FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Marioneta cel mai bine plătită » Ce salariu are Petrea la FCSB + De ce este relaxat deși fanii i-au cerut demisia

Toni Petrea // FOTO: Raed Krishan
Toni Petrea // FOTO: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 05 aprilie 2022 08:46 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 09:07

Toni Petrea asistă la deciziile lui Becali și pentru așa ceva câștigă 10.000 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din campionat. Suporterii FCSB i-au cerut demisia după înfrângerea cu CSU Craiova, 0-2, însă el e relaxat, din moment ce nu hotărăște nimic. 

Cine îl vaită pe Anton Petrea trebuie să știe că el e unul dintre antrenorii cel mai bine plătiți din România. „Principalul” de la FCSB nu are puterea să aleagă lotul, formula de start și schimbările din timpul partidelor, dar câștigă 10.000 de euro lunar. Reghecampf, al cărui secund a fost, l-a bătut duminică seară cu 2-0 la București. El primește 15.000 de euro lunar și e răspunzător pentru rezultate și pentru toate deciziile tehnice de la Universitatea Craiova.

Petrea a fost antrenor principal în acte doar la FCSB, în restul carierei a activat ca secund. Becali l-a angajat prima oară ca „număr unu” în iulie 2020, apoi l-a readus în noiembrie 2021. În perioada în care a lipsit din clubul lui Gigi, pe el nu l-a ofertat nimeni.

Plângere la poliție pentru nepotul lui Gigi Becali, după scandalul de la FCSB - CSU Craiova » Toate reacțiile: „Mi-e rușine”
FCSB - CSU Craiova 0-2
Plângere la poliție pentru nepotul lui Gigi Becali, după scandalul de la FCSB - CSU Craiova » Toate reacțiile: „Mi-e rușine”

Toni Petrea: „Dacă vreți, plec!”

Pentru ca Toni să accepte fără discuții să execute ordinele, Becali i-a oferit un salariu uriaș, printre cele mai bune din campionat. Cel mai bine plătit din competiție e Dan Petrescu, cu 25.000 de euro lunar.

Eșecul suferit de roș-albaștri în fața Craiovei le-a șubrezit șansele la titlu, motiv pentru care galeria a cerut ca antrenorul să demisioneze. Suporterii au fost susținători ai lui Edi Iordănescu, tehnicianul pe care l-a înlocuit Petrea, fiindcă ei îl considerau pe Edi un garant al autorității în relația cu Becali. Patronul s-a plictisit rapid de colaborarea cu Edward și l-a readus pe Toni, pe care știa că putea să-l manevreze ușor.

Petrea a anunțat după eșecul cu Craiova, 0-2, că e dispus să renunțe la contract: „E normal ca suporterii să fie nemulțumiți în momentul în care echipa pierde. Și cine să fie vinovat? Antrenorul. Nu am ce să comentez, voi avea o discuție cu conducerea. Dacă se consideră că e bine să plec, renunț, nu e nicio problemă”. 

67 de meciuriare Petrea ca antrenor principal, toate la FCSB. El a apărut în meseria aceasta ca secund al lui Reghecampf

20.000 de eurocâștigă Edi Iordănescu la echipa națională. Salariul lui Edward va crește la 25.000 de euro dacă va câștiga grupa din Liga Națiunilor cu Muntenegru, Bosnia, Finlanda

Edward Iordănescu a renunțat la clauză la intervenția tatălui

Petrea l-a înlocuit în noiembrie pe Edi Iordănescu, care primea 15.000 de euro lunar. Edward avea o clauză de reziliere imensă, de 500.000 de euro, care îi garanta libertate în relația cu Becali. Nervos că nu mai putea să decidă tot, Gigi l-a forțat să demisioneze și să renunțe la bani. Ca să-l convingă, Becali l-a sunat și pe tatăl lui Edi, Anghel Iordănescu: „Spuneți că sunteți oameni religioși și vreți să primiți bani nemunciți?”. „Puiu” l-a sfătuit pe junior să renunțe la post și la compensația pentru rezilierea contractului.

Toni Petrea câștigă de cinci ori peste un păpușar adevărat :)

Toni stă pe bancă în timpul meciurilor fiindcă regulamentul impune ca fiecare echipă să aibă un antrenor cu licența Pro, dar el nu hotărăște nimic important, deciziile îi aparțin lui Becali. Petrea e numai o marionetă, așa cum au fost mulți tehnicieni pe care Gigi i-a angajat în ultimii ani. Pentru o marionetă, Toni e plătit excelent, cu 10.000 de euro lunar. Într-un teatru de păpuși real, un păpușar, adică șeful marionetelor, câștigă între 5.091 și 10.245 de lei.

VIDEO Bănel Nicoliță e sigur: „FCSB nu mai are șanse la titlu”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

L-a reprimit în echipă ca să-l dea iar afară! Gigi Becali: „O să joace în altă parte”

MM Stoica, prima reacție după eșecul în fața Craiovei: „Rezultatul e o mare minciună!” + se ia de arbitrul Feșnic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
1431131123570307
Emil Ene  •  05 Aprilie 2022, 11:30
Postat de valentindragobete pe 05 Aprilie 2022, 11:04

Păi bă nea, cum este " corect " dacă tot tu ne spui cum trebuie citit, rezultând că este incorect sau ești matale cam incoerent !

Un articol de pe Ziarul Metropolis explica mai bine, sper, decat o pot face eu: Avem două reguli de care trebuie să ținem cont. În primul rând, când cel intră într-o construcție adjectivală, însoțind un substantiv, cel ia formă diferită pentru masculin, feminin, singular și plural. Astfel, vom scrie și vom spune: femeia cea mai stilată; bărbatul cel mai inalt; ideile cele mai bune; copiii cei mai deștepți. În al doilea rând, când cel intră într-o construcție adverbială, cel rămâne invariabil. În acest caz, întâlnim cel mai frecvent greșeli. Căci, de multe ori, spunem sau scriem: „vedeta cea mai bine (frumos) îmbrăcată” în loc de „vedeta cel mai bine (frumos) îmbrăcată”; „mașina cea mai bine vândută” în loc de „mașina cel mai bine vândută”; „doctorița cea mai bine plătită” în loc de „doctorița cel mai bine plătită”. Prin modificarea topicii, lucrurile vor fi mai clare: vedeta îmbrăcată cel mai frumos; mașina vândută cel mai bine; doctorița plătită cel mai bine.

1431131123570307
Emil Ene  •  05 Aprilie 2022, 09:26
Postat de Alexandru Varmaga pe 05 Aprilie 2022, 09:17

El este relaxat din același motiv ca și voi care nici măcar nu știți limba română. "Marioneta CEL mai bine plătită"!!! Voi ce mai căutați ca și jurnaliști?

Titlul e corect. Adverbul "bine" la superlativul relativ "cel mai bine" determina adjectivul "platita" nu substantivul "marioneta". Titlul poate fi citit ca "marioneta platita cel mai bine"

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  05 Aprilie 2022, 15:46

Iarăși au visat cei 3 așa ziși gazetari! Cum le știu ei pe toate!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează