FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB - ALASHKERT // Andone e vinovat de accidentări! Stoichiță mitraliază situația de la FCSB: „Jucătorii nu sunt buni nici pe post de steag! Antrenorul contează, nu preparatorul!”

Bogdan Andone
Bogdan Andone

Articol de GSP - Publicat joi, 01 august 2019 10:54

Mihai Stoichiță, fost antrenor la FCSB, a vorbit despre problemele de la echipa roș-albastră, explicând greșelile făcute de staff și conducere.

  • FCSB va juca azi cu Alashkert, de la 21:30, în manșa a doua a din turul II al preliminariilor Europa League. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV. În tur, FCSB s-a impus cu 3-0.

Stoichiță, actual șef al Comisiei Tehnice al FRF, a spus că problema celor de la FCSB nu este cauzată de folosirea jucătorilor pe alte posturi, ci de valoarea individuală.

„Jucătorii nu se prezintă bine, nu dau randament oriunde i-ai pune, orice improvizație ai face. Probabil că și dacă-i pui pe post de steag, nu ar face-o bine. Florin Tănase e un contraexemplu. A jucat inter, mijlocaș central și atacant și a făcut-o bine. Dacă ai valoare, joci bine pe orice post. Nu văd unul care să se întrebe dacă valoare individuală a jucătorilor le permite să joace pe alte posturi”, a declarat Stoichiță la Pro X.

Mihai Stoichiță: „Dennis Man era uzat fizic”

Stoichiță a explicat motivele din spatele accidentării atacantului Dennis Man, 20 de ani, din meciul cu FC Botoșani, 0-2. 

dennis man

„Man nu a avut pauză. Trebuia să aibă câteva zile libere. Era obligatoriu. După EURO, era nevoie de pauză. E uzat fizic. A jucat în sezonul trecut, a fost la echipa mare și după la EURO, unde a făcut un efort mare, pe o căldură incredibilă. Presiunea și tensiunea a crezut doza de uzare. Era normal să apară o accidentare”, a adăugat Stoichiță.

  • Man are ruptură musculară și are nevoie de o pauză de aproximativ o lună.

3.140 de minutea bifat Man la FCSB în sezonul trecut, în 39 de meciuri

241 de minutea jucat stelistul la EURO 2019

„Nu preparatorul fizic e de vină”

Fostul antrenor a vorbit și despre demiterea preparatorului Marian Lupu, acuzat de Becali că ar fi responsabil pentru accidentările frecvente din lotul roș-albastru. Stoichiță a spus că într-un staff preparatorul fizic face ce-i spune antrenorul.

„Problema preparatorului fizic e falsă. Nu cred că Lupu a greșit acum, după atâția ani. Eu știu că e foarte bun. Antrenorul principal coordonează totul, un preparator nu face de capul lui nimic. Antrenorul trebuie să-i spună ce vrea să facă în fiecare zi și să facă programul ca echipa să ajungă la pregătirea fizică optimă. Să fie foarte clar. Nu preparatorul fizic conduce echipa! Antrenorul principal e responsabil de munca fiecăruia”.

9accidentați are în acest moment FCSB: Al. Stan, Momcilovici, Pintilii, Nedelcu, Moruțan, Mihai Roman I, Gnohere, Hora, Man

 

Citește și:

Jucătorii de la FCSB, atacați din interior: „Dau de salarii mari și intervine automulțumirea. Bălașa de ce a fost adus la Steaua?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
jakeu
jakeu  •  01 August 2019, 14:44

Anul asta FCSB va termina sigur sub Dinamo.

gicab
gicab  •  01 August 2019, 12:53
Postat de fara_pista pe 01 August 2019, 12:03

Bine că are FCD1948SA. De-aia e acolo unde e...

Ți-am mai zis ce ești zero... nu eu o spun ci Ilie Dumitrescu... era un fel de misto la adresa lui... da tu ești zero de unde sa știi

catalynn
catalynn  •  01 August 2019, 12:31

Pe surse am aflat ca ne-a jjjijji l-a angajat pe Pompiliu Berbecaru, un veterinar cu rezultate extraordinare! :-)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează