FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. A câștigat „meciul” cu Gigi Becali și a explodat! Secretele din spatele transformării lui Florin Tănase

Stagiunea trecută, Tănase a marcat 7 goluri în 30 de partide +28   FOTO
Stagiunea trecută, Tănase a marcat 7 goluri în 30 de partide

Articol de , - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 14:58 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 15:34

Florin Tănase, 25 de ani, are un început perfect de sezon la FCSB, cu 3 goluri în 3 meciuri. Randamentul excelent apare tocmai când s-a impus în negocierea cu Gigi Becali și e folosit doar ca mijlocaș, nu mai e vârf.

Tănase îl ruga pe Becali să nu mai fie utilizat atacant, și tot era sacrificat când patronul se supăra pe Gnohere sau pe Adrian Petre. De când nu îl mai trimite ca "număr 9" pe fotbalistul crescut la Viitorul, acesta are perioada lui cea mai bună la FCSB.

Căpitan al roș-albaștrilor, Florin a marcat în fiecare dintre primele trei partide ale acestui sezon. Rezultatele: 3-0 cu Astra, 3-0 cu Șirak, 3-0 cu Viitorul. Doar în Europa League, împotriva armenilor, a înscris din penalty, celelalte două goluri au fost din acțiune.

Tănase a fost folosit de fiecare dată la mijlocul terenului. Cu Astra, monitorizarea InStat l-a surprins ca mijlocaș în fața apărării, în cea mai joasă poziție în care a evoluat în cariera lui. Duminică seară, împotriva Viitorului, el a fost inter într-un sistem 4-1-4-1, în care închizătorul era Ovidiu Popescu, iar Florin și Moruțan erau mijlocașii centrali ofensivi.

Buș și Buziuc l-au salvat

Florin începuse bine și stagiunea trecută, în care Bogdan Andone folosea tactici asemănătoare și îl distribuia pe el în același rol, numai că Becali l-a mutat, pe parcurs, iar ca atacant. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani e printre oamenii din lot cei mai apropiați de patron, discută cu Gigi și în privat, așa că și-a permis să-l roage să nu-l mai trimită în atac

Becali a ținut cont de solicitare numai când a avut măcar un vârf clar la dispoziție, așa cum îi are acum pe Buș și pe Buziuc.

Primul e titularul, al doilea a fost utilizat în fiecare joc pe parcurs. A intrat câte 45 de minute cu Astra și cu Șirak și 30 de minute cu Viitorul. Al treilea atacant, Adrian Petre, e doar un spectator, fiindcă nu mai e dorit la FCSB, însă Tănase tot scapă de "chin" datorită lui Buș și lui Buziuc

121 de meciuriși 33 de goluri a adunat Tănase la FCSB în prima ligă. El a avut de suferit imediat după ce a semnat cu roș-albaștrii, și-a rupt genunchiul într-un meci cu Craiova și a absentat o jumătate de an

Florin Tănase: "Nu mă așteptam să mai joc pe aici"

Tănase are 25 de ani și se află la FCSB din 2016, când a fost cumpărat de la Viitorul cu 1,5 milioane de euro. Chiar dacă numele lui a fost vehiculat des pentru un posibil transfer, n-a fost vândut. După victoria cu Viitorul, mijlocașul a recunoscut că nu are parcursul pe care și-l imagina în cariera lui: 

"Credeam că aveam să plec în alt campionat până la vârsta aceasta, dar asta e situația... Nu sunt disperat, mai am timp să mă transfer". Cel mai recent a fost pomenit campionatul din SUA ca destinație posibilă pentru Tănase, însă Becali a cerut 5 milioane de euro și afacerea a picat. Florin e plătit la FCSB cu 17.000 de euro lunar, cel mai mare salariu din lot.

FOTO. Imagini spectaculoase din victoria-șampanie cu Viitorul

+24 FOTO

VIDEO FCSB și-a prezentat echipamentul pe care îl va folosi în meciurile din deplasare din acest sezon

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Cornel Dinu știe cine e în spatele rezultatelor obținute de roș-albaștri: „100% e mâna lor!”

Presa din Cehia a prezentat-o pe FCSB drept: „Fosta Steaua București, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
saviola3_4
saviola3_4  •  02 Septembrie 2020, 18:37
Postat de hazdrubal22 pe 02 Septembrie 2020, 18:16

Gata, nu mai e fcsb barcelona estului?

steaua e steaua, nu barcelona estului , pe barca i-am batut in 86 :) stii tu ceva, suntem cea mai buna echipa din europa de est, aia e altceva:)

hazdrubal22
hazdrubal22  •  02 Septembrie 2020, 18:16
Postat de saviola3_4 pe 02 Septembrie 2020, 18:10

asta e balerin nu fotbalist! desgirur cu alde academica clinceni poate parea fotbalist dar in rest, zero, fite multe, simulari si fotbal ioc. de fapt ca el sunt majoritatea fotbaliatorilor din liga mamaliga.

Gata, nu mai e fcsb barcelona estului?

saviola3_4
saviola3_4  •  02 Septembrie 2020, 18:10

asta e balerin nu fotbalist! desgirur cu alde academica clinceni poate parea fotbalist dar in rest, zero, fite multe, simulari si fotbal ioc. de fapt ca el sunt majoritatea fotbaliatorilor din liga mamaliga.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close