FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Aleargă mult, dar se rup încontinuu » FCSB, cu infirmeria plină după meciul cu DAC

Olaru iese mereu printre primii 3 jucători la kilometri alergaţi
Olaru iese mereu printre primii 3 jucători la kilometri alergaţi

Articol de , , - Publicat sambata, 13 august 2022 07:01 / Actualizat sambata, 13 august 2022 12:14

Fotbaliștii FCSB-ului au dat iar peste cap contorul care le măsoară efortul din meci. Olaru a alergat din nou cel mai mult, urmat de Octavian Popescu, Edjouma și Cordea. Partea rea e că se adună tot mai multe accidentări: Cristea, Florinel Coman, Ovidiu Popescu, Panțâru, Șut, Dumiter.

FCSB are un lot foarte bine pregătit, cu o condiție fizică excelentă, întrebarea este dacă nu cumva echipa e prea bine pregătită! Roș-albaștrii au parcurs kilometri mulți și în partida retur cu Dunajska Streda, în care ei și-au asigurat calificarea în play-off-ul Conference League. 

Patru dintre jucătorii lui Dică au înregistrat mai mult de 11,5 kilometri de fiecare: Olaru, Octavian Popescu, Edjouma, Cordea, în ordinea aceasta. Șase jucători au avut mai mult de un kilometru și jumătate parcurs în viteză mare. 

Datele sunt foarte bune și confirmă parametrii pe care fotbaliștii lui Becali i-au bifat și în meciurile trecute din stagiunea curentă, un semn că echipa a fost antrenată bine de la începutul verii până acum, nu a fost nevoie ca Nicolae Dică să schimbe ceva ce nu funcționa.

Avem raportul observatorului UEFA! FCSB, aproape de o sancțiune drastică: suspendare și amendă 200.000 de euro!
FCSB - DUNAJSKA STREDA 1-0
Avem raportul observatorului UEFA! FCSB, aproape de o sancțiune drastică: suspendare și amendă 200.000 de euro!

Thomas Neubert, constanta de la FCSB. Părțile bune și părțile rele

Constanta din staff în perioada aceasta a reprezentat-o prezența în staff a lui Thomas Neubert. Preparatorul fizic german a colaborat cu Anton Petrea și a rămas alături de Dică, deși Becali nu era convins să-l păstreze. Neubert e cel mai bine plătit preparator fizic din istoria campionatului românesc, el are 10.000 de euro lunar. 

A mai câștigat aceeași sumă Javi Reyes la Dinamo, specialistul spaniol pe care îl adusese Contra. 

Reyes nu a încasat banii aceia pentru multă vreme, fiindcă el și Contra au părăsit clubul la puțin timp după ce Pablo Cortacero și oamenii lui începuseră să arate semne clare că ei nu aveau să investească așa cum promiseseră atunci când preluaseră acțiunile de la Negoiță. 

Performanțele pe care le obțin roș-albaștrii atestă o condiție fizică foarte bună. Latura rea din punctul acesta de vedere: se adună tot mai mulți accidentați. Au picat Iulian Cristea, Şut, Ovidiu Popescu, Florinel Coman, Panțâru, Dumiter. Primii trei vor mai evolua abia în anul următor. 

Accidentările au împuținat un lot pe care Becali tocmai reușise să-l completeze cu câțiva jucători, după ce FCSB pornise stagiunea într-un efectiv foarte mic.

Florinel Coman s-a dus la „vraciul” din Serbia, care l-a reparat instantaneu

Cristea și Ovidiu Popescu au suferit accidentări grave la genunchi, leziuni ale ligamentelor, și au necesitat operații, iar acum au nevoie de perioade lungi pentru recuperare. Florinel Coman a avut o leziune musculară și a fost reparat mai rapid decât era estimarea inițială. 

În loc să stea o lună și jumătate, Coman a lipsit de la antrenamente doar câteva zile, un timp în care a fost la Belgrad pentru un tratament la Marijana Kovacevici, „vraciul” care a însănătoșit aproape miraculos mulți sportivi de-a lungul vremii. Florinel a fost rezervă la partida cu Dunajska, una câștigată cu 1-0. Becali a explicat la DigiSport care e starea atacantului: 

„Coman ar fi putut juca și joi seara, doar că nu am vrut să mai riscăm, ce rost avea? Dacă ar fi fost nevoie să apelăm la el ar fi intrat pe teren în repriza a doua. El va putea juca fără probleme în play-off, cu Viking. Dică mi-a spus că Florinel mai are nevoie de încă două antrenamente cu echipa ca să ajungă într-o formă bună”.

