FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Aici se face diferența » Marele avantaj al FCSB-ului înaintea „șocului” cu Craiova

FCSB, echipa lui Gigi Becali, e favorită în „șocul” cu Universitatea Craiova / Sursă foto: Imago
FCSB, echipa lui Gigi Becali, e favorită în „șocul” cu Universitatea Craiova / Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2022 07:05 / Actualizat joi, 31 martie 2022 08:31

FCSB, echipa lui Gigi Becali, e favorită în „șocul” cu Universitatea Craiova. A câștigat ambele întâlniri din sezonul regulat și, pe ansamblul campionatului, a dovedit o capacitate mai mare de mobilizare, mai ales în meciurile pe muchie de cuțit. 

Un FCSB - CS Universitatea Craiova e ca o boare de aer primăvăratic după o iarnă grea. Mereu a fost spectacol, adesea și cu goluri multe, dar, cel puțin până acum, aproape întotdeauna s-a încheiat cu victoria roș-albaștrilor când s-a jucat în București.

De când au promovat în Liga 1, în 2014, oltenilor le-au tremurat pur și simplu picioarele în Capitală: 12 meciuri, 10 eșecuri și două remize. Abia când duelul s-a disputat la Giurgiu, în 2020/2021, iar echipa lui Becali a jucat cu mulți „rezerviști”, Universitatea a câștigat cu 1-0. Într-o asemenea constelație, duminică pare a fi rândul unui nou meci de 1, cel mult X.

Chiar dacă, comparând parametrii InStat ai celor două în 2021/2022, egalitatea e prezentă în destule cazuri, iar când apar diferențe, sunt atât de mici încât nu merită luate în seamă!

Unde o domină FCSB pe CS Universitatea Craiova? Totul e mental

Gazeta a analizat meciurile FCSB-ului și ale Universității din această stagiune de Liga 1, iar concluzia este că adevărata diferență, cea de 7 puncte în clasament, își are explicația într-un mental superior al bucureștenilor, vizibil mai ales în meciurile pe muchie de cuțit. FCSB a reușit să transforme în victorie 3 partide în care a fost condusă:

  • 3-1 cu FC Botoșani (acasă), de la 0-1
  • 3-2 chiar cu CSU, la Craiova, meci în care a revenit de la 0-1, cu golul victoriei marcat de Cordea în prelungiri
  • 3-2 cu Chindia (a), deși a fost condusă la pauză cu 2-0!

Florin Tănase et Comp. au mai bifat un spectaculos 3-2 cu FC Argeș, la Pitești, în care au fost egalați la unu, la doi, pentru a da lovitura în ultima secundă (90+4, Dumiter). 

Au, totodată, două remize obținute după 0-1, cu UTA (1-1, d) și cu Sepsi (1-1, a), precum și acel senzațional 3-3 cu CFR, pe Arena Națională, în care au egalat la doi și la trei, Iulian Cristea stabilind scorul final în minutul 90+3.

Oltenii au bifat o singură victorie într-un meci în care au fost conduși pe tabelă: 2-1 cu Rapid, pe Arena Națională. În afara acesteia, alb-albaștrii au reușit doar 4 remize, în dueluri în care adversarul a avut 1-0:

  • 1-1 cu Sepsi (a)
  • 1-1 cu Voluntari (d)
  • 1-1 cu Gaz Metan (d) 
  • 1-1 cu CFR (a), meci în care Gustavo a egalat în ultima secundă!

În schimb, jucătorii lui Laurențiu Reghecampf s-au împotmolit în 4 dueluri în care au deschis scorul:

  • 1-2 cu FC Botoșani (a)
  • 2-3 cu FC Argeș (d) 
  • 2-2 cu FC Botoșani (d)
  • 2-3 cu FCSB (a)

Mentalitatea deficitară, tradusă și-n numeroase cadouri făcute adversarului, i-a costat pe juveți în ambele meciuri cu FCSB din sezonul regulat. La 1-4, pe Arena Națională, Koljic și Mateiu au gafat în aceeași fază, la golul 4 al bucureștenilor, iar portarul Pigliacelli la 1-1 și la 1-2 în returul din Bănie.

  • FCSB - CS Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Look Sport și Orange Sport.

FCSB și Universitatea Craiova, echipe „surori” conform cifrelor

Aici se face diferența » Marele avantaj al FCSB-ului înaintea „șocului” cu Craiova

Citește și alte știri de actualitate:

E duelul patronilor, nu al antrenorilor! » Datele care confirmă acuzațiile din spațiul public

Vești bune pentru Toni Petrea înaintea meciului cu CSU Craiova » Revenire importantă la FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
doar..titi
doar..titi  •  31 Martie 2022, 15:34
Postat de nesufertiti pe 31 Martie 2022, 10:40

KVSC e denumirea initiala a clubului, stimabile, Clubul Sportiv Feroviar Clujean, schimbat in CFR Cluj din considerente istorice, nu sportive. Noi nu ne-am infiintat direct in liga I, ca fcsb, nici materializat din neant in liga II precum CSU Craiova, sau cum s-o mai fi numind zilele astea. Numa' binie die la Cluuuj.

dap, ca de obicei... clubul a schimba denumirea, propietarul si marca, DA NU-I CLONA!!???!! - deh rationament de franar!! cat priveste steaua sa, spuneti bogdaproste ca asa ati ajuns si voi in Champion league pe munca lor. . NU A VOASTRA!!!

florianveress
florianveress  •  31 Martie 2022, 12:47
Postat de elgabri pe 31 Martie 2022, 09:23

Hai ca m ati rupt cu In Statul vostru, deci te uiti la parametrii si gata ai rezultatul final, FCSB trebuie analizat dupa instatul arbitrilor !

Acolo sunt lideri, detașat!

kuba
kuba  •  31 Martie 2022, 12:31
Postat de catalynn pe 31 Martie 2022, 09:13

Corect! Cu toate astea, pt “juniorul” vostru tatuat și mai pufos ca pâinea lu’ taica’su, cică FC fcsb e Steaua … Ai idee de ce tot încearcă sa se gudure pe lângă cioban cu astfel de declarații!?

Da am idee! Frica lui Junior este ca Beklul sa nu mai dea cu pixul impotriva lui Ajica! Se gudura ca sa fie “liniste “!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează