FOTBAL  »  Superliga  »  FITNESS

FCSB. Adrian Cristea, antrenorul de fitness al vedetelor de la FCSB: „Le dau un sfat foarte important după această perioadă”

Articol de , - Publicat duminica, 31 mai 2020 17:13

Adrian Cristea e antrenor de fitness și detaliază cum a trecut peste perioada în care a fost nevoit să țină sala închisă. Știe și ce va urma în perioada următoare, când vor fi tot felul de restricții, însă e optimist că industria va supraviețui

Au fost multe domenii de activitate care au avut serios de suferit în ultimele trei luni din cauza restricțiilor impuse de autorități. Sălile de fitness încă au lacătul pe ușă, până pe 15 iunie, atunci când antrenorii pot reveni printre aparate. Însă cu multe restricții.

Așa a fost și pentru Adrian Cristea, un tânăr antrenor de fitness, care a lucrat în ultima perioadă dinaintea pandemiei și cu jucători de la FCSB sau Clinceni. Mediul online a reprezentat salvarea multora în ultimele luni: "Pentru noi a fost foarte greu. Pentru că s-a închis de pe o zi pe alta. A fost greu, dar majoritatea antrenorilor lucrează și în online. Așa au încercat să supraviețuiască. Eu lucram demult așa, acum sunt și clienții mai pasionați".

"E posibil ca un motiv pentru care fotbaliștii români nu reușesc afară să fie legat de condiția fizică. La noi nu prea se pune accentul pe sport, cum se întâmplă pe afară"- Adrian Cristea, antrenor fitness

Antrenament online vs în sală

Totuși, antrenamentele "la distanță" sunt mult diferite față de cele din sală. Acolo unde poți fi monitorizat simplu de antrenor, iar orice "scăpare" poate fi corectată imediat: "Diferența e mare. În primul rând pentru că nu-i poți controla mișcările, exercițiile. La fel, pauzele. Dacă un sportiv nu le respectă exact, după câteva săptămâni poate avea niște afecțiuni".

Știe că după ce va putea redeschide sala, va fi nevoit să pună la dispoziția clienților mănuși, să fie atent cu igiena sălii și a aparatelor. Totuși, crede că masca va fi imposibil de purtat. 

"E clar că toți vor purta mănuși. Pentru că pui mâna pe bară, pe accesorii, pe aparate. Va fi și distanța între clienți, de 1,5-2 metri probabil. Nu știu cu acea mască, pentru că va fi destul de greu să o suporți în mișcare. Dar ne adaptăm cerințelor. Înainte de pandemie stăteam 10-12 ore în sală, în fiecare zi. Aveam clienți non-stop. Câte 15-20 de clienți în 200 de metri pătrați. Acum cred că maximum 10, sau poate doar 6. Oricum, echipa de curățenie va face treabă zilnic, dimineață la ora 8 și la ora 17. Iar între serii vom mai lua noi la mână tot. Să dezinfectăm, să dăm cu cârpa".

"A fost foarte greu pentru industria asta. E greu să plătești timp de 3 luni de zile chirii și utilități fără să ai venit din sală. Încercăm să supraviețuim" Adrian Cristea, antrenor fitness

"Fotbaliștii au nevoie de 45-60 de zile de pregătire"

Harlem Gnohere, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru și Iulian Cristea sunt câțiva dintre fotbaliștii care au apelat la Adrian pentru a se pregăti suplimentar. În perioada pandemiei a întrerupt însă colaborarea, doar pe telefon a mai dat niște idei și mici sfaturi.

„În perioada asta, am făcut pauză cu fotbaliștii cu care lucram. Când voi da drumul la treabă, îi aștept din nou în sală. Am mai vorbit la telefon. Nu le-am dat antrenamente, doar mici sfaturi, idei. Pentru cât s-au putut pregăti acasă", a zis Adrian. Acesta crede că o lună de pregătire este puțin pentru un sportiv de performanță care a stat două luni și s-a pregătit cum a putut.

"E riscant acum pentru orice sportiv să revină în competiție. Nu poți începe tare cu antrenamentele. Cred că ar avea nevoie de o lună și jumătate, chiar două. O lună, cum vor avea ei, e cam puțin. Mai ales că vor fi foarte solicitați, programul va fi comprimat. Dacă ar fi să dau un sfat acum, acela ar fi să aibă mare grijă la alimentație în perioada asta. E foarte important", spune Adrian.

"Când eram mic, se făceau glume pe seama numelui meu. Mai ales că jucam și fotbal. Îmi ziceau «Prințul»" Adrian Cristea, antrenor fitness

"Aș accepta să lucrez la un club de fotbal"

Adrian este într-o relație apropiată cu câteva dintre vedetele lui Gigi Becali. Recunoaște că a fost invitat la meciuri, însă programul aglomerat nu i-a permis să onoreze propunerile: „N-am avut timp să răspund invitațiilor băieților de la FCSB. Lucrez de dimineață până seara. Am clienți vechi aici. Nu pot să decalez programele. M-aș duce cu mare drag la meciurile lor". 

Cristea ar fi tentat însă de o colaborare cu un club de fotbal: "Cred că aș accepta. Dar n-aș renunța nici la businessul meu. Dar dacă ne înțelegem cumva, aș accepta. Mai ales că eu cu băieții lucrez mult pe exerciții de menținere, tonus. Pentru accelerare, pentru viteză. Nu mi-ar fi greu să lucrez la un club, mai ales dacă merg cu echipa mea".

Jucătorii FCSB trag tare la antrenamentele care au loc la baza din Berceni

CITEȘTE ȘI:

DINAMO // Prunea și Dănciulescu nu mai există, Bălănescu e șeful! Ce discuție a avut loc azi, la Săftica

Gică Popescu, povești sfâșietoare din închisoare și despre decesul tatălui său: „Mi-am cerut iertare la mormânt pentru că am considerat că a mers acolo din cauza mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează