FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Avantaj CFR Cluj: aliații din play-off îl faultează pe unde pot pe Gigi Becali

Gigi Becali a devenit patronul FCSB în 2003
Gigi Becali a devenit patronul FCSB în 2003

Articol de , , - Publicat joi, 11 iunie 2020 07:48

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, se declară fan FCSB, iar Astra e ajutată de Gigi Becali să ia licența de Liga 1, însă cele două cluburi, care par a fi „sateliții" campioanei, au cedat mai multe puncte în confruntările cu CFR Cluj decât în cele cu gruparea roș-albastră.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit zilele trecute că Astra e din nou ajutată de Gigi Becali pentru a traversa dificultățile financiare. Patronul FCSB a fost de acord să-i amâne plata unei datorii de 80.000 de euro, restantă din împrumutul pe care i l-a acordat în 2018, iar scopul acestei păsuiri are ca efect obținerea licenței de Liga 1 pentru gruparea giurgiuveană, care a ratat deja, în schimb, obținerea documentelor necesare pentru participarea în cupele europene.

Cum Astra e unul dintre cluburile care participă în play-off, integritatea ei va fi din nou pusă la îndoială, așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut. Tocmai fiindcă îi e datoare unui club care e implicat în lupta pentru titlu. Și nu doar Astra e în această situație, ci și FC Botoșani. Patronul moldovenilor a șocat pe toată lumea zilele trecute, când a declarat răspicat că „îmi doresc ca FCSB să ia titlul. Am fost toată viața mea stelist. În plus, e și o afinitate pe care o am pentru Gigi Becali, care a cumpărat foarte mulți jucători de la noi în ultimii ani". 

Cum în primii 5 ani după promovarea pe prima scenă Botoșani pierduse toate meciurile disputate împotriva celor de la FCSB, semnele de întrebare din dreptul Astrei, privind onestitatea și echidistanța față de toate adversarele, se puneau și încă se pun și pentru actuala echipă antrenată de Marius Croitoru.

De fapt, Astra și Botoșani sunt aliați doar virtual. În realitatea ultimelor două campionate, în care lupta la titlu s-a dus și încă se duce între CFR și FCSB, giurgiuvenii și moldovenii s-au comportat mai bine și au strâns mai multe puncte din disputele cu FCSB decât în cele cu actuala campioană.

FCSB. Avantaj CFR Cluj: aliații din play-off îl faultează pe unde pot pe Gigi Becali

Botoșani ține cu FCSB în Cupă, nu și în campionat!

Echipa patronată de Valeriu Iftime se află într-o postură ciudată. E fanul numărul 1 al FCSB-ului în Cupa României, unde Botoșani nu mai e în competiție, dar are interesul să o depășească în campionat. 

Dacă FCSB va triumfa în Cupă, atunci clubul moldovean va fi sigur de accesul în cupele europene, fiindcă în play-off există două formații fără licență de Europa: Gaz Metan și Astra. Dacă Botoșani vrea să fie sigură că va prinde competiția intercluburi de pe continent, indiferent de ce se întâmplă în Cupă, trebuie să termine la finalul play-off-ului peste una dintre CFR, Craiova și FCSB.

A pățit-o și mai rău acum un deceniu

În sezonul 2007-2008, FCSB s-a aflat într-o luptă pasionantă cu CFR pentru câștigarea titlului. A fost un sezon în care Gloria Buzău era practic controlată tot de Gigi Becali, însă în meciul direct, disputat la Buzău, s-a terminat 1-1, cu un gol marcat în minutul 90 de Bunică. „Numai mie mi se poate întâmpla așa ceva", a spus atunci Becali. Cu cele două puncte, pierdute în acel joc, FCSB ar fi terminat cu un punct peste CFR.

Dușmanii au fost chiar dușmani

Dacă cei considerați prietenii FCSB-ului nu i-au adus practic niciun beneficiu, din perspectiva raportului puncte câștigate sau pierdute în disputele cu clubul lui Becali și cel rival acestuia în lupta pentru titlu, au fost două ediții de play-off în care două echipe care și-au manifestat clar intenția ca FCSB să nu câștige au reușit să stopeze clubul lui Becali: - în 2015-2016, primul în acest format, Dinamo, care a intrat în primele 6, a pierdut ambele meciuri cu Astra, viitoare campioană, iar în fața FCSB-ului a scos două remize. 

Chiar și pe parcursul acelui sezon regulat, Dinamo s-a comportat mai bine cu FCSB: 3-1 și 0-0, dar mult mai prost împotriva giurgiuvenilor: 1-1 și eșec, 0-1 - apoi, în sezonul trecut, în play-off, Viitorul a pierdut ambele meciuri cu CFR, care avea să câștige titlul cu un avans minim, în schimb, trupa lui Hagi a învins-o pe FCSB la București, 2-1, iar în retur, n-a cedat toate punctele, s-a terminat 1-1. 

Cei de la FCSB au făcut aluzii la vremea respectivă că Hagi ar fi cedat fără prea mare luptă în fața CFR-ului, tocmai pentru a se răzbuna pe Gigi Becali, care căutase să o deposedeze pe Viitorul de titlul din 2017, când a intentat proces la TAS. Chiar și în 2017-2018, Viitorul a fost un aliat al CFR-ului în play-off: n-a luat niciun punct cu clujenii, dar a ținut FCSB în șah la Ovidiu, 2-2. La final, CFR a câștigat titlul cu un singur punct avans.

VIDEO Derby la reluarea Ligii 1! Totul despre CFR Cluj - FCSB, meciul care îi poate scoate pe roș-albaștri din lupta pentru titlu

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ionuț Negoiță, ultimele detalii de la negocierile cu spaniolii: „Banii n-au intrat, m-am întâlnit cu suporterii”

Helmut Duckadam, critic cu ideea lui Bogdan Vintilă: „Eu nu-l văd acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
983732924972315
Soos Vilmos  •  11 Iunie 2020, 19:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  11 Iunie 2020, 19:34

***Adica fcsb-isti declarati!S-o luam pe rand.astra?In anul cand a castigat campionatul era antrenata de Marius Sumudica!Iar echipa ii avea pe Budescu si Alibec,plus multime de straini platiti cu 20-30 de mii pe luna!Dar in anul urmator-cand neascultatorul-de patron-Sumudica, era cu valiza facuta, iar Budescu,Alibec si inca vreo patru jucatori erau arvuniti de Becali-au facut niste blaturi jenante,dandu-se la o parte in meciurile cu fcsb!Si de atunci,este una din echipele lui Becali!Bbotosani?De ce nu ne zic domnii gazetari, intreg palmaresul acelei echipe cu echipa lui Becali!La fel si palmaresul Craiovei,cu echipa aceluiasi!cat despre Gaz Metan,de ce nu ne zic cine a salvat-o de la faliment in acest an?Cine?cum cie!Binefacatorul fotbalului romanesc!Daca nici asta nu mai e cooperativa lui Becali,atunci ce e?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  11 Iunie 2020, 13:45

Este simplu......veri vedea meciurile cu Astra si Botosani si va veti lamuri pe deplin !! Numai asa ciobanul fardat mai poate spera la canpionat !!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează