FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Bogdan Vintilă de la mănăstire, Gikiewicz de la schit » Cum selectează Gigi oamenii importanți ai echipei

Articol de , - Publicat luni, 26 august 2019 00:19

FCSB // Becali a refuzat să spună cum l-a găsit pe Bogdan Vintilă, dar realitatea este că l-a descoperit într-o vizită la Mănăstirea Frăsinei. Gikiewicz, polonezul-șomer adus ca vârf, a venit la FCSB pentru că l-a recomandat Florin Motroc, amic cu Gigi de când s-au întâlnit la Schitul Darvari. 

FCSB nu e condusă cu "ochiul" vreunui specialist în fotbal, nici nu se ghidează după InStat, WyScout sau după alte unelte pe care le utilizează șefii din fotbalul de azi.

Vicecampioana României e ghidată în funcție de întâlnirile religioase ale patronului. Așa a fost ales antrenorul, la fel a stabilit Becali și achiziționarea unui înlocuitor pentru accidentații Gnohere și Hora. 

„Te-am văzut la mănăstire, ești bun!”

Alegerea lui Bogdan Vintilă ca "principal" a surprins, date fiind CV-ul subțire al antrenorului și numele lui, lipsit de relevanță pentru istoria FCSB sau pentru a Stelei. 

Becali a refuzat să explice clar: "Fotbalistic, l-am adus pe Vintilă fiindcă a lucrat cu Hagi, deci poate să aplice metoda de la Viitorul, stilul de joc frumos. Mai e și un motiv care nu ține de fotbal, dar p-ăsta nu vi-l mai zic, că iar interpretați și faceți circ!". 

Ce nu a vrut să spună? Gigi a avut un criteriu propriu de evaluare a tehnicienilor aflați în atenția FCSB: l-a întâlnit pe Vintilă într-un pelerinaj, ceea ce i-a arătat că Bogdan e, cu adevărat, cel mai potrivit să ocupe postul.
La Mănăstirea Frăsinei s-au întâlnit, în județul Vâlcea. 

Când căuta un înlocuitor pentru Vergil Andronache, Becali luase în calcul și alte nume de antrenori: Edi Iordănescu, Ionuț Badea. Dar și-a amintit de Bogdan Vintilă de la Frăsinei și l-a chemat la discuție. Negocierea a fost doar o formalitate.

FCSB // Bogdan Vintilă de la mănăstire, Gikiewicz de la schit » Cum selectează Gigi oamenii importanți ai echipei
Mănăstirea Frăsinei FOTO valcea-turism.ro

Atacant recomandat la Schitul Darvari

FCSB alege și jucătorii după cunoștințele pe care și le face patronul în pelerinaje. Gigi l-a întâlnit la Schitul Darvari pe Florin Motroc și s-a împrietenit cu fostul rapidist. 

Motroc a antrenat mulți ani în Țările Arabe și i l-a recomandat lui Becali pe Lukasz Gikiewicz, un polonez care evoluase cel mai recent în liga a doua din Arabia Saudită.

Becali l-a adus pe Gikiewicz și acum se chinuie să-l dea afară, după ce și el, și staff-ul s-au convins că polonezul e departe de ceea ce credeau ei. Lukasz a bifat doar trei partide în campionat la FCSB. N-a dat niciun gol și, de câte ori a jucat el, echipa a pierdut!  

"Nu mă miră deloc rezultatele FCSB, așa se întâmplă când îl dai afară pe Alibec și-l aduci în atac pe un polonez care nici nu e-n stare să încalțe ghetele de fotbalist!" - Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

FCSB // Bogdan Vintilă de la mănăstire, Gikiewicz de la schit » Cum selectează Gigi oamenii importanți ai echipei
Biserica Schitul Darvari FOTO mihaelarotaruphotography.ro

Voia să-l aducă pe Motroc

Întâlnirile cu Motroc la Schitul Darvari l-au împins pe Becali la o ofertă-șoc: fostul fundaș al Rapidului a fost ofertat ca antrenor al FCSB! 

„M-ai impresionat cu credința, vreau să lucrez cu tine!”, i-a spus Gigi. Motroc, un nume dintre cele mai importante pentru suporterii giuleșteni, a refuzat politicos: „Domnule Becali, sunt rapidist și toată familia mea e legată de Giulești, mi-ar fi greu să ajung la Steaua!". Gigi l-a înțeles, dar și-a păstrat părerea bună despre Florin și, când el i l-a propus pe Gikiewicz, a realizat imediat transferul, deși polonezul fusese refuzat, tot în vara asta, de Gaz Metan și de Petrolul, din Liga a doua. 

Citește și:

Pintilii, după umilință: „Sunt resemnat, nu mai am putere. Fiecare joacă pentru el, e de curtea școlii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
bombon
bombon  •  26 August 2019, 13:05

E clar că Becali nu e așa bogat, numai se laudă, dacă ar avea într-adevăr bani l-ar aduce pe Patriarh antrenor și vreo maică stareță maseuză, să vezi atunci rezultate!

burgman
burgman  •  26 August 2019, 11:22

Noi suntem un club profesionist, în ciuda a ceea ce zice lumea. Am adaptat niște metode noi de antrenament, bătăile din mătănii, înconjuratul bisericii în genunchi și trecerea pe sub mese. Aceste metode de streching dezvolta atât mental, cât mai ales destind musculatura torului și picioarelor. Ne mai pompăm și aer în fund, regulat. Tudorel, cu înalta sa înțelepciune și liniște interioara, vegheaza întru păstrarea acestei stări de performanță. De acum vor urma numai victorii, 18 la rând, veți vedea.

alfabetta
alfabetta  •  26 August 2019, 11:07

Vorba unui credincios : Becali are credință puternică. Este alesul Domnului. Are nevoie de un antrenor din rândurile călugărilor De exemplu Părintele ZIMBRUL E bătrân, nu are dinți, dar se roagă de trei ori pe zi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează