FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Alarmă la FCSB! Florin Tănase, omul despre care MM Stoica crede că „nu putem juca fără el”, e incert pentru derby-ul cu CFR Cluj

Articol de , , - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 15:21

Florin Tănase, fotbalistul despre care MM Stoica crede că „nu putem juca fără el”, a evoluat doar 45 de minute în amicale celor de la FCSB. Chinuit de probleme medicale, mijlocașul ofensiv e incert pentru derby-ul cu CFR, de duminică. 

FCSB va trebui să se descurce împotriva liderului CFR fără fotbalistul pe care Mihai Stoica îl consideră cel mai important din lot. Accidentat, Florin Tănase, 25 de ani, a fost folosit numai o repriză în cele patru amicale pe care le-au disputat roș-albaștrii în stagiul din Marbella și nu se află acum nici măcar la nivelul de pregătire pe care-l au colegii lui, pe care Vintilă îi consideră oricum departe de forma ideală pentru competiție. 

Tănase a apărut doar în partida cu Basel, pierdută cu 0-1. Celelalte trei adversare din testele pe care el le-a ratat: Lokomotiv Moscova, Karlsruher, Jeonbuk. Problema cu „Tase” e importantă fiindcă el era titular incontestabil și constituia un element important din noua idee de joc a FCSB, în care Florin ocupa poziția din spatele cuplului ofensiv Man - Coman. 

MM îl complimentase înaintea cantonamentului din Spania: „Avem fotbaliști tineri foarte buni, însă unicul fără care nu se poate juca e Florin Tănase!”. De data asta va trebui ca echipa să poată juca și fără el, în cazul în care Vintilă nu va îndrăzni să riște și să-l folosească așa, nepregătit, în jocul cu Clujul. Ce soluții ar avea antrenorul pentru situația în care fotbalistul crescut la Viitorul nu va putea să evolueze? 

Moruțan ar fi înlocuitorul lui Tănase ca mijlocaș ofensiv, Oaidă, Nedelcu și Olaru ar alcătui linia de trei mijlocași. O linie „subțire”, din trei jucători tineri și nerulați împreună în niciun meci oficial. Vintilă e încurcat și de absența lui Ovidiu Popescu, un jucător care ar fi fost titular fie ca inter, fie ca închizător.  

Formula care rezultă în condițiile acestea de criză, cu mulți fotbaliști foarte tineri, e convenabilă pentru planul lui Becali de a rula cât mai mulți „copii”, dar e și riscantă în condițiile în care adversarul e cel mai experimentat și mai puternic din competiție.  

8 goluria marcat Tănase în sezonul de toamnă, 4 în Liga 1 și 4 în preliminariile Ligii Europa, în 28 de partide

Citește și:

Fostul fotbalist al lui FCSB, cu peste 100 de meciuri în Liga 1, e acum broker! „Prima bătaie mi-am luat-o de la Cîrțu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  28 Ianuarie 2020, 18:19

pierdere grea... cine mai obtine 11m?

mosierul
mosierul  •  28 Ianuarie 2020, 17:31

...păi normal că îl consideră celai important din moment ce îți scoate lovitura de la 11 m doar cu ajutorul unei adieri de vânt..!!!!

mozart.48
mozart.48  •  28 Ianuarie 2020, 16:43

Bun așa / tot așa!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează