FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Bogdan Vintilă e slujitorul perfect! Momentele care l-au pus în cea mai stânjenitoare postură

Bogdan Vintilă, 48 de ani, i-a transmis lui Gigi Becali că va accepta orice imixtiune FOTO Raed Krishan
Bogdan Vintilă, 48 de ani, i-a transmis lui Gigi Becali că va accepta orice imixtiune FOTO Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 10 martie 2020 00:00

Victoria cu Craiova nu ascunde sub preș problemele FCSB-ului: antrenorul  Bogdan Vintilă s-a chinuit să explice schimbarea lui Vână, după care Becali a explicat că, de fapt, el a ordonat să fie scos de pe teren.

Cea mai bună prestație pe care FCSB a avut-o în 2020, cea din meciul cu Craiova, a fost urmată de alte confirmări în privința imixtiunii pe care Gigi Becali o are la echipă.

Momentele de după finalul partidei l-au pus pe Bogdan Vintilă în cea mai stânjenitoare postură din momentul în care a preluat echipa.

Tehnicianul a fost întrebat de ziariști de ce a recurs la înlocuirea lui Vână, pe care îl introdusese în debutul jocului, în locul accidentatului Olaru. Vintilă a încercat o explicație tactică și a oferit un răspuns prin care a lăsat să se înțeleagă că el a fost cel care a decis mutarea.

"În momentul în care am condus, am vrut să securizăm cumva rezultatul şi l-am introdus pe Filip. Am vrut să închidem jocul, dar din fericire am mai marcat" a fost declarația lui Vintilă.

La 10-15 minute de la poziția pe care a avut-o antrenorul, Gigi Becali a recunoscut într-o intervenție la DigiSport că el a fost cel care a hotărât schimbarea. "Dacă vezi câte unul că stă pe teren şi greşeşte, atunci... Uite, Vână, după pauză. A dat pase greșite, dar bine că n-am luat gol, a ratat Koljici. Două pase de astea, te curăţă. Are calitate Vână, dar dacă dai două pase la adversar, nu joci", a spus Becali.

Mai mult, Becali a dezvăluit și de ce FCSB n-a mai recurs la schimbări la pauză, așa cum obișnuise mai ales în 2020, s-a bifat o dublă schimbare între reprize în 4 din cele 7 meciuri.

"Dacă joacă echipa bine, nu mai faci două schimbări la pauză. Ce rost are să facem schimbări dacă toți joacă bine. Așa, dacă unii sunt aerieni, îi schimbăm, normal", a declarat Becali.

Bogdan Vintilă fusese întrebat după meciul de Cupă, cu Hermannstadt, de ce face atât de des două înlocuiri la pauză. Și de această dată, antrenorul a susținut că totul ține de logica și strategia pe care el le are: "Pentru că încep cu un registru tactic şi la pauză îl schimb. Aşa le gândesc eu".

"Angajații mei sunt slujitori, iar slujitorii fac ce le spune stăpânul. E simplu, asta este filosofia mea, după ea mă ghidez"
Gigi Becali

Și pe Bălgrădean tot el l-a scos din poartă

La ultimul meci din sezonul regulat, cel cu Chindia de pe teren propriu, în poarta FCSB-ului a avut loc o modificare, a ieșit Bălgrădean, cel despre care Becali spusese că a greșit la derby-ul cu Dinamo, și a intrat Andrei Vlad. După acel joc, Vintilă a încercat să explice că decizia i-a aparținut: "A fost o alegere de moment, a ținut de strategia pe care am făcut-o pentru acest meci". După ce a apărut informația că el a semnat cu CFR, Becali, printre alte declarații, a dezvăluit că, de fapt, el îl scosese din echipă. "Parcă am simțit eu ceva necurat de la meciul cu Dinamo, de-asta l-am și scos din poartă la următorul meci", a declarat Becali.

Nu-și va da demisia

Bogdan Vintilă a avut un mesaj clar pe întreaga durată a mandatului său pe banca FCSB-ului. "Nu-mi voi da demisia niciodată, indiferent ce se va întâmpla" a fost și este poziția actualului tehnician al roș-albaștrilor. Această strategie a fost unul dintre principiile de bază pe care le-a avut unul dintre emblematicii antrenori ai fotbalului românesc, Florin Halagian, care în întreaga lui carieră niciodată nu a renunțat de bună voie.

Cel mai longeviv între ultimii 4 antrenori

Bogdan Vintilă a fost instalat la FCSB în august 2019 și peste câteva zile va bifa 7 luni ca antrenor al roș-albaștrilor. E o performanță, având în vedere că precedenții 3 tehnicieni au rezistat mai puțin.

ANTRENOR / MANDAT LA FCBS
Teja 6 luni
B. Andone 2 luni
Andronache 3 săptămâni
Vintilă 7 luni

Mandatul de la FCSB e deja pe podiumul lui Vintilă

Vintilă a debutat ca antrenor principal în urmă cu aproape un deceniu. În septembrie 2010 o prelua pe Concordia Chiajna, iar de atunci a mai pregătit alte 5 echipe, inclusiv pe FCSB. Cel mai lung mandat e cel de pe banca lui Metaloglobus, unde a rezistat un an și 5 luni. Actuala perioadă petrecută la clubul lui Gigi Becali e a 3-a cea mai lungă din cariera lui Vintilă.

ECHIPA / PERIOADA
Metaloglobus 1 an și 5 luni
Viitorul* 9 luni
FCSB 7 luni
România U17 5 luni
Chiajna 1 lună și 3 săptămâni
Voluntari 1 lună și jumătate
Viitorul** 1 lună

Gigi Becali, anunț clar în privința lui Bogdan Vintilă: „Cum să renunț la omul credincios? Am fost ispitit, dar nu-l dau afară!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
1408806485846103
Mihai Munteanu  •  10 Martie 2020, 16:15
Postat de Mihai Gruia pe 10 Martie 2020, 06:43

Voi primiti salariu pentru 'compunerile' astea pe care gsp din motive foarte ciudate alege sa le publice ? Performantele actuale ale fotbalului romanesc sunt direct proportionale cu nivelul calitativ al presei de sport.

Cred ca se fac si concursuri,cu premii in bani sau bunuri de consum ;)

1408806485846103
Mihai Munteanu  •  10 Martie 2020, 14:19

Exact aceleasi titluri -cu " slujitorii perfecti" puneati si cand erau Dica sau Andone antrenori..asa ca ce l face pe Vintila mai "slujitor" sau mai supus decat cei dinainte,puteti sa explicati va rog? Ati ramas fara idei,asta e,si o dati inainte ca o moara stricata......

geogeo
geogeo  •  10 Martie 2020, 13:53

Ia sa fi facut Vintila/Becali o schimbare ca Dan Petrescu in secunda 10, sa vezi ce articole ar mai fi scris autorii...Articol penibil, Vana a jucat chiar foarte bine cu Chindia si cam o ora cu Craiova, dupa care s-a vazut ca greseste frecvent si in zone periculoase. Dupa domnii ziaristi Vana ar fi trebuit tinut in teren, numai ca ar trebui sa ne si explice de ce trebuie tinut in teren un jucator care greseste frecvent. Pentru administrator: Mi-as dori si o explicatie pentru ce m-ati suspendat cand am trimis mesajul asta. Mesajul nu contine nimic pentru care sa merite blocat.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close