FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, a doua țeapă la rând din Bănie? Ce traiectorie a avut ultimul transfer al lui Gigi Becali

Articol de , - Publicat vineri, 03 iulie 2020 10:56 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 11:43

Marius Briceag, cea mai proaspătă achiziție a vicecampioanei, vine să întărească o echipă care își dorește titlul și grupele Europa League, deși a evoluat în ultimul an la un nivel submediocru

Primul nume pe care FCSB îl propune pentru campania din mercato pentru sezonul următor reprezintă poate cea mai surprinzătoare alegere din ultimii ani pe care a făcut-o clubul patronat de Gigi Becali. Marius Briceag, fostul fotbalist al Universității Craiova, care de mai bine de un an a dispărut din circuitul Ligii 1.

Nu doar că rivala FCSB-ului în lupta pentru titlu l-a dat deoparte și nu l-a mai avut în vederi, dar Briceag a ajuns să coboare atât de mult nivelul, încât în palmaresul său pe sezonul actual figurează meciuri care de obicei apar fie la jucătorii foarte, foarte tineri, fie la cei a căror valoare lasă foarte mult de dorit și au eșuat la primele două eșaloane.

Briceag a fost trimis de Universitatea Craiova la echipa secundă, care a activat în Seria 3 din Liga a 3-a. Aici, actualul jucător al roș-albaștrilor a avut adversare precum Vedița Colonești, Blejoi, Pucioasa, Tractorul Cetate, Sporting Roșiori sau Unirea Bascov. Singura partidă pe care fundașul stânga a bifat-o în 2020 a avut loc în martie, Balotești - U Craiova II.

"Sunt fericit că am semnat cu acest club mare, care își propune mereu să realizeze performanțe importante. Mulțumesc mult conducerii clubului pentru încrederea acordată și sper să demonstrez pe teren că pot fi util echipei în lupta pentru îndeplinirea obiectivelor"
Marius Briceag, fundaș FCSB

A doua țeapă la rând din Bănie?

În urmă cu 2 ani, FCSB a procedat la fel ca acum, a luat un fotbalist pe care Craiova îl lăsase să plece. E vorba despre Hristo Zlatinski, care la FCSB a avut o experiență extrem de scurtă. A bifat doar 3 partide, după care Gigi Becali i-a interzis să mai joace și la scurt timp a și părăsit clubul. În momentul în care a semnat cu roș-albaștrii, mijlocașul bulgar avea un cu totul alt nivel, mai bun, decât cel de acum al lui Briceag. Zlatinski jucase în campionatul de dinaintea sosirii la FCSB nu mai puțin de 30 de meciuri, dintre care 28 ca titular.

La fel ca Gebhart și Gikiewicz!

Nu e pentru prima dată în ultimii 4-5 ani când FCSB apelează la transferuri șocante, din punctul de vedere al nivelului incredibil de slab de la care a venit un fotbalist anume. Există două exemple extrem de asemănătoare cu cel de acum în care se regăsește Briceag:

  1. Timo Gebhart: a fost adus de Laurențiu Reghecampf, în primăvara lui 2016. Avea 27 de ani și ultima echipă pentru care jucase era Nurnberg II, formație care activa la acel moment în a treia ligă din Germania. Mijlocașul a dezamăgit la FCSB, a jucat doar 5 meciuri, dintre care unul singur ca titular. Apoi a fost dat afară.
  2. Lukasz Gikiewicz: a fost adus în vara trecută. Avea 31 de ani și i-a fost propus lui Gigi Becali de Florin Motroc, care îl știa din zona Golfului, unde polonezul evoluase. Întâlnirea dintre Motroc și patronul FCSB-ului avusese loc întâmplător, la un schit la care merseseră amândoi în același timp. Nivelul de la care venise Gikiewicz era unul penibil. De la Al Hajer, o echipă din al treilea eșalon din Arabia Saudită.

100 de mii de euroa costat Briceag în 2015, atunci când U Craiova l-a cupărat de la CSM Rm. Vâlcea

Frăsinescu ar fi altă achiziție-șoc!

După aducerea lui Briceag, FCSB ar putea să continue să uimească în mercato. Gigi Becali a declarat că l-ar dori pe stoperul celor de la Poli Iași, Cosmin Frăsinescu. Fundașul are nu mai puțin de 35 de ani și jumătate și se gândea la retragerea din activitate. Recent el a bifat prezența cu numărul 400 în Liga 1, unde a debutat în 2004, în tricoul Gloriei Bistrița. Frăsinescu a avut o singură și extrem de scurtă experiență în străinătate, în 2011 a fost în Azerbaidjan, unde a jucat doar 4 meciuri pentru Hazar Lankaran. "Mie îmi place de Frăsinescu, îl consider unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1", a spus Gigi Becali.

+12 FOTO

Traian Băsescu a influențat un titlu de campioană în Liga 1: „A fost un imbold pentru cei care erau la Ligă, la Federație”

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB. Gigi, ia-i și pe ei! 5 transferuri cu care patronul FCSB mai poate să uimească, după aducerea lui Briceag

EXCLUSIV Cristi Borcea, anunțul momentului pentru fanii lui Dinamo: „Știu ce vor suporterii, dar nu mă mai întorc niciodată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
andrei.f
andrei.f  •  03 Iulie 2020, 16:00

Jiji nu bagă bani mulți în fotbal dar, ar scoate cu lopata .

rumunek
rumunek  •  03 Iulie 2020, 12:39
Postat de rumunek pe 03 Iulie 2020, 11:59

E adus pentru 1-2 meciuri. Ceilalți sunt accidentați, inclusiv Pantea, poate îi spune cineva și lui Mister Ilie, că u se uită la știrile digi. Sau rămâne rezervă, dacă e suficient de ieftin.

Revin asupra celor spuse mai devreme. Selecționerul patron spune că Briceag a fost adus totuși pe post de fundaș central ))). În primul rând pentru că e român, apoi pentru că e gratis. Mare e grădina...

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  03 Iulie 2020, 12:38

"Marius Briceag, cea mai proastă achiziție a vicecampioanei, vine să întărească o echipă care își dorește titlul și grupele Europa League, deși a evoluat în ultimul an la un nivel submediocru"

Vezi toate comentariile (9)
Comentează