FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fostul fotbalist al lui FCSB, cu peste 100 de meciuri în Liga 1, e acum broker! „Prima bătaie mi-am luat-o de la Cîrțu”

Articol de GSP - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 22:47

Emil Ducu Ninu (33 de ani), fostul stoper legitimat la FCSB între 2008 și 2010, retras între timp din activitate, a făcut o reconversie profesională și acum lucrează în domeniul financiar, într-o firmă unde predă cursuri despre educație financiară și tranzacționare.

Fundașul care a prins 8 meciuri la FCSB a trecut pe la echipe din Bulgaria, Cipru sau Israel și afirmă, într-un interviu TV Telekom Sport, că acele experiențe l-au „făcut să înțeleagă că sportivii sunt tratați ca niște sclavi în România”.  

Fostul fotbalist al lui FCSB, cu peste 100 de meciuri în Liga 1, e acum broker! „Prima bătaie mi-am luat-o de la Cîrțu”
  • Ducu Ninu (foto dreapta), într-un duel din 2008, la antrenamentul FCSB, cu Pleșan și Rădoi

„Ultimii 3 ani şi jumătate, pe care i-am jucat afară, m-au făcut să înţeleg că noi suntem nişte sclavi în România, ca sportivi. 

Prin prisma alimentaţiei, prin prisma educaţiei pe care o primim în contextul echipei, prin prisma asigurărilor medicale. Orice jucător care se accidentează în România şi care nu are asigurare făcută de el ajunge să lase de fotbal”, a declarat Ninu, conform sursei citate. 

DUCU NINU A AJUNS EXPERT ÎN DOMENIUL FINANCIAR

Fostul internațional de tineret (12 meciuri la U21, în generație cu Scarlatache, Bogdan Stancu sau „Dodel” Tănase) lucrează acum în afara sportului, ca expert în domeniul financiar!

„Eu m-am gândit şi am ştiut ce să fac. Pentru că altfel eram un jucător care ajunge la vârsta de 30 de ani, ajunge să se umilească pe la Liga a 3-a, Liga a 2-a, pentru un salariu de 2000 de lei şi niciodată nu m-am complăcut în situaţia asta. Şi am preferat să o iau de la zero. Nu o spun cu răutate, dar mulţi dintre noi din fotbal, din sport, nu ştim ce înseamnă educaţie financiară.  Mulţi dobândim bani în fotbal şi nu ştim ce să facem cu ei. Eu aveam idee ce înseamnă tranzacţionatul, ce înseamnă investiţia la bursă, ce înseamnă investiţia într-o piaţă financiară, doar că nu ştiam exact toate dedesubturile. 

Prin simplul fapt că făceam asta înainte să mă las de fotbal, m-am dus cu ideea: <<Bun, poate pot să trăiesc şi din asta>>.  Şi aşa am ajuns să lucrez la Profit Point. Aşa se numeşte. Tot ce înseamnă predare, pentru că ţin cursuri de educaţie financiară, cursuri de tranzacţionare şi investiţii. Atât practică, cât şi teoretică”, a mărturisit Ducu Ninu. 

Ducu Ninu: „Nu mă fac antrenor, că aș ajunge ca și Cîrțu, să bat jucătorii”

El a explicat și de ce nu vrea să se apuce de antrenorat: „Cîrțu mi-a fost model, prima bătaie pe care am luat-o de la el a fost. Sunt genul de om care mă implic total în ceea ce fac şi cred că aş ajunge ca domnul Sorin Cîrţu, până la urmă cedezi. ”

Emil Ducu Ninu a evoluat de-a lungul carierei pentru Progresul București, FCSB, Gloria Buzău, Gloria Bistrița, Farul, Viitorul, U Cluj, Levski Sofia, AEK Larnaca, Hapoel Bnei Lod, Maccabi Ahi Nazareth și Energeticianul. În total, a strâns 106 de meciuri în Liga 1. 

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Nicolae Ceaușescu era supărat după ce Steaua a câștigat Cupa Campionilor! Dezvăluiri după 34 de ani: „Sper că nu e o întâmplare! Boloni, tu de ce n-ai tras pe sus?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
cobra_z
cobra_z  •  28 Ianuarie 2020, 15:54

sunt prost , dar uitandu-ma la ziaristii gsp prind curaj :))))))))))))) prea mult se aseamana cu dodel si prea mult succes are in domeniul financiar :))))))))) "expert în domeniul financiar" ...deci daca faci un curs de cateva luni despre actiuni si burse ajungi "expert in domeniul financiar "=)))))))))

baddog2
baddog2  •  28 Ianuarie 2020, 15:37

Breaking news,peluza nord și-a anunțat revenirea la meciurile celor de la FCSB!!!

persanu
persanu  •  28 Ianuarie 2020, 12:21

Conditiile da sunt varză, traiul mai ales la oras da e medieval, educatia este zero la fel, dar asta nu este o scuză pentru ca sunt unii care pleacă de pe prispa casei si din birt si reușesc, restul sunt plafonati de însăși gândirea lor formată tot de ei. Sunt cazuri celebre chiar si in România, unii au fost favorizați alții nu. Ideea este ca se poate, si nu vb de perfecțiune ca oricum nu or sa reușească niciodată toți, dar măcar sa se vrea... Pai vorbim de fotbal, si vor condiții si bani etc jucatorii. Pai jucătorii ăștia ar trebui sa știe ce faceau marii jucători dupa antrenament sa ia exemplu, k Bryant statea si exersa ca nebunu sute de aruncări, Cristiano Ronaldo face exerciții in plus față de antrenament la varsta asta si la banii care ii are, nu s-au plafonat spunând am bani trăiesc sapte vieți si eu si familia mea... In fine. Perfectiunea nu există sunt convins, dar mi-aș dori să-l vad pe unu carr sa spună am făcut tot ce a depins de mine am avut talent viteza forta etc si n-am reușit. Evident ca poti face tot ce tinr de tine dar sa nu ai talent... Sau sa vrei sa înveți sapte sute de cărți dar sa nu ai capacitatea da reții... Pareri împărțite... Oricum o zi buna. La revedere

Vezi toate comentariile (18)
Comentează