FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB aproape de un nou „record” » 25 de milioane de euro ca să revină pe 3! Ce spune Hagi despre cheltuielile deșănțate de la FCSB

Gnohere a fost cumpărat de Becali de la Dinamo cu 250.000 de euro
Gnohere a fost cumpărat de Becali de la Dinamo cu 250.000 de euro

Articol de , , - Publicat joi, 02 mai 2019 09:32

Dacă pierde la CSU Craiova, FCSB pică pe poziția a treia, pe care nu s-a mai aflat de șapte ani, dinaintea primului mandat al lui Reghecampf. 

Becali a investit în acest interval de timp 25 de milioane de euro și e pe cale să revină de unde a plecat.

Cele mai bogate cluburi câștigă în majoritatea ligilor din Europa, România e o excepție din cauza randamentului sub așteptări pe care-l are FCSB.

Echipa lui Teja e pe locul al doilea acum și mai are șanse doar teoretic să devină campioană, în realitate îi este extrem de greu să topească distanța de cinci puncte care o separă de CFR. Sunt mai aproape steliștii de poziția a treia! Un eșec la limită la Craiova, 0-1 sau 1-2, i-ar ajuta pe olteni să urce pe 2, cu avantajul meciurilor directe în condițiile egalității la puncte.

După trei sezoane la rând pe care le-a încheiat ca vicecampioană, trupa lui Becali s-ar trezi pe 3 de data asta, într-o situație în care nu s-a mai găsit din 2012 încoace. 

De la inspirație la consum deșănțat

Pe ultimul loc de pe podium s-a clasat la capătul stagiunii 2011-2012.

Gigi a făcut o mutare inspirată în vara aceea, l-a angajat pe Reghecampf, care atrăsese atenția cu parcursul neașteptat de bun pe care-l avusese Chiajna lui, și cuplul Reghe-Neubert i-a transformat pe roș-albaștri într-un comando irezistibil, care domina campionatul cu lejeritate. Forța echipei s-a pierdut în șapte ani în care Becali a consumat doar pe achiziții 25 de milioane de euro!

Toate celelalte cluburi la un loc nici nu s-au apropiat de o asemenea investiție!

FCSB a plătit și cele mai mari salarii din competiție în acest timp. Inclusiv lotul actual e plătit exagerat de bine, raportându-ne la nivelul economic din Liga 1.

Doi jucători care nu mai prind nici banca de rezerve, Rusescu și Stoian, sunt plătiți cu 25.000, respectiv 30.000 de euro net lunar!

„Injecțiile” cu bani n-au întreținut succesul, după trei titluri la rând, două cu Reghecampf și unul cu Gâlcă, FCSB a mers din ce în ce mai rău, a ratat trei campionate, dintre care două în favoarea unor formații care nici nu-și propuneau să devină campioane, Astra și Viitorul. Acum a devenit posibil un scenariu și mai rău: Becali să ajungă al treilea, în urma Clujului și a Craiovei. 

Cum s-a clasat FCSB în ultimele 8 sezoane:

grafic fcsb

25.020.000de euro e suma exactă pe care a cheltuit-o Becali din 2012 doar pentru transferuri. Cel mai mult a plătit în sezonul 2017-2018, 6.690.000 de euro

„Banii prea mulți adorm echipa!”

Hagi explică regresul FCSB tocmai prin sumele mari pe care le învârte Becali într-o ligă în care celelalte cluburi se străduiesc să supraviețuiască:

Îi plătește prea bine pe jucători, cu 15.000, cu 20.000 de euro lunar plus prime și bonusuri la semnarea contractelor! Când fotbaliștii au prea mulți bani garantați, nu mai muncesc la fel de mult. Eu le ofer jucătorilor mei salarii mici pe care pot să le dubleze cu bonusuri în funcție de performanțe. Așa e normal, ca jucătorii să producă ceva, nu doar să fie recompensați!”.

 „Cumnatul meu, Bogdan Andone, e antrenor secund la FCSB și mi-a zis că există acolo condiții fantastice de pregătire! Nu știu de ce echipa nu câștigă campionatul, nu pot să mă pronunț fiindcă Gigi e prietenul meu și e un om bun, nu vreau să-l supăr”  Marius Șumudică

„FCSB are cel mai bun lot din România, asta mi-e clar. De ce nu câștigă titlul de atâția ani? Asta nu-mi mai e clar, n-aș ști să explic de ce echipa cea mai bună n-are succes!”  Cosmin Contra

„FCSB investește cel mai mult, dar face selecția greșit. De ani de zile, echipa are 17 mijlocași și trei fundași centrali! Ei nu achiziționează în funcție de necesitate, aduc ce li se pare mai bun prin campionat fără să țină cont de structura lotului” Mirel Rădoi

Citește și:

 Păcălicii Europei » România a ajuns în clasamentul coeficienților sub singura țară care nu are campionat de fotbal!

ANALIZĂ GSP Ce o așteaptă pe FCSB în Europa League: cap de serie în primele 3 tururi, ar putea da peste nume grandioase în play-off!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (23)
113057495799230
Dorin Dorin  •  02 Mai 2019, 21:14

cat va fi meme la echipa fcsb va avea mereu probleme iar in privinta lotului nu inseamna ca daca au salarii mari sunt si cei mai buni valoarea lotului sa fim coreti nu este peste cel al cfr-ului dar influienta presei a mass mediei in general pro fcsb ridica echipa in slavi iar becali pica in aceasta capcana

patrutreitrei
patrutreitrei  •  02 Mai 2019, 19:31

Na, eu nu sunt Contra, eu post să explic: degeaba strângi jucători care individual sunt buni și foarte buni, asta nu înseamnă că ei o să și formeze ”echipa cea mai bună”. Sau, dacă vreți o explicație prin analogie: fix de aceea, pentru care PSG și City nu câștigă UCL.

stelbz
stelbz  •  02 Mai 2019, 19:04

Alta strategie noua a lui Becali ! Alta strategie gresita.....Spune ca le dubleaza salariile ! 20- 30 de mii.... Pai daca le dubleaza si echipa tot pierde an de an campionatul, ce realizeaza ??? Nimic. Si asa jucatorii de la FCSB au cele mai mari salarii si iata ca nu castiga titlul de campioana... Unii au si acum peste 20 de mii si stau in tribuna..... si, intradevar, sunt cu totii ADORMITI....

Vezi toate comentariile (23)
Comentează