FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Andrea Compagno, întrebat de ce FCSB nu are constanță în rezultate: „Explicația asta ține până la un punct”

Andrea Compagno // foto: Imago
Andrea Compagno // foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 08:41 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 09:52

Andrea Compagno, ales „Fotbalistul Străin al Anului 2022” în tradiționala anchetă GSP, are încredere în colegii săi și e convins că FCSB poate câștiga din nou titlul. 

Atacantul italian care a impresionat la FCU Craiova și FCSB nu pune la suflet dojenile lui Gigi Becali și îi sfătuiește pe cei mai tineri din echipă să nu mai stea cu ochii la TV dacă presiunea îi apasă.

- Spui că-ți place presiunea, ai jucat la un club cu un patron impulsiv, acum ești la altul. Ți-a fost teamă de reacțiile lui Gigi Becali? 
- Niciodată. Frică, niciodată! Presiune e, dar, sincer, cred că presiunea e bună pentru fotbaliști. Te împinge să dai totul. La fiecare antrenament, meci. OK, uneori poți greși, alteori faci lucrurile bine. Importantă e atitudinea. La asta se uită și patronii, și suporterii. Nu suntem roboți, și la cel mai înalt nivel se greșește, dar cred că dacă ai atitudine bună, nu ai nicio problemă nici cu suporterii, nici cu patronul.

- Ce se întâmplă cu FCSB? Aveți meciuri foarte bune, dar și altele extrem de slabe. De ce? 
- Trebuie să scăpăm de lucrul ăsta! Abia am găsit o continuitate de rezultate, am avut 4 victorii la rând, apoi cu U Cluj am fost foarte slabi, iar cu Rapid din nou foarte buni. Sincer, eu sunt la început. E abia a 3-a lună la mine. OK, încep să-mi dau seama, dar trebuie să aflu mai multe despre colegii mei, despre caracterul lor, atitudinea lor. E puțin ciudat. După meciul cu Rapid, cred că toți am înțeles că aia trebuie să fie atitudinea! La fiecare meci să intrăm cum am făcut-o cu Rapid. Sper că așa o să fie. Am vorbit între noi, e un drum pe care trebuie să mergem. 

- Să fie problema tinereții lotului? 
- Poate fi. Dar explicația ține până la un punct. Când ai jucători născuți în 1998 sau 1999, adică 23 sau 24 de ani, în fotbal nu prea mai ești tânăr. Avem calitate, doar continuitate ne mai trebuie. N-are nicio importanță că pe hârtie suntem foarte buni. Clasamentul de azi nu spune asta. Clasamentul zice că suntem pe la locul 6-7. Trebuie să ne ridicăm! Sper ca Rapidul să fie restartul pentru noi. Calitate avem, e clar! Doar constanță în atitudine ne mai trebuie. Altfel te poate bate oricine.

12 goluriîn 16 meciuri de Liga 1 a înscris Andrea Compagno în acest sezon pentru FCSB și FCU

Andrea Compagno, Fotbalistul Străin al Anului 2022: „Dacă știi că te deranjează ce se scrie, nu mai urmări!”

- Se compară FCSB în vreun fel cu cluburile mari din Italia? Și acolo patronii sunt impulsivi, apar des în presă, ce crezi? 
- Da, și în Italia e așa. Aici e puțin diferit prin felul în care se discută despre echipă. Sincer, eu nu mă uit pe internet sau la TV. Știu că se vorbește și se scrie mult despre Steaua, despre ceea ce a zis patronul nostru. În fiecare oră apar 2-3 știri despre clubul nostru. Poate că jucătorii tineri se uită prea mult la asta. Stau cu gândul prea mult la asta, nu la ceea ce au de făcut pe teren. În Italia, patronul se duce și vorbește direct cu echipa. Dar, până la urmă, e frumos ca patronul să aibă o pasiune așa mare. 

