FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florinel Coman, pacient sau fotbalist? Îngrijorare la FCSB înainte de RMN: se conturează a patra accidentare gravă din ultimii 2 ani!

Florinel Coman, căpitan FCSB // foto: Imago Images
Florinel Coman, căpitan FCSB // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 05 august 2022 08:11 / Actualizat vineri, 05 august 2022 11:00

Florinel Coman (24 de ani), FCSB, s-a accidentat din nou. Primul diagnostic e ruptură musculară. Dacă va fi confirmat de RMN-ul pe care îl va efectua vineri, atunci va fi a 4-a problemă medicală majoră din ultimii 2 ani, interval în care a stat pe margine, din diverse motive, mai mult de 50% din timp.

FCSB e pe cale să plătească foarte scump succesul de miercuri, din turul cu Dunajska Streda, care o apropie de play-off-ul Conference League. Ar putea să-l piardă pentru o perioadă lungă pe cel care a purtat banderola de căpitan. 

Florinel Coman a simțit în finalul primei reprize o înțepătură la coapsa stângă, iar în pauză Nicolae Dică a decis să-l schimbe, tocmai pentru a nu risca o accidentare gravă. După terminarea partidei însă, un prim diagnostic pus de medicul vicecampioanei, Flavian Arămitu, sună extrem de rău: ruptură musculară!

Rafală de lamentări » Dan Petrescu a lovit în toată lumea după egalul cu Soligorsk: „Lor le amână meciul Federația, nouă nimic! Eu n-am jucători de atac, ei au avut 7 pe bancă”
ȘAHTIOR SOLIGORSK - CFR CLUJ 0-0
Rafală de lamentări » Dan Petrescu a lovit în toată lumea după egalul cu Soligorsk: „Lor le amână meciul Federația, nouă nimic! Eu n-am jucători de atac, ei au avut 7 pe bancă”

Ruptură = Minimum 5 săptămâni de pauză pentru Florinel Coman

Pe parcursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine, Coman va fi supus și unui RMN, iar rezonanța magnetică va arăta exact tipul accidentării pe care a suferit-o. 

Dacă se va confirma diagnosticul, atunci Coman va urma să stea departe de gazon cel puțin 5 săptămâni, ceea ce înseamnă că va reveni abia în octombrie, după ce campionatul se va relua în urma pauzei pentru jocurile naționalei cu Finlanda și Bosnia. 

Ar fi o nouă lovitură pentru un fotbalist care mai mult a absentat în ultimii 2 ani decât a fost pe teren. Ar fi a 4-a accidentare gravă, care l-ar scoate din nou din circuit pentru un interval îndelungat.

Ce accidentări serioase a suferit Florinel Coman la FCSB 

Prima accidentare: 17 septembrie 2020

  • a suferit o accidentare gravă la gleznă, în meciul cu Backa Topola, din Europa League, din cauza căreia a stat pe margine 3 luni

A doua accidentare: 25 martie 2021 

  • s-a rupt muscular în minutul 4 al meciului România - Macedonia de Nord 
  • a stat pe margine 4 luni

A treia accidentare: 23 august 2021 

  • a cedat în meciul FCSB - Sepsi 1-1 
  • a avut nevoie de operație pentru a scăpa de pubalgie 
  • a stat pe bară alte 4 luni

A patra accidentare: 3 august 2022 

  • a acuzat probleme musculare în Dunajska Streda - FCSB 
  • ar putea absenta cel puțin 5-6 săptămâni

1 gola marcat Florinel în ultimul an, reușita din returul cu Saburtalo

3 milioane de euroe cota din prezent a lui Coman, jumătate din cât valora în urmă cu doi ani și jumătate

Florinel Coman, pacient sau fotbalist? Îngrijorare la FCSB înainte de RMN: se conturează a patra accidentare gravă din ultimii 2 ani!
Dunajska Streda - FCSB | Florinel Coman, noul căpitan al roș-albaștrilor, a ieșit de pe teren la pauză.

Florinel Coman este cel mai scump transfer făcut de Gigi Becali

De când Becali e patron la FCSB, Coman reprezintă cel mai costisitor fotbalist care a făcut obiectul unui transfer. În septembrie 2017, FCSB achita 2,5 milioane de euro, după care, la scurt timp, a răscumpărat și procentele deținute de clubul lui Hagi, pentru care a mai plătit încă 500.000 de euro. 

Cu totul, efortul financiar, exclusiv pentru aducerea lui, a fost de 3 milioane de euro. Coman a împlinit în aprilie 24 de ani. 

Coman jucase 177 de minute în 3 zile 

Florinel s-a aflat înaintea meciului cu Dunajska Streda într-o situație cu care nu s-a mai întâlnit în ultimul an și jumătate. Să joace aproape două meciuri integral într-un interval de numai 3 zile. 

Pe 28 iulie, la returul cu Saburtalo, a fost schimbat în minutul 88, când s-a resimțit muscular, după care, peste numai 73 de ore, a bifat 90 de minute cu FCU Craiova. Peste alte 3 zile, miercuri seară, a fost din nou titular, dar a cedat în finalul primei reprize. 

Ultima dată când mai jucase atât de mult într-o perioadă scurtă a fost în finalul lui ianuarie - începutul lui februarie 2021.

S-a accidentat și Risto Radunovic

Nu doar Coman s-a ales cu probleme medicale după meciul cu Dunajska Streda. Risto Radunovic s-a accidentat în prima repriză, însă n-a vrut să iasă la pauză și a dorit să joace în continuare. A rămas pe teren și chiar a oferit assistul la reușita lui Tamm. 

La final, durerile pe care le-a suportat au fost extrem de mari, astfel că staff-ul medical s-a temut chiar să nu aibă o accidentare gravă. A fost supus ieri unei radiografii, care a arătat că nu e vorba despre așa ceva

Cel mai probabil însă, el va fi menajat cu Mioveni, în următoarea etapă de campionat, tocmai pentru a fi bun de joc la returul cu Dunajska.

Mai multe știri despre FCSB: 

Reacția lui Cristi Dulca după ce fiul său a semnat cu FCSB: „A fost singura echipă care l-a vrut cu adevărat pe Marco”

Ce au făcut posibilele adversare din play-off-ul Conference League ale echipelor românești » Avertisment mare pentru FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
Agamemnon
Agamemnon  •  05 August 2022, 19:15

Să se apuce să dobândească licența de antrenor. După ce pleacă Dică îl pune barosanul pe Luțu. Apoi revine Pietrea, iar Dică și după... poate o primi și el o șansă.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  05 August 2022, 15:30
Postat de adriann_ pe 05 August 2022, 14:45

Hai postacel, canta la alta masa, stim cu totii cate milioane de doze de vaccin au ramas neutilizate si ce-i mana in lupta pe banditii cae iti platesc postaceala. Cum stiai tu ma ca de la COVID se rupe Coman, ceva de speriat :)) DAR BRUSC ARGUMENTUL CU DJOKOVIC NU E BUN, NU E ESANTIONUL REPREZENTATIV :)) Mars ma!!!

hahah.. pai nu stiam ma, am constatat! Dar e bine ca le ai tu cu stiinta, la fel ca vraciul suprem Becali, stapanul de oi care are puterea sa decida pentru sanatatea si viata juca-*** de la FCSB!! Amin!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  05 August 2022, 15:04
Postat de ralffy_mr pe 05 August 2022, 14:58

e bine ca ti-ai gasit influencer despre care nu stii nimic... te da inteligenta afara din casa, ca sa zic asa! :-)

Ai citit ma dex-ul? Despre ce influencer vorbești mai băiatule? Vezi sa nu ieși fără botnița de sub dus

Vezi toate comentariile (43)
Comentează