când intră pe teren, îl bag pentru că am încredere în el, îmi doresc să facă diferența, să ajute echipa”, spune antrenorul ilfovenilor.

Mai multe știri din Superligă:

Rapid l-a cucerit pe fostul mare atacant al României: „Va ajunge să conducă fotbalul românesc!” » Despre șansele la titlu: „Acestea sunt atuurile lor”
RAPID
Rapid l-a cucerit pe fostul mare atacant al României: „Va ajunge să conducă fotbalul românesc!” » Despre șansele la titlu: „Acestea sunt atuurile lor”
Prietenul lui Pogba, pus în dificultate la conferința lui Dinamo: „Cine? A, da. A fost aici”
DINAMO - OȚELUL
Prietenul lui Pogba, pus în dificultate la conferința lui Dinamo: „Cine? A, da. A fost aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  17 Februarie 2024, 19:05

Trebuie sa intelegem asta...ca eu nu sunt antrenor.

dobrin
dobrin  •  17 Februarie 2024, 18:58

Dica: „Trebuie să înțelegem asta!” Mai bine ai intelege tu ca n-ai ce cauta in antrenorat.

steaua.libera
steaua.libera  •  17 Februarie 2024, 18:54

Cât de slab poate să fie antrenorul ăsta. Încă mai antrenează în Liga I fiindcă e are o coloană vertebrală tare ca fularul, pleacă discret (ceea ce patronii din L1 apreciază foarte mult) și așteaptă la cotitură următoarea “provocare”

Vezi toate comentariile (4)
Comentează