Cazul cel mai grav la FCSB: Panțâru stă de 15 luni!

Cazul cel mai grav este acela al lui Ionuț Panțâru. El a suferit o accidentare în aprilie 2021, într-un meci cu Sepsi pierdut cu 1-2, și de atunci nu a mai jucat deloc. A fost operat și intervenția nu a funcționat, pe urmă a mai suferit o operație. 

Din cauza accidentării de la genunchi și din pricina pauzei foarte lungi pe care a avut-o deja, nu e clar dacă Panțâru va mai putea să revină în fotbal ori dacă o să fie capabil să mai evolueze la același nivel la care era înainte de leziunea aceea. Ovidiu Popescu e chinuit și el rău de accidentări. 

El a mai avut o leziune a ligamentelor, a mai fost operat și a mai absentat o jumătate de an. 

Problema aceasta nouă i-a apărut tocmai într-un moment în care Popescu devenise titularul postului de fundaș dreapta, câștigase concurența cu Valentin Crețu. După accidentarea lui, clubul l-a achiziționat de la Farul pe Radu Boboc, un fundaș lateral specializat, nu reprofilat din mijlocaș, așa cum e Popescu.

Olaru și Octavian Popescu sunt și în topul minutelor

În acest sezon, FCSB a disputat până acum 8 partide. Jumătate dintre ele în campionat și jumătate în Conference League. Dawa e fotbalistul cel mai folosit, cu 720 de minute bifate, adică un procentaj de 100%. În urma camerunezului se află Olaru și Octavian Popescu, în ciuda faptului că sunt jucători care fac o imensă risipă de efort meci de meci.

JucătorMinute
Dawa720
Olaru600
Oct. Popescu575
Cordea562
Ov. Popescu525

Citește și alte știri despre FCSB:

Transferul la FCSB care i-a dat mari emoții lui MM Stoica: „Mare lucru că a reușit Gigi să nu spună! A păstrat secretul până azi”

EXCLUSIV Avem raportul observatorului UEFA! FCSB, aproape de o sancțiune drastică: suspendare și amendă 200.000 de euro!

FCSB a împrumutat un fotbalist la CS Mioveni! Ultimele achiziții l-au scos din planurile lui Dică

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (55)
francescoli1974
francescoli1974  •  14 August 2022, 16:52

Steaua București a fost , este și va fi echipa Armatei ,restul sunt chibiteli ieftine ale unora ce le convine să simpatizeze cu o echipă de top in liga 1 și care este o uzurpatoare decât să susțină o echipă in liga 2,cea adevărată,in caz de promovare ar migra o mare parte dintre susținătorii echipei pipereanului spre ceilalți pt că așa sunt bravii români,întorc armele.

alexandru69
alexandru69  •  14 August 2022, 15:05

A propos,unde e talpanik? Se teme de acel dosar ascuns de csa? De un an si 4 luni***?Vom vedea in curand! Stiu ce vorbesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexandru69
alexandru69  •  14 August 2022, 15:01
Postat de francescoli1974 pe 13 August 2022, 22:29

Martorii lui Gigi au intrat în sevraj, bă,Steaua București a fost și este echipa Armatei nu a păstorului piperean.

Steaua este FCSB ,dle francescp.li si asta pentru ca nu s a înființat în 2017 ,ci este în liga 1 din 1947.Asa ca ,cinci mic si joc de glezne ,cum era pe vremea mea si a lui Marius,Gabi sau chiar Iordache! Daca stii macar cine a fost Iordache ,pariez ca nu stii cine a fost chiar Răducanu.Ma rog,nu stiu de ce tot răspundem clonatilor.Si aici nu e vorba de pier Becali ,ci faptic! Steaua e cea din liga 1 ,iar cea e o clona care s a vrut inviata. Sa va vedem ,clonatilor,cand instanta va forța clubul csa sa scoată la lumină dosarul ( care trebuia scos de 1 an și 4 luni)care va v a ingropa ca si clona????.Ideea e ca le este frica de puscarie ,la banii care s au pierdut pe un club inexistent.Vom trai si vom vedea.Clonatilor!????

Vezi toate comentariile (55)
Comentează