- Adică îi sfătuiești pe cei mai tineri să nu se mai uite atât la TV, să facă ce au de făcut... 
- Da, da! Toată lumea știe cum e patronul nostru. Dacă știi că te deranjează asta sau articolele apărute, mai bine nu te uita! Cred că e important ca toată lumea să se gândească doar la ce are de făcut pe teren și la ce-i zic antrenorii sau colegii. OK, e bine să asculți ce zice patronul, dar nu să te deranjeze. 

- Despre tine s-au spus lucruri frumoase. Cei mai tineri au fost sfătuiți să stea pe lângă tine. Cum ți s-a părut? 
- Am văzut ce a zis Nicolae Dică. Îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Nu știu ce gândesc cei tineri, încerc însă să ajut pe toată lumea. Încerc să fiu un exemplu. Sunt atent, e adevărat, la ce mănânc, cât dorm, ce fac în afara terenului. La asta s-a referit, probabil, domnul Dică. Îi mulțumesc!

Am crescut în Palermo, unde e soare și mare. Am văzut fotbal de mic, tata a fost și el fotbalist și am mers peste tot după el. Eu și mama ne-am tot mutat. Tata a jucat în Serie B, a fost ușor să mă îndrăgostesc de fotbal

- Andrea Compagno

Citește și:

A lucrat și cu Becali, și cu Mititelu, iar acum spune cum poate să supraviețuiască un fotbalist unor astfel de patroni: „La asta se uită ei”

Următorul transfer la FCSB? » Hagi l-a făcut să strălucească și are cel mai bun sezon al carierei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
stefdomi
stefdomi  •  22 Noiembrie 2022, 11:47
Postat de bunicu pe 19 Noiembrie 2022, 12:12

Nu înțeleg de ce unii comentatori și cei care postează pentru FCSB jignesc pe cei de la armată uită că ei acum mănâncă o pâine de pe urma armatei și se știe cum a ajuns echipa pe mâna lui Becali datorită tot armatei vă spune ceva Babiuc sau Păunescu.

Nici eu nu înțeleg. Poate are legătură cu faptul că csaistii ne numesc zecesebiști prosti. Sau cu educația fiecăruia. Sau cu pasiunea dusă la extrem, transformată în ură. Sau toate. Ideea e că eu, de exemplu, pot avea în comun multe chestii cu un suporter al echipei clubului armatei, chestii importante legate de caracter, spiritualitate, valori morale, etc., și să ne urâm și jignim pentru că avem pasiuni fotbalistice diferite și uităm, în prostia noastră, că ne leagă mai multe decât ne dezbină… Fotbalul e doar fotbal, viața e mult mai mult.

atthur
atthur  •  20 Noiembrie 2022, 07:36
Postat de bunicu pe 19 Noiembrie 2022, 12:12

Nu înțeleg de ce unii comentatori și cei care postează pentru FCSB jignesc pe cei de la armată uită că ei acum mănâncă o pâine de pe urma armatei și se știe cum a ajuns echipa pe mâna lui Becali datorită tot armatei vă spune ceva Babiuc sau Păunescu.

Nu înțelegi că ești muuuult prea prost!!! Ce "armată " am jignit eu,băi, prostul familiei???Armata al cărei avion "pică "???? Și apoi pleacă elicopterul să-l salveze și "pică " și ăla????Armata noastră e oricum foarte slabă (noroc cu "politicul" NATO),deci nu mai avea nevoie de o invenție caricaturală bolșevică și de proastă factură ceea ce este csa cazarma!!!!! Noooo,acum ai "înțeles " ????Sau ești in continuare muuuult prea prost?????

alexh
alexh  •  19 Noiembrie 2022, 16:24
Postat de vasileroaita pe 19 Noiembrie 2022, 14:14

Datorita lui Păunescu și Becali NU EXISTĂ Steaua în Liga 1!!!

exista dar nu stii tu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează