FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Propus de Panduru la FCSB, Ionuț Chirilă e categoric: „Asta se vrea, iar eu știu cum se face!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 19:38 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 19:59

Propus de Basarab Panduru la FCSB, după ce demisia lui Nicolae Dică, Ionuț Chirilă crede că ar putea avea rezultate la echipa roș-albastră.

Liber de contract din decembrie 2021, când a plecat cu scandal de la Academica Clinceni, antrenorul de 56 de ani a vorbit despre ce ar schimba în jocul echipei lui Gigi Becali.

A plecat al 5-lea cel mai bun din istoria FCSB » Dică, printre cei mai tari antrenori pe care i-a avut Becali + Cum arată Top 10
FCSB
A plecat al 5-lea cel mai bun din istoria FCSB » Dică, printre cei mai tari antrenori pe care i-a avut Becali + Cum arată Top 10

Ionuț Chirilă, gata să vină la FCSB

„La Steaua se vrea posesie. Dar posesia nu se face punând două echipe îmbrăcate în albastru și galben într-un careu de 30 pe 20 și să se joace 6 contra 6, dintr-o atingere. Posesia făcută așa nu te ajută în condiții de adversitate ale unui meci oficial. 

Ce înseamnă posesia? Circulația balonului, să creezi superioritate numerică, să ai tot timpul un om în plus în fața adversarului. La Chiajna am avut cea mai bună posesie din țară, cu 7 jucători sub 20 de ani care erau titulari. Deci, știu cum se face chestia asta.

În primul rând, Steaua trebuie să facă o selecție în baza unei filosofii de joc câștigătoare. Acolo s-a făcut însă o selecție întâmplătoare, fiind un conglomerat de valori individuale. Asta nu înseamnă însă că ești și o echipă. 

Steaua realizează rezultate din momente de joc și din realizările sporadice ale unor jucători peste media campionatului, dar care nu sunt înregimentați în trasee și automatisme de joc. Nu are un bloc funcțional compact și nu poate să aibă continuitate în rezultate. 

Steaua nu pierde campionatele cu CFR Cluj, Craiova sau Farul. Pierde campionatele cu echipele mici, de la locul 10 în jos, care se pun pe două linii și sunt mai organizate. Ei nu știu să construiască atacuri poziționale cu înlănțuiri de 8-10 pase. Steaua este o echipă care trebuie să construiască jocul”, a spus Ionuț Chirilă pentru ProSport

De-a lungul carierei, Ionuț Chirilă a antrenat la Jiul, UTA, Concordia, Poli Iași, ASA Tg. Mureș și Academica Clinceni.

VIDEO Răzvan Burleanu, despre plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB: „Îmi pare rău pentru el”

Citește și: 

Victor Pițurcă, un nou atac la Gigi Becali: „Face rău jucătorilor! Se crede specialist, dar nu știe ce e un sprint”

Câte bilete s-au dat la FCSB - West Ham, ultimul meci din Conference League al roș-albaștrilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
steaua.libera
steaua.libera  •  03 Noiembrie 2022, 12:00

Asta ar fi ultima. Geniu in loja, geniu pe banca

romeverest
romeverest  •  03 Noiembrie 2022, 09:49

De ce ne obligati sa citim toate declaratiile aiuritoare ale acestui “personaj mesianic” ?? Oriunde a activat, destul de putin, nu a demonstrat nimic, doar vorbe si teorii care nu l-au ajutat sa aiba vreun rezultat notabil !!

Sasone
Sasone  •  03 Noiembrie 2022, 09:16

Regretatul Ionut Popa: "Ionut Chirila e cel mai bun vanzatori de pantofi ce a antrenat UTA".

Vezi toate comentariile (11)
Comentează